2021 Düğün Trendleri

2021 Düğün Trendleri

Düğün anlayışı pandeminin gelişiyle birlikte epey değişti diyebiliriz. Gösterişli, ışıltılı ve çok konuşulan bir ritüel olan düğün törenleri bambaşka bir boyutta geçiyor artık. Sürece alışmış olan bizler de artık pandemi döneminde düğünün sağlık açısından nasıl yapılması gerektiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Peki, yaklaşan düğün sezonuyla birlikte bizleri 2021’de ne tür düğün trendleri beklemekte?

A'dan Z'ye Düğün Planlama Rehberi >

Misafirlerin İçin Sıradanlıktan Uzak Nişan ve Düğün Hediyelikleri >

Düğün Mekanı Seçme Rehberi >

Uzatılmış Bir Kutlama

Kırk gün kırk gece süren düğünler… Masallara konu olmuş olan bu düğün seremonisi kavramı artık bir nevi gerçekleşmiş durumda. Nikahı ve kutlamasını farklı zamanlara koyan bu düğünlerde nikah tarihi pandemi sürecine denk gelse bile ileride daha sağlıklı bir tarihte sevdiklerinle kutlama yapabiliyorsun. Davetliler için daha uygun bir tarihe ertelenen eğlenceden belki de aylar önce gerçekleşen nikahlar da aslında aylar süren bir düğün süreci gibi heyecanlı geliyor kulağa.

düğün-trendleri-2021-düğün-evlilik

Hafta İçi Düğünleri

Çoğunlukla hafta sonunda veya cuma gününde gerçekleşen düğünler için artık çok da sınırlayıcı bir kriter kalmamış durumda. Nasıl olsa normal dönemde davet etmeyi planladığın herkesin bu süreçte gelmesi mümkün olmayacağı için nikah tarihlerini hafta içinde de fazlasıyla görebilmekteyiz. Bu da bir notada getirilen zaman sınırlandırmasını kaldırmış oluyor aslında.

düğün-trendleri-2021-düğün-organizasyon

Mütevazi ve Sade

Güzel bir birlikteliğin kutlamasını yaparken bir yandan da sağlığın korunması için 2021 yılında yapılan düğünlerde yasaklar ve uygulamalar getirilmiş durumda. Bu yaptırımların geneli de aslında düğünleri daha sade ve mütevazi olmaya itiyor diyebiliriz. Daha dar davetli listeleri, ikram kısıtlamaları, düğün alanı derken bu senenin trendleri arasında minimal bir kutlamayı da görmüş oluyoruz.

düğün-trendleri-2021-minimal-mütevazi-sade

Doğa Dostu Düğünler

Pek çok doğa dostunun favorisi haline gelen ekolojik düğün konseptlerini de unutmamak gerek. Bahsettiğimiz üzere daha minimal gerçekleşen düğün kutlamalarında atık azaltmaya, ağıt tabanlı malzemeler kullanılmaya, davetiyeleri online hale getirmeye yönelik adımlar oluyor. Bunlarla beraber hayvan dostu, yani evcil hayvanı da düğün salonuna alan mekanlarda düğün yapmak gerçekten tüm sevdiklerinin bir araya gelmesine de kapı açabiliyor.

düğün-trendleri-2021-ekolojik-doğa-dostu

Canlı Yayın Düğünleri

Eğitimin, işin, sporun, toplantıların ve hatta düğünlerin online şekilde gerçekleştiği bir dönemdeyiz. Bu nedenle canlı yayın düğünlerinden bahsetmesek olmazdı. Mailine ansızın gelen bir postayla evden arkadaşının düğününe katılabilir haldeyiz artık. Elbette bu canlı yayın düğünleriyle birlikte kargoyla gelen düğün anısı paketlerinin varlığını da unutmamak gerek.

Kendin Yap Temasında Düğünler

Pandeminin gelişiyle evlere kapanan herkes bir noktada kendin yap çalışmalarına başvurmuştur. Saç boyamaktan ekmek yapmaya, dekor ürünleri üretmekten elbise dikmeye… Evlerde geliştirilen hobilerin senesi olan 2020 ve 2021’in düğünlerinde de bunun etkilerini göreceğiz gibi.

Kendin yap konseptinde üretilen elbiseler, gelinlikler, damatlıklar, düğün çiçekleri, aksesuarlar, ikramlar, düğün davetiyeleri… Tüm bu tasarımlarda senden de bir parça olmasını istersen senin de aklının bir köşesinde bu konsept uygulaması durabilir.

düğün-trendleri-2021-düğün-çiçeği-kendin-yap

Bireyselleşmiş İkramlar

Malum olan sağlık tehditleri nedeniyle artık düğünlerde açık büfe servisi görmemiz bir süreliğine imkânsız hale geldi. Aynı zamanda gelen yasaklarla beraber tümüyle ikram servisinin engellendiği dönemler de oldu. Bu nedenle 2021 yılı düğünlerinde daha bireysel ikram servislerini görmek mümkün olacak diyebiliriz. Kişiye özel olarak ayarlanacak ikramlar için masa düzeni de elbette tehlike oluşturmayacak şekilde oluşturulmalı.

düğün-trendleri-2021-ikramlar-bireysel

Mini Düğün Pastaları

Düğün kutlamalarının en lezzetli anları büyük ihtimalle düğün pastasının dilimlendiği zamandır. Büyük heyecanla beklenen bu pastayı toplu bir şekilde servis etmekse bu dönemde yapılmaması gereken tehlikeli bir davranıştır. Bunun yerine 2021 düğünlerinde mini düğün pastaları, cupcakeler, makaronlar gibi bireysel tatlıların tabakları süsleyeceğini düşünmekteyiz.

düğün-trendleri-2021-ikramlar-mini-düğün-pastası

Açık Havada Organizasyon

Davetlilerin kapalı bir ortamda hastalık bulaşması ihtimalini değerlendirerek bu dönemde açık havada düğün yapmak daha mantıklı bir seçim olacaktır. Mesafe kurallarına uyulduğu takdirde açık havada yayılma riski daha az olan virüse karşı alınan doğru bir tedbir olacaktır.

Açık havada gerçekleşen düğün organizasyonlarında aynı zamanda masa düzeninin, aydınlatmaların ve ses sisteminin de doğru konumlandırılması gerekir. Bahçenin tüm alanını aydınlatan, canlandıran bir atmosfer oluşturmak için planlama yaparken her ihtimali hesaba katmakta fayda olacaktır.

düğün-trendleri-2021-açık-hava

Beklenmedik Düğünler

2021 senesinde görülecek olan düğün trendlerinden biri de hiç beklemediğin bir anda aldığın düğün haberleri olacaktır. Bu süreçte bir anda evlenme kararı alan tanıdıklarını ve sadece ailelerle kutlanan veya çok küçük bir davetli listesine sahip düğünleri özellikle sosyal medya hesaplarında sıkça görmeye hazır ol :)

düğün-trendleri-2021-beklenmedik-düğün

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, bestengagementceremony.blogspot.com, brides.com, courant.com, nytimes.com, aceitosim.com.br, southernliving.com, blossom-wedding.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Çamaşır Yıkarken En Sık Yapılan 10 Hata

Çamaşır Yıkarken En Sık Yapılan 10 Hata

Yaz Aylarında Cildine İyi Gelecek Doğal Maskeler

Yaz Aylarında Cildine İyi Gelecek Doğal Maskeler