Ödem Atmanın Doğal Yolları: Lenfatik Drenaj Masajının Gücü

Ödem Atmanın Doğal Yolları: Lenfatik Drenaj Masajının Gücü

Mevsim geçişlerinde, stres dönemlerinde, regl zamanlarında, fazla tuzlu-tatlı tüketiminde yani kaçılmaz bir şekilde hayatın büyük bir kısmında vücutlarımız ödem toplamaya meyillidir. Bu ödemler vücutta farklı yerlerde şişlikler yaratırken ileri durumlarda hareketlerde bile zorluk ortaya çıkabilir. Peki ödemle nasıl baş etmek gerekir? Ödemden kurtulmak için birçok doğal yöntem vardır, bunları gündelik rutinin haline getirerek ödemle baş edebilirsin. Bunun yanında lenfatik drenaj masajı tekniği ile yapılan bir masaj ödemlerinden kurtulmana hızlı bir şekilde yardımcı olacaktır.

Diyetisyenimiz Anlatıyor: Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Spor Severler İçin Yaz - Kış Yapılabilen Su Sporları

Neden Personal Trainer (PT) İle Çalışmalıyım?

Ödem Nedir ve Neden Olur?

Vücutta fazla sıvı birikmesine ödem denir ve ödem vücudun farklı yerlerinde meydana gelebilir. Özellikle bacakta, kollarda ve karında görülür. Ödem oluşumunun birçok sebebi var. Bunların başında yetersiz sıvı alımı, dengesiz beslenme, düzensiz spor, hamilelik, böbrek ve kalp sorunları gelmekte.

odem-nedir-neden-olur

Ödem Atmanın Doğal Yolları

Ödem probleminde kurtulmak için uygulayabileceğin bazı doğal yöntemler var. Bu önerilerin tek seferde çözüm vermesini beklememek gerekir, düzenli uygulamayla çözüme ulaşacağını unutmamalısın.

Yeterli Su Tüketimi

Günde en az 2 litre su tüketmek her insan için oldukça hayati bir önem taşır. Su tüketimini düzenlediğin zaman ödemlerini azaltabilirsin.

Dengeli Beslenme

Beslenmede tuz ve şekerin yoğunlaşması ödem oluşumuna sebep olur. Bu sebeple beslenmende tüm besin gruplarını düzenli ve ihtiyacın kadar aldığına dikkat etmen gerekir.

Düzenli Egzersiz

Egzersiz vücuttaki kan dolaşımını düzenleyerek lenfatik sistemi harekete geçirir. Bu sayede de ödem oluşumuna engel olur ve ödemlerin gitmesini sağlar. Özellikle yüzme, tempolu yürüyüş ya da bisiklet gibi sporlar vücudundaki ödem oluşumu ile mücadelende sana destek olacaktır.

odemden-kurtulma-yollari

Lenfatik Drenaj Masajının Rolü

Lenfatik drenaj masajı, ödemlerden kurtulmak için lenfatik sistemi uyaran bir masaj tekniğidir. Lenfatik damarlara nazikçe basınç uygulayarak yapılan bu tekniğin ödem attırırken aynı zamanda kan dolaşımını arttırma, bağışıklık güçlendirme ve stres azaltma gibi yararları vardır.

lenfatik-drenaj-masaji

Lenfatik Drenaj Masajı Nasıl Yapılır?

Lenfatik drenaj masajı eğitimli bir masaj terapisti tarafından yapılmalıdır. 30-60 dakika civarı süren masaj sırasında lenfatik damarlar boyunca nazikçe basınçlar uygulanacak.

lenfatik-drenaj-masaji

Masajın Faydaları Dışında Ödemle Başa Çıkma

Lenfatik drenaj masajı dışında ödemle baş etmek için uygulanabilen başka yöntemlerse aşağıdaki gibidir.

Bitkisel Çaylar

Yeşil çay, ısırgan otu, papatya gibi bitkisel çaylar ödemlerden kurtulmaya destek olabilir. Bu çayları günde genellikle iki bardaktan fazla tüketmemek gerektiğini unutmamak gerekir.

Manuel Lenf Drenaj Aletleri

Evde kullanılabilen lenf drenaj aletları sayesinde sen de evde kendi masajını yaparak ödemlerinden kurtulmayı deneyebilirsin.

Sıkıştırma Çorapları

Özellikle bacaklarda ve ayaklarda oluşan ödemden kurtulmak adına sıkıştırma çoraplarından yardım alabilirsin. Bu çoraplar hem şişliklere iyi gelir hem de ağrılarını azaltır.

odemden-kurtulma-yontemleri

Görsel Kaynaklar: fizirem.com, pexels.com, hthayat.haberturk.com, okanhastanesi.com.tr

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap: Denizanası Lamba

Kendin Yap: Denizanası Lamba

Evcil Hayvanlar için Bahar Bakımı

Evcil Hayvanlar için Bahar Bakımı