Kendin Yap: 6 Doğal Sivrisinek Kovucu Sprey

Kendin Yap: 6 Doğal Sivrisinek Kovucu Sprey

Özellikle bu mevsimlerde çoğumuzun en büyük dertlerinden birisi sivrisinekler. Ticari ürünler söz konusu olduğunda, genellikle kendini potansiyel olarak zararlı kimyasallara maruz bırakma riskiyle karşı karşıya kalırsın. Kendi sivrisinek kovucu spreyini yapabilecekken neden mağazadan satın alınan spreylerle yetinesin ki? Ev yapımı spreyinle endişe duymadan sıcak gecelerin tadını çıkar ve rahatsız edici sivrisineklere veda et.

Eviniz İçin En Uygun Sineklik Modelini Seçin

Çiçeklerdeki Küçük Sinekler Nasıl Yok Olur?

5 Adımda Daha Sağlıklı Ve Güvenli Bir Bebek Odası

Okaliptüsün Olduğu Yerde Sinek Olmaz

Sinekler okaliptüs kokusundan hiç hoşlanmadıkları için okaliptüs yapraklarını sinekleri evinden uzak istediğinde kullanabilirsin. En uygun kullanım yolu bu yaprakları bir miktar suda kaynatıp bu suyu evin girişlerine dökmek.

ev-yapimi-sinek-koruyucu

Sarımsağın Gücü

Sarımsak da sineklerin kaçtığı bir kokudur ama korkma sırf sineklerden kurtulmak için sarımsak kokmak zorunda değilsin. İki avuç kadar sarımsağı bir litre suda kaynatıp beklettikten sonra bu karışımla bebek şampuanını karıştırarak vücuduna güvenli bir şekilde sürebileceğin bir losyon elde edebilirsin.

sineklere-karsi-dogal-cozumler

Sineklerin Kaçtığı Doğal Yağlar

Badem yağı, fesleğen yağı ve ıtır çiçeği yağı karıştırıldığı zaman sineklere karşı seni korur ve güzel kokusuyla cildine zarar vermeyen bir etki bırakır. Özellikle kimyasal maddelerden daha fazla zarar görebilecek bebek ve çocukların kullanımına uygun olan bu karışımı bir sprey şişesinde saklayıp ihtiyaç halinde cildine uygulayabilirsin.

sineklere-dogal-cozum

Hem Serinlik Hem Sineklerden Kurtuluş

Bu yaz günlerinde hafif de olsa bir serinliği hepimiz arıyoruz. Hele bu sıcaklarda sinek ısırıkları hiç çekilmiyor. Şimdiki tarif sayesinde hem sinekleri uzak tutabilirsin hem de kendini serinletebilirsin. Bunun için ihtiyacın olan iki şey nane yağı ve hindistancevizi yağı. Yarım bardaktan biraz az hindistancevizi yağını 15 damla kadar nane yağıyla karıştırdığın zaman tarif hazır olacak. Hindistancevizi yağı oda sıcaklığında sıvıyken buzdolabında katı hale gelir. Buzdolabında sakladığın takdirde krem olarak kullanabileceğin bu karışım seni serinletirken sinekleri uzak tutacaktır.

sineklerden-kurtulmak-icin

Biberiye Yağının Mucizesi

Birçok doğal yağ sayesinde sineklere karşı koruma sağlayabilirsin ve bu yağlardan birisi de biberiye yağı. Öncelikle çeyrek bardak elma sirkesi ve çeyrek bardak suyu karıştırıp ardından bu karışıma kırk damla kadar biberiye yağı eklemen gerekiyor. Bu kadar basit hazırlanan bu karışım sinekleri senden uzak tutacaktır.

dogal-yaglarla-sineklerden-korunmak

Bir Başka Etkili Yağ: Lavanta

Nane ve biberiye gibi lavanta yağı da sineklerden korunmak için oldukça etkili bir yağdır. Bu güzel kokular her ne kadar bizim hoşumuza gitse de sinekler için fazla keskin olduklarından üzerindeki bu kokular sinekleri senden uzak tutacaktır. Lavanta yağını istersen yukarıda verdiğimiz sirkeli ve hindistancevizli tariflerdeki yağlar yerine kullanabilirsin. Hangi kokuyu sevdiğine göre kararını verip ev yapımı güvenli bir sinek kovucu tarifi yaratabilirsin.

ev-yapimi-sinek-kovucu

Görsel Kaynaklar: bobvilla.com, marthastewart.com, pexels.com, goodhousekeeping.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Hava Soğutucu ile İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Hava Soğutucu ile İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Tıkanmış Lavaboları Açmak için 5 Kolay Yöntem

Tıkanmış Lavaboları Açmak için 5 Kolay Yöntem