Çiçeklerdeki Küçük Sinekler Nasıl Yok Olur?

Çiçeklerdeki Küçük Sinekler Nasıl Yok Olur?

Küçük sinekler çiçeklerin etrafında sıklıkla ortaya çıkarlar ve oldukça tat kaçırıcıdırlar. Bu durumun pek çok sebebi olsa da kaynağı her zaman anlaşılamayabilir. Toprağın kalitesizliği veya yanlış sulama yöntemleri yaygın olan sebeplerden birkaçıdır. Sebebi her ne olursa olsun özenle yetiştirdiğimiz çiçeklerin zarar görmesi rahatsız edici bir durumdur ve buna hızlı bir çözüm bulmak çiçeklerimizin sağlığı için önemli olabilir. Bu yazımızda çiçeklerdeki küçük sinekler nasıl yok olur sorusuna cevap olarak kullanışlı çözüm yollarını senin için araştırdık.

Aloe Vera Bitkisinin Bakımı Nasıl Yapılır

Pachira (Para Ağacı) Bakımı

Şans Bambusu Nedir?

Çiçeklerdeki Minik Sineklerden Nasıl Kurtulabiliriz?

Çiçeklerimizin etrafında çıkan küçük sineklerden kurtulmanın doğal ve ilaçlı pek çok yöntemi var. Bunlardan bahsetmeden önce kaliteli toprağın öneminden bahsetmeliyiz. En etkili ve kesin çözüm yöntemi olarak kaliteli bir toprak alıp çiçeğinin toprağını değiştirerek sağlayabilirsin. Şimdi diğer etkili çözüm yollarından söz edelim.

1-Minik Sineklerden Kurtulman için Aspirin Yardımcı Olabilir

Aspirin içeriğiyle çiçeklerini minik sineklerden korumak ve bitkilerini beslemek için oldukça etkilidir. Aspirini ezmelisin ve su le karıştırmalısın. Ardından elde ettiğin bu karışımla çiçeklerinin toprağını sulamalısın. Aspirinli suyu çiçeklerinin yapraklarına da sprey yardımıyla uygulayabilirsin. Bu noktada dikkat etmen gereken şey yapraklara çok fazla aspirinli su bocalamamak.

2-Çiçeklerindeki Minik Sineklerden Kurtulmak için Sigara İzmariti İşine Yarayabilir

Kulağa ilginç bir yöntem gibi gelse de küçük sinekleri kovmak için sigara izmariti işe yarayabilir. Toprağın içine yerleştireceğin sigara izmaritleri çiçeğini minik sineklerden koruyabilir. Bitkinin sağlıklı şekilde yaşayabilmesi için çiçeğin sineklerden arındıktan sonra izmaritleri çıkarmalısın.

3-Minik Sineklerden Kurtulmak için İlaç Kullanman Gerekebilir

Sunduğumuz çözüm önerilerinin kesin çözüm vereceğinden emin olamayız. Eğer bu yöntemler çiçeğini minik sineklerden kurtaramadıysa çözüm ilaç kullanmakta olabilir. İlaçları abartıya kaçmayacak şekilde kullanırsan çiçeğin zarar görmez ve eski sağlıklı haline geri dönebilir.

Saksı Çiçeklerine Doğal Çözüm

1-Soğan Kabuğuyla Minik Sinekleri Çiçeklerinden Kov

Çiçeklerindeki küçük sinekleri yok etmek için uygulayabileceğin doğal yöntemlerden biri soğan kabuğudur. Soğan kabuğu kokusu sayesinde sinekleri uzaklaştırır. Soğanın kabuklarını soyup 10-12 saat suda bekletmelisin. Ardından süzme işlemini yapmalısın ve kalan suyla toprağı sulamalısın.

2- Toz Tarçın Faydalı Olabilir

Toz tarçını toprağın üzerine dökmek kullanabileceğin doğal yöntemlerden bir diğeri. Tarçının yoğun bir kokusu vardır ve sinekleri çiçeğinden uzaklaştırır. Bu doğal yöntem sayesinde bitkine hiçbir zarar vermeden sineklerden kurtulabilirsin.

Saksıdaki Küçük Sinekler İçin İlaç

Çiçeklerindeki küçük sinekleri yok etmek için pek çok doğal yoldan bahsettik. İlaç kullanmadan önce bu doğal çözüm yollarını denemek daha mantıklı olacaktır. Bitkinin toprağını değiştirmek ve doğru sulama yöntemlerini uyguladığından da emin olmalısın. Hala çiçeklerin küçük sineklerden arınmamışsa geriye ilaç kullanmak kalıyor.

Çiçek Böceklenmesine Ne İyi Gelir?

Özetle kokulu besinler çiçeğinin minik sineklerden kurtulması için yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra bitkinin toprağının kaliteli olduğundan emin olmalısın ve sulama sıklığını ve miktarını iyi ayarlamalısın.

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Suntalam Nedir?

Suntalam Nedir?

Kağıttan Gemi Nasıl Yapılır?

Kağıttan Gemi Nasıl Yapılır?