Kağıttan Gemi Nasıl Yapılır?

Kağıttan Gemi Nasıl Yapılır?

Kağıttan gemi yapımı kolay ve fazla malzeme gerektirmeyen bir etkinliktir. En fazla 5 dakikanızı alacak bu eğlenceli aktivitenin keyfini çıkarırken, özellikle küçük çocuklara origamiyi öğretmek için de kullanabilirsin.

Kendin Yap: Evde Kartondan Kumbara Nasıl Yapılır?

Evindeki Zamanını Keyifli Hale Getirecek 10 Hobi-II

Evde Kendiniz Yapabileceğiniz Çocuk Oyuncakları Önerileri

Kartondan Gemi Yapımı Adımları

Origami gemi yapımı için sadece 1 adet A4 kağıda ihtiyacın var. Dilersen daha eğlenceli hale getirmek istersen de renkli origami kağıtlarından da yararlanabilirsin. Eline aldığın A4 boyutundaki kağıdı ilk olarak kısa kenarından ikiye katla. Böylelikle elimizde uzunca bir dikdörtgen olsun.

Katlama çizgisini oluşturduktan sonra kâğıdı ger aç ve bu sefer de uzun kenarından tutarak katla. Daha sonra kâğıdı yan çevir ve katlama çizgisini ortaya al. Kâğıdın açılan yüzünü aşağıya ver.

Şimdi ise katlı kâğıdın iki köşesini tam üçgen yapacak şekilde kıvır. Kağıdımız dikdörtgen olduğu için katladığında aşağı kısmı boşta kalacaktır.

Aşağıda kalan bu kısımlardan sadece üstteki yüzeyi yukarı doğru katla.

Bu işlemi de yaptıktan sonra kâğıdın arka yüzünü çevir. Yukarıya katladığımız dikdörtgen porsiyonun dışa taşan minik üçgenlerini içeriye doğru katla.

Son olarak aşağıya taşmış olan diğer dikdörtgen şeklindeki kağıdı da yukarıya katla. Dışarıda kalan uçlarına ise bu sefer elleme.

Yavaşça baş parmaklarını origaminin açılan kısmına yerleştir ve iki yana doğru çekerek katlı olan içini açmaya başla. Sonuna kadar çektiğin kâğıt artık eski katlama yerinden değil, çekilerek ulaştığı yerden yeniden katlanabilecek hale gelince buradan onu katla. İyice düzleştirerek katlanmamış yeri kalmadığından emin ol.

Aşağıdan başlayarak üstteki katmanı yukarıya doğru katlayarak yeniden bir üçgen oluştur.

Origaminin arkasını çevir ve aynı katlama işlemini bu tarafa da yap. Artık elinde küçük bir üçgen kalmış olması gerekiyor.

Bu kâğıdı alıp daha önceden yaptığımız gibi yeniden baş parmaklarını içine geçir ve kâğıdı yavaşça diğer yöne katlayana kadar çek. Katla ve tekrardan düz ve simetrik olduğundan emin ol.

Artık kağıttan kayık yapımı aşamasının sonuna geldik Şimdi yapman gereken tek şey yavaşça origaminin katlı kenarlarından tutarak onu açana kadar çekmek. Bu aşamada yavaş yavaş gemi ortaya çıkacak ve en sona kadar çektiğinde her şey hazır. İşte kağıttan gemi yapımı kolay bir şekilde tamamlandı.

Kâğıttan tekne yapımı kolay olduğu kadar eğlencelidir de. Bunu yapabildikten sonra istersen başka origami şekillerini de öğrenebilir veya küçük çocuklara oldukça eğitici bir etkinlik hazırlayabilirsin.

Kartondan yapılan gemiler bir süre suda dayanır fakat ıslanmaya başladıkça yavaşça suya batarlar. Bu sebeple gemini yaptıktan sonra onu sudan toplamayı unutma.

Görsel Kaynaklar: Pexels, Onelittleproject

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Çiçeklerdeki Küçük Sinekler Nasıl Yok Olur?

Çiçeklerdeki Küçük Sinekler Nasıl Yok Olur?

Art Nouveau Akımı Hakkında Her Şey

Art Nouveau Akımı Hakkında Her Şey