Kendin Yap: Evde Kartondan Kumbara Nasıl Yapılır?

Kendin Yap: Evde Kartondan Kumbara Nasıl Yapılır?

Bozuk paraları biriktirmek için ideal olan kumbaralar aslında düşünüldüğünden çok daha gerekli olabiliyor. Üstelik bunları yapmak oldukça kolay. Kendin için kullanabileceğin gibi aynı zamanda küçük çocuklara para biriktirmeyi öğretmek için de evde yapabileceğin kumbara örnekleri var ve yapılışları da oldukça kolay.

Bu makalemizde kartondan yapabileceğin farklı kumbara projelerinden bahsedeceğiz.

Gazete Kağıdından Sepet Yapımı

Kendi Abajur Başlığını Tasarlamanın 12 Yolu

Evde Kendiniz Yapabileceğiniz Çocuk Oyuncakları Önerileri

Kartondan Kumbara Nasıl Yapılır?

Kartondan kumbara yapımı için ihtiyacın olan malzemelerin neredeyse hepsini evinde bulabilirsin. Bunlar: kağıt ya da ince karton, makas, tutkal ve dilersen renkli kalemler.

Hayvan Figürleri ile Yaratıcı Kumbara Yapımı

En çok çocukların sevdiği ve bozuk paraları biriktirmek için ideal olan hayvan figürlü kumbaraların yapımı aslında çok kolay. Eğer küp şeklinde bir dekoratif kumbara elde etmek istiyorsan resimdeki gibi adımları takip edebilirsin.

Enine dörde, boyuna ise üçe katladığın kartonun kenarlarından tutkal ile yapıştır. Bunun için internette bulabileceğin hazır şekilleri kullanabilirsin. Son olarak yapman gereken tek şey üst kısmın bozuk paraları atacağın bir delik açmak.

Bu kumbara modelini açmak mümkün olmayacak fakat eğer istersen arka kısımdan daha geniş bir delik açarak paralarını buradan çıkarabilirsin.

Üzerine dilersen çizimler yapabilir, dilersen de istediğin hayvanın kulak, kuyruk gibi parçalarını ekleyebilirsin. İstersen küp yerine rulo kartonlardan yaralanarak da farklı şekiller yaratabilirsin.

Çocuklar ile Evde Kumbara Yapımı

Peçete kutusu gibi malzemeleri kullanarak kartondan kumbara yapımı çok pratiktir. Kutuyu hiç bozmadan maket bıçağı ile üst kısmında bozuk para deliği açabilirsin.

Kutuyu istediğin renge boya ve hatta üzerine istediğin süslemeleri yapmaya başla. Daha sonra bunları tutkal ile yapıştır.

Süslemelerini tamamladıktan sonra kumbaranı kullanmaya başlayabilirsin! Eğer kumbaranı açılır yapmak istersen de arka kısmında biraz daha geniş olacak bir boşluk açabilirsin.

Yetişkinler İçin Açılmayan Kumbara Yapımı

Eğer biraz daha yetişkinler için kumbara tasarımları arıyorsan yaratıcılığını kullanabileceğin projeler de mevcut. Örneğin kumbaranın içini görebilmeni sağlayan şeffaf bir folyo ile ön kısmını kaplayabilirsin. Bunun için dilediğin şekli veya adının ilk harfini kartona çizerek başlayabilirsin.

Bu işlemi yaptıktan sonra kumbaranın hacmini oluşturman gerekli. Bunun için 3-4 cm genişliğinde bir kartonu harfi çevreleyecek şekilde dik olarak yapıştırmaya başlamalısın.

Daha sonra bu kalıbın üzerine şeffaf kağıdını yapıştırıp kurumasını bekle. Kuruduktan sonra kenarlardan şeffaf kâğıdı maket bıçağı ile kes.

Son olarak üst kısmında açacağın para deliğini belirle. Artık harf şeklindeki kumbaranı kullanmaya başlayabilirsin.

Özellikle çocuklar ile yapılabilen ve oldukça eğlenceli bir aktivite olan kumbara yapımı çok zaman almayan ve evde kolaylıkla bulabileceğin malzemelerle yapılabilir.

Görsel Kaynaklar: Pinterest, Mom Does DIY

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dezenfeksiyon Nedir? Dezenfeksiyon Yöntemleri

Dezenfeksiyon Nedir? Dezenfeksiyon Yöntemleri

Kendin Yap: Makrome Saksı

Kendin Yap: Makrome Saksı