Kendin Yap: Nail Art Fikirleri

Kendin Yap: Nail Art Fikirleri

Son zamanlarda oldukça popüler bir akım olan ‘nail art’ ile tırnaklarını muhteşem gösterebilecek tasarımlara sadece 5 dakikada sahip olman mümkün. Nasıl mı? Öğrenmek isteyeceğin tüm detayları bu yazımızda senin için bir araya getirdik.

Manikür ve Pediküre Dair Bilmen Gereken Her Şey

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Evde Saç Kesimi Nasıl Yapılır?

French Modeller

French manikürü kim sevmez ki? Ellerimizi çok şık gösteren bu modeli biraz daha canlı kılmaz ve hatta yaz aylarına uyum sağlamak için sevdiğin renkler ile kombinleyebilirsin. Bunun için ihtiyacın olanlar:

  • Sevdiğin renkte ojeler

  • French manikür için kullanılan oje bandı (Renkli ojenin dışa taşmasını engellemek için kullanılır)

  • Alt katman için seçeceğin hafif bir pembe, ten rengi oje

  • Koruyucu şeffaf oje

İlk olarak taban için seçtiğin sade ojeni tırnaklarına sür. Bu kat iyice kuruduktan sonra dilersen bir kat daha atabilirsin. Daha sonra ise oje bandı ile French uygulayacağın alanı belirle ve tırnaklarına yapıştır. Belirlediğin alanı pembe, yeşil gibi canlı renklerdeki ojeler ile canlandır. Armut’taki profesyonellerden nail art hizmeti almak istersen de hemen teklif oluşturabilirsin.

Özellikle yazın canlı renkleriyle bu model çok daha şık duracaktır.

Soyut Çizgilerden Yararlan

Eğer tırnaklarını uzatmayı seviyorsan en çok yakışacak olan modellerden biri de soyut ve rastgele çizgiler kullanmaktır. Bunun için istediğin rengi kullanabilirsin. Burada önemli olan tek konu alt katmanın daha açık bir renk olması. İhtiyacın olan malzemeler:

  • İnce uçlu oje fırçası (güzellik ve kişisel bakım mağazalarında bulabilirsin)

  • Seçtiğin ojeler

  • Arzuya göre stickerlar

  • Koruyucu şeffaf oje

İstediğin renkte katı sürdükten sonra ince oje fırçası yardımıyla dalgalı figürler çiz. Bunları tırnağının istediğin her noktasına ve hatta birden fazla yapabilirsin. Daha sonra dilersen üzerine küçük kalp stickerları da yapıştırabilirsin.

Çizimine güzeniyorsan daha soyut çizimler de yapabilirsin. İstediğin figürü önüne aç ve bakarak çizimini yap. Eğer ince fırça ile çizmeyi çok zor buluyorsan yapışkanlardan yararlanabilirsin. Figürleri tırnaklarına yapıştırdıktan sonra üzerinden bir kat şeffaf oje geçmeyi unutma.

Eğer daha sade şeyler çizmek istersen ince fırça ile yaprak figürleri çizmek de çok kolay. Dilediğin renkleri kombinleyerek tırnaklarının kenarlarına yaprak figürleri çiz ve hatta simli ojelerle onları süsle.

Eğer biraz daha kış havasında renkler kullanmak istiyorsan lacivert tam sana göre. Güçlü bir renk olmakla birlikte çok daha sade (veya nude) renkler ile de birleştirebilirsin. Karıştır kombinle ve çok şık tırnaklar elde et.

Kısa Tırnaklar İçin İdeal Nail Art Fikirleri

Tırnaklarımı hiç uzatamıyorum diyorsan kısa tırnaklar için de birçok eğlenceli ve şık fikirler mevcut. Hem yaz hem kış havalarına uygun renkli tırnakları ince fırça yardımı ile dilediğin gibi süsleyebilirsin. Yatay çizgiler ve stickerlar ile tırnaklarına sportif bir hava katabilirsin.

Yine güzellik ve kişisel bakım mağazalarında bulabileceğin bir başka süsleme de parlak taşlar ve şeritlerdir. Bunlar ile sade bir ojeyi birle çok daha süslü hale getirebilirsin. Tek yapman geren belirlediğin alanlara ister tırnak ucu olsun ister başı olsun, bunları kullanarak tırnak şeklini izle.

Son zamanlarda oldukça tercih edilen tırnak stickerları hem çok pratik hem de sticker olduğunu belli etmeyecek kadar ince yapıda. Eğer çizmekle uğraşmak istemiyorsan veya buna zamanın yok ise çok daha pratik olan bu yöntemi deneyebilirsin. Çiçekli, yıldızlı ve hatta simli stickerlar ile tırnaklarını süslemek de çok kolay.

Görsel Kaynaklar: Pexels, Freepik, Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Kahve Köşesi Dekorasyon Fikirleri

Evde Kahve Köşesi Dekorasyon Fikirleri

Modası Geçmeyen Koltuk Renkleri

Modası Geçmeyen Koltuk Renkleri