Kendin Yap: Bulut Lamba

Kendin Yap: Bulut Lamba

İster yatak odana ister salonuna yapabileceğin bulut lambaların birçok çeşidi bulunmaktadır. Yapımı eğlenceli olduğu kadar, bittiğinde evine oldukça somut ama bir o kadar da şık bir hava katabilirler. Bulut lambaların yapımı hem çok pratik hem de gerekli malzemeleri bulması oldukça kolay.

Kendi Abajur Başlığını Tasarlamanın 12 Yolu

Çocuk Odaları İçin 4 "Kendin Yap" Fikri

Ağaç Dilimleri Kullanarak Kolayca Yapabileceğin Birbirinden Şık Ev Aksesuarları

İhtiyacın Olan Malzemeler

  • Led ışıklar veya çin feneri: Eğer tavandan asma bir lamba yapmayı düşünüyorsan Çin feneri, tavanına yapıştırarak büyük bulutlar yapmak istersen de şerit halindeki led ışıklandırmalardan yararlan.

  • Bolca sentetik pamuk: Sentetik pamuk normal pamuğa göre daha az yanıcı özelliğe sahiptir, bu sebeple lambanın daha güvenli olmasını sağlar.

  • Makas ve çift taraflı yapışkan bant

  • Uhu tabancası

  • Elektrik kablosu: lambanı tavana asmayı düşünüyorsan elektrik kablosundan geçirirsen daha sağlam olur.

Bulut lambaları yapmanın iki farklı yolu vardır, bunlardan biri çin feneri kullanarak tavandan asabileceğin bir lamba, diğeri ise led ışıklar kullanarak yapabileceğin daha geniş bir bulut lambadır.

Bulut Lambası Yapımı

İlk olarak tavandan asılan bulut lambalarla başlarsak, bunlar için dilediğin boylarda çin fenerleri satın alabilirsin. Bunları hediyelik dükkanlarda veya birçok internet sitesinde bulabilirsin. Sadece bir büyük boy fener kullanabileceğin gibi yanlardan küçük boylarda fenerler yapıştırarak da bulutu genişletebilirsin.

Çin fenerinin üzerine uhu tabancasını kullanarak bolca pamuk yapıştır. Bu işlemi yaparken uhu tabancasını kullanırken hem pamuklar daha düzgün yapışır hem de işlem daha kısa sürer.

Son olarak her yerini pamuklarla kapladıktan sonra içinden ışık geçirmen gerekli. Çin fenerlerinin içinde çok küçük bir pille çalışan lamba bulunur. Eğer bu ışık sana yetersiz gelirse içine yerleştirebileceğin tavandan asma elektrik kablosunu da kullanabilirsin.

Eğer biraz daha yaratıcı ve farklı tasarımlar eklemek istersen, bulutlardan sarkan tüyler veya süslemeler de ekleyebilirsin.

Evini Bulutlar ile Süsle

Eğer tek bir parça bulut yapmak yerine duvarlarında ve tavanında bulut efekti yaratmak istersen de led ışıklardan yararlanabilirsin. Led ışıkları evinin istediğin köşesinde gezdir ve yapışkan bir bant ile duvarına yapıştır. Daha sonra üzerlerini sentetik pamuklar ile kapla. Işığı yatığında ise sanki bulutların arasındaymış gibi hissedeceksin.

Üstelik bu modeli her yere uygulayabilirsin. Yılbaşı, Cadılar Bayramı gibi temalar için de oldukça yaratıcı olan bulutları farklı renklerdeki led ışıklarla süsleyebilirsin.

Her ne kadar led ışıklar az ısı yaysalar da kullanılmadıkları sürece kapatılması pamuğun yanmaması için önemlidir. Led ışık ile pamuk arasında hafif boşluklar bırakarak yapıştırman veya ince bir tel yardımı ile pamukları yapıştırabileceğin bir iskelet oluşturman güvenlik açısından çok daha iyi olur.

Görsel Kaynaklar: Pinterest, Dunn Lumber, Apollo Box, My Modern Met, Reddit

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğal Saç Bakım Yağı Tarifleri

Doğal Saç Bakım Yağı Tarifleri

Taşınma Öncesi Bütçe Planlama Nasıl Yapılır?

Taşınma Öncesi Bütçe Planlama Nasıl Yapılır?