Taşınma Öncesi Bütçe Planlama Nasıl Yapılır?

Taşınma Öncesi Bütçe Planlama Nasıl Yapılır?

Yeni bir eve taşınırken yepyeni bir hayata başlamanın verdiği heyecan kimi stresli işlemle yarıda kalabilir. Eğer taşınma sürecinin en sakin ve düzenli şekilde gerçekleşmesini istiyorsan taşınma sırasında karşılaşabileceğin sürprizlere karşılık önlemler alabilirsin. Bunun için sana tavsiyemiz yazımızdaki listeye uygun bir şekilde bütçe planlaması yapabilirsin. 

Banyo Fayansları için İlham Verici Kombin Fikirleri

Taşınırken Eşya Toplamanın Püf Noktaları

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Taşınma Sürecindeki Bütçeyi Etkileyen Kriterler

Evindeki değer verdiğin eşyalarının güvenli ve sağlıklı bir şekilde taşınması için en doğru firmayla ve uzmanla anlaşman önemlidir. Armut.com iş birliği ile anlaşabileceğin bu firmalarla çalışırken bütçeni etkileyebilecek kriterler seçiminde bir şeyler değiştirebilir. Bu nedenle taşınma planı yaparken listedeki kriterleri göz önüne alabilirsin.

Taşınma Yöntemi

Ev, ofis, atölye, sergi taşınma işlemlerinde bütçeyi en çok etkileyecek kriter nakliye masraflarıdır. Bu noktada taşınma yöntemi olarak neyi seçtiğin, anlaştığın firmanın imkan ve kısıtlamalarının neler olduğun ödeyeceğin miktarı yüksek ölçüde etkiler. Bu nedenle öncelikle belirlenecek olan kriter taşınma yöntemi olmalıdır. 

Taşınma yöntemini belirlerken daha ekonomik bir seçim yapmak için nakliye firmasıyla anlaşırken paketleme, taşıma, indirme, çıkarma gibi işlemleri kendinin mi yoksa firmanın mı yapacağını seçebilirsin.

Nakliye Masrafları

Anlaştığın firmanın nakliye imkanlarını iyice araştırmalısın. Taşınma süreci için sana teklif edecekleri ücretin içine dahil olan hizmet bedelini inceleyerek ihtiyacın olan hizmetleri belirleyebilirsin. Nakliye masraflarının belirlenmesinde etkili olan kriterler arasında taşınacak eşyaların hacmi ve miktarı, hassas eşyaların varlığı, taşınacak mesafe, adreslerin bulunduğu katlar, kullanılacak aracın özellikleri (asansörlü vs.), bina asansörünün nakliyeye imkan verip vermediği gibi maddeler sayılabilir. 

Paketleme Malzemeleri

İster kendin ister nakliye firmasının sorumluluğunda olsun taşınacak eşyaların paketlenmesi de bütçenin içine dahil etmen gereken bir maddedir. Nakliye sırasında paketlemeye dahil edilecek olan kutulama, bant, ip, taşıma aparatları gibi malzemeleri de hesaplaman önemlidir. Özellikle hassas malzemeleri taşırken kullanacağın karton veya plastik dolgu malzemelerini de hesaba dahil etmeyi unutmamalısın. Bu noktada yapacağın harcamaların eşyalarının sağlam ve sağlıklı bir şekilde ulaşacağı yere varması için önemli ve gerekli olduğunu unutmamalısın.

Taşınılacak Yere Olan Mesafe

Nakliye masraflarını etkileyen bir başka kriter de taşınılacak yere olan mesafedir. Ev, ofis, atölye, sergi taşırken eşyaların büyüklükleri ve hacmi kadar nasıl imkanlarda taşınacak olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır. Eşyalarının taşınacağı ve taşınan adresin bulunduğu konum, kaçıncı katta olduğu, binanın asansör imkanına sahip olup olmadığı gibi kriterler önemlidir.

Sigorta Masrafları

İlk fırsatta akla gelmeyen bir ekstra masraf da sigorta masrafıdır. Taşınma esnasında özellikle hassas yapıda olan veya teknolojik / elektronik ürünlerinin güvenli bir şekilde ulaşması için elinden geleni elbette yapacaksın. Ancak beklenmedik bir kazanın gerçekleşmesi halinde eşyalarının güvenliğini garanti altına almak için taşınmaya dair bir sigorta işlemi de gerçekleştirebilirsin. Bu noktada Armut.com’da dilediğin hizmet imkanlarını tanıyan firmalarla anlaşırken sigortanın da fiyata dahil olup olmadığını sorabilirsin.

Kaynaklar: Pronet Nakliyat, Doğtaş

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap: Bulut Lamba

Kendin Yap: Bulut Lamba

Elbise Dolabı İçin 11 Alan Tasarım Fikri

Elbise Dolabı İçin 11 Alan Tasarım Fikri