Elbise Dolabı İçin 11 Alan Tasarım Fikri

Elbise Dolabı İçin 11 Alan Tasarım Fikri

Açık giyinme odaları kıyafetlerinin depolanması ve aynı zamanda sergilenmesi için pratik ve estetik bir alandır. Evinin biçimine göre bir oda, köşe veya dolabının içini ayırabileceğin giyinme alanını tasarlarken yaratıcı dekorasyon ipuçlarını da kullanabilirsin. Günlük kullanımı kolaylaştırırken bir yandan da estetik değerini yükseltebileceğin öneriler için yazımızı inceleyebilirsin.

Kendin Yap: Evde Kartondan Kumbara Nasıl Yapılır?

Dikdörtgen Salon Dizaynı Nasıl Olmalı?

Kendin Yap: Makrome Saksı

İşlevsel Ada

Tezgah veya masa adalar çoğunlukla mutfak dekorasyonlarında karşımıza çıksa da işlevsel açıdan pek çok alana daha uyarlanabilirler. Odanın yönünü belirleyen, çalışma alanını ve depolama alanını artıran ada tasarımlarına giyinme odanda veya dolabında da yer verebilirsin. 

Üzerine takı, mücevher, çanta, ayakkabı, fular, kemer, kol düğmesi gibi sık kullandığın veya kombinlerini yaparken birlikte düşüneceğin moda ürünlerini yerleştirebilirsin. Yani evet, o alıp kullanamadığın çantayı kombinlemek için harika bir fırsat yaratabilir. Bunun yanı sıra tezgahın alt alanında bulunan rafları da depolarken kutu içinde yerleştirdiğin ve göremediğin için değerlendiremediğin moda ürünleri için kullanabilirsin. Bununla beraber parfümlerini de yerleştirebilirsin.

Tuvalet ve Makyaj Masası

Parfümden söz etmişken makyajını da kıyafetlerini giydiğin ve denediğin aynı renkte ve atmosferde ışık ile yapmaya ne dersin? Unutma ki makyaj ve parfüm de kombinini tamamlayan parçalardır. Bunun için takılarını, makyaj malzemelerini, parfümlerini, kişisel bakım ürünlerini de bulundurabileceğin ve detayları daha iyi görebileceğin bir tuvalet veya makyaj masası da senin için işlevsel olacaktır.

Raflarda duvar kağıdı

Estetik bir giyinme alanı yapmak kıyafetlerinin renklerine veya modlarına göre dizmen dışında da tasarım önerileri işine yarayabilir. Örneğin raflar arasında geometrik veya floral desenli duvar kağıdı tercih edebilirsin. Ayakkabı veya çantalarının sıralandığı yerde güzel bir arka plan görünümü verebilir.

Takı Duvarı

Doğru bir şekilde sergilenmez ve konumlandırılmazsa, takıların kaybolabilir, birbiriyle karışabilir veya parçalanabilir. Bunun önüne geçmek adına bir duvarını veya dolap kapağını takı duvarı olarak ayırabilirsin. Bunun için çengeller ve takı standları kullanabilirsin.

Askılı Ayakkabılar

Ayakkabılarını, botlarını ve çizmelerini daima yerde veya raflarda konumlandırmak zorunda değilsin. Özellikle çizmelerinin paçalarında kıvrılma izinin kalmaması adına ayakkabılarını samayı tercih edebilirsin.

Farklı Yüksekliklerde Raf Sepetleri

Organizerler artık çekmece içlerinde veya dolap raflarında sıklıkla karşılaştığımız depolama aksesuarları arasında. Geniş ve yüksek raflarda daha düzenli bir sıralama ve düzenleme sağlamak adına raf sepetlerinden faydalanabilirsin. Üstelik bu sepetleri jüt kumaş veya ipleri kullanarak kendin de yapabilirsin.

Üç Açıdan Ayna

Moda ürünlerini denerken kendini ve kombinini detaylarıyla incelemek ve pratik bir şekilde karar verebilmek için doğru açılardan ayna görüntüleri seni yönlendirebilir. Bunun için üç açıdan ayna yerleştirilmesi ile kendini her açıdan rahatça görebilir ve kıyafetinle ilgili karar verebilirsin. Özellikle ilk kez denediğin ve belki de tadilat gerektiren kıyafetlerin için rahat bir kullanım sağlayacaktır.

Dekoratif ve İşlevsel Puflar

Giyinme odalarında ve alanlarında oturacak bir yerin olması giyim sırasında pratik bir tecrübe sunabilir. Özellikle kıyafetlerini sık sık deneyeceğin bir sırada fazla yer kaplamayan bir pufa ihtiyacın olabilir. Bunun için ahşap veya döşemeli minik pufları tercih edebilirsin.

Dolap İçi Aydınlatma

Mağazalarda da örneklerini göreceğin şekilde doğru aydınlatma bir kıyafet kombininin en doğru özelliklerinin gözükmesini sağlayabilir. Bunun için raflarda, dolap kenar ve köşelerinde yerleştirilmiş basit led aydınlatmalarıyla birlikte dolabının içini daha görünür kılabilirsin. Kıyafet deneme ve giyme sürecinde de senin işini daha kolaylaştıracağına eminiz.

Mod Belirleyen Sanat Parçaları

O günkü kıyafet tercihlerin bulunduğun moda çok bağlı olabilir. Eğer zihninde ve tarzında var olan bir modu kendine hatırlatarak yaşamak istersen giyinme alanında modunu destekleyen ve hatırlatan sanat eserlerini ve sanat parçalarını yerleştirebilirsin. Bu noktada kendine idol olarak belirlediğin moda ikonlarının fotoğrafları ve parçaları da sana ilham verebilir.

Kapılarda Ayna

Bir başka pratik tavsiyemiz de kapılarda ayna kullanman üzerine olacak. Özellikle küçük bir giyinme odası, dolabı veya alanına sahipsen bir boy aynası yerleştireceğin yeri net şekilde kolayca belirleyememiş olabilirsin. Bunun için dolap kapaklarını, kapıları değerlendirerek bu yüzeylere aynalarını konumlandırabilirsin.

Bonus: Kendi Dolabının Tasarımını Yap

Armut.com’un sana sunduğu hizmet seçenekleriyle birlikte dilersen alanında en uzman kişilerle giyinme dolabının tasarımını yapabilirsin. Dilersen gerekli yardımı almak için içeriğe buraya tıklayarak ulaşabilir ve şehrindeki en bilgili tasarımcı ve uzmanlarla çalışabilirsin.

Görsel kaynaklar: Pinterest, Buzzfeed , The Spruce, House Beautiful

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Taşınma Öncesi Bütçe Planlama Nasıl Yapılır?

Taşınma Öncesi Bütçe Planlama Nasıl Yapılır?

2022 Mutfak Dekorasyon Trendleri

2022 Mutfak Dekorasyon Trendleri