Ebeveyn Banyoları için Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

Ebeveyn Banyoları için Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

Çocuklardan ve misafirlerden ayırabileceğin banyon ebeveynler için özel bir alan olarak tasarlanmalıdır. Dekorasyon detaylarını kendi rahatlığın, ortamın şıklığı ve işlevselliği için özenle kurgulaman önemli. Listemizi inceleyerek işine yarayacak veya dekorasyon zevkine uyumlu olabilecek maddeleri evine uyarlamayı düşünebilirsin.

Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Temizlenir?

Yeni Başlayanlar İçin Sukulent Bakımı

Konmari Metodu Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Ebeveyn Banyosunun Avantajları

Sana ait olacak olan ebeveyn banyosu evine ve sana avantajlar da sağlayacaktır. İşlevinden de anlaşılacağı üzere özel hayatın ile gündelik hayatını ayırabileceğin özel bir alan sağlayacaktır. Böylece rahatlaman, temizliğini ve bakımını yapman gereken noktalarda rahatlıkla banyonu kullanabileceksin. Örneğin ebeveyn banyonda kişisel bakım ürünlerini rahatça konumlandırabilirsin.

Ebeveyn banyosu sadece senin için değil, ev için de önemli bir avantaj demektir. Özel bir banyonun varlığı evi satman veya kiraya vermen gerektiğinde ekstra bir değer kazandıracaktır. Bu sayede değeri artan evini ekonomik anlamda da avantaja çevirebileceksin.

ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-ayrı-lavabolar

Ebeveyn Banyosunda Dekorasyon Önerileri

Kayan Kapı ile Yer Kazan

Ebeveyn banyosunun senin için bir yer kaybı olmasından korkuyorsan veya eşyaları sıkışık bir şekilde yerleştirmek istemiyorsan daha pratik yöntemlere yönelebilirsin. Örneğin yatak odasından banyoyu bir kayar kapı ile ayırarak ne odanda ne banyonda yer kaybetmemiş olacaksın.

ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-kayar-kapı

Seperatörler Kullanabilirsin

Özel bir alan olarak tanımladığımız ebeveyn banyosunda daha özelleşmiş bir alan tanımlayabilmek için seperatörlerden faydalanabilirsin. Banyondaki elementleri birbirinden ayırmak için kullanabileceğin bu seperatörler sayesinde daha düzenli bir banyo tasarımı yapabilirsin.

ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-seperatör

Dokuyla Canlandır

Banyonda kullanabileceğin bir dekorasyon önerisi olan dokulu yüzeylerden bahsedebiliriz. Taş, ahşap, seramik malzemelerden faydalanarak ebeveyn banyonu canlandırabilirsin. Bunun için dokusu belirgin olan parçaları tercih edebilirsin. Böylece dekorasyon zevkini bu doku uygulamalarıyla daha da zenginleştirebilirsin.

Küvetsiz Duşa Kabin Kullanabilirsin

Ebeveyn banyonu daha sık kullanacağını düşünürsek daha pratik ve şık kullanımlı bir mekân tasarımı tercih edebilirsin. Bu noktada sana önerimiz küvetsiz duşa kabinler sayesinde istediğin gibi geniş bir alanı özelleştirebilir ve kullanabilirsin.

ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-dekorasyon

Atmosferi İlgi Çekici Tutabilirsin

Yorucu bir günün ardından aldığın duş alarak rahatlayabileceğin, kişisel bakımını yaparak kendini şımartabileceğin banyonda atmosferi de dinlendirici şekilde tasarlayabilirsin. Bunun için ışıklandırmadan, koku esanslarından, minik oturma birimlerinden faydalanabilirsin. Bunlarla beraber sanat parçalarını banyonda konumlandırarak bu alanı daha özel kılabilirsin.

Lavaboları Ayırabilirsin

Bir başka dekorasyon önerimiz de ebeveyn banyonda lavaboları ayırmak olacaktır. Kullanıcıya göre özelleşmiş tezgahlarda bireyselleşmiş kişisel bakım ürünlerini yerleştirebilirsin. Böylece hem hijyenik açıdan hem de pek çok ürünün karmaşasından kaçmak için doğru bir tercih yapmış olacaksın.

ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-modern
ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-ayrı-lavabolar

Doğal ve Toprak Tonlarıyla Rahatla

Günümüz trendlerinden biri olan toprak renkleriyle inşa edilen banyolardan ilham alabilirsin. Bu noktada tezgahlardan zemine, dolaplardan armatür birimlerine doğal tonları tercih ederek rahatlatıcı bir banyo tasarımını tercih edebilirsin.

ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-modern

Geniş Bir Dolap Ekleyebilirsin

Sadece senin için değil, aynı zamanda misafirlerin için de gerekli olacak banyo malzemelerini depolamak için ebeveyn banyondan faydalanabilirsin. Havlular, sabunlar, saç bakım ürünleri, cilt bakım ürünleri gibi banyo malzemelerini; çamaşır suyu, toz temizleyiciler, yumuşatıcılar gibi hijyenik ürünleri de bu dolaplarda muhafaza ederek bir düzen oluşturabilirsin.

ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-geniş-dolaplar

Çamaşır ve Kurutma Makineni Kamufle Et

Banyoda sıklıkla kullandığın ürünler arasında çamaşır ve kurutma makinesi de bulunuyor. Bu ürünlerin her zaman ortada olmasından pek de hoşnut değilsen ebeveyn banyon içinde bu makineleri kamufle etmek için dolap kapaklarını kullanabilirsin.

ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-çamaşır

Vintage Dekorasyonları Tercih Edebilirsin

Modern banyo trendleri ile ilerleyebileceğin gibi Vintage dekorasyon ürünlerine de yönelebilirsin. Samimi ve nostaljik görünümüyle seni rahatlatabilecek bir başka dekorasyon elemanı olan vintage dekorasyondan faydalanabilirsin. Görsel örneklerimizin sana ilham vermesini umuyoruz.

ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-vintage
ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-vintage

Işıklandırmayı Profesyonelleştir

Banyoda ışıklandırma çok önemli bir kriterdir. Cilt bakımı, makyaj gibi bireysel bakımlar sırasında doğru ışıkla çalışmak senin işini kesinlikle kolaylaştıracaktır. Farklı ışık açılarını yakalamak için ev içinde dolaşarak makyaj yapmak yerine doğru ışıklandırma ile birlikte banyona konumlandırdığın bakım ürünlerini rahatlıkla kullanabilirsin.

ebeveyn-banyosu-dekorasyonu-ışıklandırma

Görsel kaynaklar: utahstyleanddesign.com, westboroughdesigncenter.com, jmwoodworks.com, hgtv.com, gardnerfox.com, houzz.com, houseofjadeinteriors.com, vintagehousedesign.com, wildcountryfinearts.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Duvar Örtüsü Dekorasyonda Nasıl Kullanılır ?

Duvar Örtüsü Dekorasyonda Nasıl Kullanılır ?

L Koltuk Kullanmanın Avantajları ve Dekorasyon Fikirleri

L Koltuk Kullanmanın Avantajları ve Dekorasyon Fikirleri