Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Temizlenir?

Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Temizlenir?

Birbirinden lezzetli karışımlar elde ederken en büyük yardımcılarımızdan biri de katı meyve sıkacaklarıdır. Her gün birbirinden farklı aromalarla elde ettiğimiz içeceklerin kalıntıları ise bizlere tam bir baş belası olmaktadır. Kirli ve kalıntılı bir meyve sıkacağından alacağımız tat hiçbirimizi mutlu etmeyecektir. Yepyeni karışımlar elde ederken, tadı bozmadan tertemiz bir sıkacağa sahip olmak herkesin başlıca tercihi olacaktır. Biz de senin daha lezzetli ve sağlıklı içeceklere kavuşman için uygulayacağın temizlik yöntemlerini başlıklar altında derledik!

Evde Hazırlayabileceğin 6 Doğal Temizlik Deterjanı

Pratik Mikrodalga Temizliği Nasıl Yapılır?

10 Atıksız Mutfak Fikri

kati-meyve-sikacak

Her Parçaya Ayrı Özen Gösterin

Katı meyve sıkacaklarının birden fazla parçası bulunmaktadır. Prizden çıkarttığına emin olduktan sonra bu parçaları teker teker temizleme işlemine geçebilirsin. Filtre, sürahi, musluk gibi bölümlerden oluşan sıkacakların hepsinin temizliği kullanma kılavuzunda yer almaktadır. Yapacağın sert bir hareketle plastik hazneleri kırabilir veya filtreye zarar verebilirsin. Bu nedenle talimatlara uygun temizlik yöntemlerini seçmelisin. 

kati-sikacak-smeg

Posaları Eldiven Yardımıyla Alın

Biriken posaları eldiven yardımıyla almak temizliğin ilk adımı olacaktır. Bundan sonraki adımlarda kullanacağın süngerin temizlik ömrünü bu şekilde uzatabilirsin. Topladığın posaları çöpe atabilir ya da gübre olarak kullanabilirsin.

smeg-sikacagi

Temizlik İçin Ilık Su Kullanın 

Posaları aldıktan sonra filtre ve meyve suyu sürahisini ılık su ve yumuşak süngerle temizlemen oldukça uygun olacaktır. Bu sayede hassas parçaların çizilip bozulmasının önüne geçebilirsin. Kullanacağın bulaşık deterjanının oranını parçalara göre ayarlayabilir ve mümkünse sağlığın için en doğal tarzdaki deterjanı tercih edebilirsin. 

dograyicc-filtre

Doğrayıcı Filtrelere Dikkat Edin

En önemli görevi yapan doğrayıcı filtreler, çıkartılabilir özelliğe sahiplerdir. Bunları çıkartırken ellerinde oluşabilecek çiziklere dikkat etmelisin. Her ne kadar ılık su altında yıkasan da aralarda inatçı posalar kalmış olabilir. Bu nedenle sert fırçalar kullanman uygun olacaktır. 

bulasik-makinesi-kullanimi

Temizlikte Bulaşık Makinesi Kullanımı

Katı meyve sıkacaklarını prizden çıkardıktan sonra parçalara ayırarak bulaşık makinesinde de temizleyebilirsin. Her markanın kullanım talimatı farklı olduğundan kılavuzları okumalı ve ona göre temizlik yöntemini belirlemelisin. Söktüğün parçaları eğer kullanım talimatına uygunsa makineye yerleştirebilir ve düşük sıcakta makineni çalıştırabilirsin. 

Görseller: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kediler Evde Tek Başlarına Ne Kadar Kalabilir?

Kediler Evde Tek Başlarına Ne Kadar Kalabilir?

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Cam Tavanlar

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Cam Tavanlar