Kediler Evde Tek Başlarına Ne Kadar Kalabilir?

Kediler Evde Tek Başlarına Ne Kadar Kalabilir?

Tatile giderken evdeki kedi arkadaşını da beraberinde götüremeyeceğin durumlar olabilir. Bu noktada özenli bir şekilde hazırlıklarını tamamlarsan kedini veya kedilerini evde bırakman mümkün. Bu nedenle önerimiz listemizdeki tüm maddelerden bir liste hazırlayarak kontrollerini dikkatlice yapman yönünde olacaktır.

Tatildeyken Aklın Bitkilerinde Kalmasın >

Kediler İçin Evde Yapılabilecek Oyuncak Önerileri >

Patili Evlerde Pratik Çözümler >

Kedinin Kaç Yaşında Olduğu Önemlidir

Belirli yaştaki kediler daha çok bakıma ihtiyaç duyabilirler. Bu noktada 3-6 aylık yavru olan kediler bir günde 3 kez beslenme ihtiyacı duyarlar. Aynı zamanda çok hareketli oldukları için perdelere tırmanmayı, evdeki cisimleri ağzına almayı deneyebilirler. Bu nedenle özellikle yavru kedileri evde yalnız bırakmak konusunda dikkat etmelisin.

Aynı şekilde yaşlı kediler de belirli rutinlere karşı ekstra duyarlı olabilir. Bununla beraber yaşlı kediler daha kolay hastalandıkları için düzenli kullanmaları gereken ilaçlar da olabilir. Bu nedenle yaşlı kedileri çok da streslenmelerine müsaade etmeden bir geceden fazla yalnız bırakmamalısın.

Eğer kedinin yaş veya hastalık nedeniyle özel bir durumu bulunmuyorsa, bu durumda kediler evde bir hafta boyunca tek başlarına kalabilir. Elbette bütün ihtiyaçlarının giderildiğinden emin olmak gerekir.

evde-tek-başına-kedi-yavru-kedi

Yemeğin Düzenini Sağlamak

Kediler diğer evcil hayvanlardan farklı olarak eve daha yüksek oranda hükmeden hayvanlardır. Bu nedenle evlerinde yeterince yemek ve içecek kaynağı bulunan kediler insan arkadaşlarına ihtiyaç duymadan bir süre yaşayabilirler. Bununla beraber aç olan kediler haylaz tavırları ile pek çok şeyi yemeye çalışabilirler. Aynı zamanda uzun süre yalnız kalan kediler strese girebilir ve bu da sağlığını etkileyebilir.

Yemek ve Su Kaplarını Sabitle

Kedilerin hareketliliğinden bahsetmiştik. Evde yemek ve su düzenini sağlayabilirsin, ancak kedilerin yem veya su kaplarını devirme olasılığını da göz ardı etmemek gerekmektedir. Bu nedenle tabanı hacimden daha büyük formda tasları yani kolayca hareket ettiremeyecekleri kaplaarı tercih edebilirsin.

evde-tek-başına-kedi-yemeği-kedi-maması

Küçük Parçalı Dekorasyonlarını Sabitle

Yetişkin kediler daha sakin olarak bilinse de durum ev kedilerinde farklı şekilde ilerlemektedir. Ev kedilerinin avlanma fırsatları bulunmadığı için yaramazlık ihtiyaçlarını evdeki kilimlerden, mobilyalardan, perdelerden çıkarırlar. Bu konuda ev dekorunda bulunan saksı gibi küçük dekorları yasaklı odalara koyabilirsin. Bununla birlikte kedinin evde sıkılmaması için izin verdiğin oyuncaklarını ortada bir yere koyarak kedinin canının sıkılmasını da engelleyebilirsin.

evde-tek-başına-kedi-oyuncak-kedi-oyuncağı

Yasaklı Odaları Belirle

Kediler için tehlikeli olan eşyaları tek bir odada toplamaya çalışabilirsin. Aynı zamanda içinde hali hazırda kediler için tehlikeli olan veya önemli eşyalarının bulunduğu mutfak, banyo, kiler gibi odaları kendinden yasaklı olan odalar olarak belirleyebilirsin.

Tasması Varsa Çıkarmayı Unutma

Kedini ev dışına çıkarıyorsan tasma takman normaldir. Ancak eğer evden ayrılman gerekiyorsa ve kedinin evde özgürce dolaşmasını istiyorsan tasmasını çıkarmalısın. Kedi tasması, bir yerlere takılarak kedinin sağlığına zarar verecek durumların oluşmasına sebep olabilir.

evde-tek-başına-kedi-mutfak-tezgahı

Kedi Kumunu Hazırla

Kediler hijyenlerine önem veren hayvanlardır. Kendi tüy temizliklerini yaparlar, tuvaletlerini kum benzeri gömülebilecek alanlara yaparlar. Elbette doğa içinde bunu özgürce gerçekleştirebilen kediler evde bu ihtiyaçlarını kedi kumları ve kaplarında gerçekleştirirler.

Evde yalnız bırakacağın kedilerini kedi kumu yerleştirdiğin kaplar içinde ihtiyaçlarını karşılamaları için bir ortam sunabilirsin. Bu noktada kedinin kap içine girip çıkarken dışarı kum dökebileceğini unutmamalı ve kabın altına da buna göre bir şeyler sermelisin.

Anahtarı Güvenebileceğin Birine Verebilirsin

Eğer kedinin özel bir durumu bulunuyorsa, belirttiğimiz gibi fazla genç veya fazla yaşlıysa her gün kontrole ve özene ihtiyacı olabilir. Bu durumda kedini evine girmesi konusunda güvendiğin birine emanet edebilirsin. Böylece hem kedinin zarar verdiği eşyalar olup olmadığını hem kedinin sağlık durumunu hem de ihtiyaçlarının karşılandığından emin olması konusunda için rahat bir şekilde evden ayrılabileceksin.

evde-tek-başına-kedi-mobilya-kedi

Kedi Otelini Değerlendirebilirsin

Bir önceki maddenin devamı olarak eğer evinde bir başkasının bulunmasını uygun bulmuyorsan, kedinin sadece belirli zamanlarda değil günün her anı bakımının uygulanmasını istiyorsan kedi otellerini değerlendirebilirsin.

Bu konuda tecrübesi veya uzmanlığı olan kişilerin çalıştığı bu yerlerde hayvanlar özenle bir arada veya bireysel şekilde ilgileniliyor. Kedinin özel bir ilacı, ihtiyacı veya rutini varsa bunun tam anlamıyla ve tam zamanında gerçekleştirildiğinde de her an iletişim halinde olarak emin olabiliyorsun.

Armut’taki kedi oteli hizmetinden faydalanmak istersen hemen talebini oluşturabilirsin > 

Eğer bu konuda kedi oteli hizmetinden faydalanmak istiyor, yaşadığın şehirde en güvenilir adresi öğrenmek istiyorsan Armut.com’un sana sunduğu imkanlardan faydalanabilirsin. Gerçek müşteri yorumları ve oylarını inceleyerek gönül rahatlığıyla minik dostlarını emanet edebileceğin yerler bulabilirsin. Geriye sadece tatilin keyfini çıkarmak kalır.

evde-tek-başına-kedi-oteli-hayvan-oteli-veteriner

 Görsel kaynaklar: unsplash.com, pinterest, petsafe.net 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Uzun Süreli Tatile Çıkmadan Önce Evinde Yapman Gerekenler

Uzun Süreli Tatile Çıkmadan Önce Evinde Yapman Gerekenler

Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Temizlenir?

Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Temizlenir?