Kedi Filesi Nedir? Nasıl Takılır?

Kedi Filesi Nedir? Nasıl Takılır?

Evimizde beslediğimiz kediler dışarıdaki hayata merak sardıklarında sürekli camdan veya balkondan dışarı bakmak ve hatta aşağı atlamak isteyebilirler. Gün içinde ise kedimize sürekli göz kulak olamayabiliriz.

Kedilerin hem merakının giderilmesi hem temiz hava alabilmesi ve hem de güvende olduklarından emin olabilmemiz için en etkili yöntem kedi filesi kullanmaktır. Bu sayede kedimiz yüksekten düşüp sakatlanmaz, kaybolmaz ve dış dünyanın tehlikelerinden korunmuş olur. Bunun için en etkili kedi filelerinden ve bunların nasıl takılabileceğinden bahsedeceğiz.

Evinde Minik Dostuna Özel Alanlar Yarat

Kediler Evde Tek Başlarına Ne Kadar Kalabilir?

Patili Evlerde Pratik Çözümler

Kedi Filesi Nerede Kullanılabilir?

Aslında istediğin her yerde kullanabileceğin kedi fileleri en çok pencerelerde, balkonlarda, bahçelerde veya kedine kurabileceğin açık oyun alanlarında kullanılabilir. Pencere ve balkon gibi yerlerde kedinin kaçabilmesinin dışında tabi ki yüksekten düşmesi de önemli bir tehlikedir fakat aslında kediler vasistası açık bir pencereden bile dışarı çıkabilirler. Bu durumda ise bazı kediler sıkışarak sakatlanabilirler.

Kedi Filesi Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kedi fileleri çoğu yerde standart boyda satılmaktadır fakat değerlendirmen gereken en önemli kriter deliklerin boyutlarıdır. Eğer henüz yavru bir kedin var ise bir süreliğine dış dünya ile temasını komple kesmen daha iyi olacaktır. Özellikle yavru kediler çok daha meraklı oldukları için en ufak bir delikten bile dışarı çıkabilirler.

Bununla birlikte yetişkin kedileri de küçümsememek gerekir. Her ne kadar büyük görünseler de birçok kedi dar alanlardan geçebilirler. Kedi filelerini bu sebeple olabildiğince küçük aralıklarla seçmelisin.

Kedi Filesi Çeşitleri Nelerdir?

  • Demir tel ile güçlendirilmiş fileler: Bu teller oldukça aktif ve güçlü kediler için idealdir. Dirençli oldukları için kolay kolay bükülme, yırtılma gibi problemler yaşamazsın. Estetik açısından çok da hoş görünmese de oldukça sağlam ve hatta sert hava koşullarına da dayanıklı filelerdir. Tek sıkıntıları uzun vadede paslanmaya sebep olabilirler.

  • Tırmalamaya dayanıklı fileler: Piyasada en çok göreceğin bu fileler ev kedilerinin kolaylıkla alıştığı ve tırmalama, tırmanma gibi zarar verici etkenlere yeterince dayanıklı olanlarıdır. Bu fileler diğerlerine oranla daha ucuz ve yerleştirmesi de kolay olanlardır fakat eğer kedin aşırı aktif ve hatta güçlü ise bu model yetersiz kalabilir.

  • Saydam kedi fileleri: Bu fileler oldukça hafif ve saydamlardır. Eğer kedin sakin ve tırmanma gibi hareketli huyları olan bir kedi değilse saydam fileleri estetik açısından da tercih edebilirsin.

Kedi Filesini Balkonuna Tek Başına Monte Edebilir Misin?

Kedi fileleri çoğunlukla montaj için gerekli malzemeler ile birlikte montaja hazır bir şekilde satılırlar. Bu sebeple kendi başına fileyi takmak oldukça kolaydır. Yine de daha etkili bir yerleştirme için arkadaşından veya bir tanıdığından yardım alabilirsin. İşi profesyonellere bırakmak istersen de Armut’taki kedi filesi hizmetinden yararlanabilirsin.

Kedi filesi setinden çıkan malzemeler:

  • Vidalar

  • Halat

  • File

  • Montaj aksesuarı

Montaj için verilen askıları belirli aralıklarla vidalarla sabitle. Daha sonra halatı filenin içinden geçirerek montaj askılarına yerleştir. Aslında çok basit olan bu işlem oldukça özen ve zaman gerektirebilir.

Görsel Kaynaklar: Monderosmart, Pexels

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Özel Akvaryum Yapımı Nasıl Olmalıdır?

Özel Akvaryum Yapımı Nasıl Olmalıdır?

Evlenme Ödeneği (Çeyiz Parası) Nedir?

Evlenme Ödeneği (Çeyiz Parası) Nedir?