Kedilerle Seyahat Etmenin Püf Noktaları

Kedilerle Seyahat Etmenin Püf Noktaları

Evinde bir kedin varsa onunla bir hayatı paylaşmanın ne kadar huzurlu ve güvenli bir deneyim olduğunu çok iyi biliyorsundur. Peki ya kedinle seyahat etmek? İster zevk için ister zorunluluktan olsun kedilerle uzun yolculuk yapmak çoğu kedi sahibini fazlasıyla düşündürür. Kediyle uzun otobüs yolculuğunda kedinin huzurlu olması ya da uzun yolculukta kedi tuvaleti sorunu gibi şeyler senin de aklına takılıyorsa ayrıntılı bilgi için yazımızı inceleyebilirsin.

Kedi Filesi Nedir? Nasıl Takılır?

Seyahat Sonrası Bavul Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Taşınırken Evcil Hayvanın İçin Yapman Gerekenler

Kediler Kaç Saat Süren Yolculuklara Dayanabilir?

Kedilerle uzun yolculuk yapmak sizin için eğlenceli bir serüven olma ihtimali taşısa da kediler için senaryo tam olarak o şekilde olmayabilir. Bu sebeple de zorunlu durumlar haricinde kedileri alışık oldukları ortamdan ayırmamak en doğrusu olacaktır. Ama zorunlu durumlarda 5-6 saatlik yolculuklar kedilerin kaldırabileceği uzunluktur diyebiliriz. Kediler kaç saat yolculuk yapabilir sorusunun cevabı ortalama olarak 5-6 saat olsa da bu kedinin durumuna fazlasıyla bağlıdır. Uzunluğu önceden denemeler yaparak kestirebilirsin.

kediyle-seyahat

Kedilerle Uzun Yolculuk Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kediler alancı hayvanlar olduklarından yaşam alanlarını terk etmekten hoşlanmazlar. Bu sebeple seyahat bir kedi için çok da kolay olmayan bir tecrübe olacaktır. Onun için bu deneyimi kolaylaştırmak adına taşıma çantasına sevdiği bir yaş mamayı, bir örtüyü ya da oyuncağı koyabilirsin. Bunun dışında uzun yolculuk öncesi evden çıkmaya alışması adına küçük geziler yapabilirsin. Bu sayede araçta olmaya alışabilir. Seyahat boyunca güvende olması adına içinde rahat edeceği bir taşıma çantası edinmeli ve kaçma ihtimalini düşünerek belden tutan bir tasma takmalısın. 

kedilerle-uzun-yolculuk

Kedi ile Araba Yolculuğu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kediyle yolculuk yaparken en iyi seçenek araba yolculuğudur. Çünkü bu yolculukta aracın hızı, mola verme gibi konulara daha hızlı çözümler üretebilirsin. Kedinin bulunduğu ortamın ne çok sıcak ne de çok soğuk olması gerekir, araba yolculuğunda buna dikkat ederek onu direkt bir ısı kaynağının önünde tutmamaya çalışabilirsin. Kediler yolculuk boyunca zaten yüksek stres altında olduklarında beslenme ve tuvalet ihtiyacı yaşamazlar, bu sebeple bu konuları dert etmene gerek yok, yine de yanında yedek olması adına hasta pedi ve mama bulundurabilirsin. 

kedi-ile-araba-yolculugu

Kedi ile Otobüs Yolculuğu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kediyle uzun otobüs yolculuğu en zorlayıcı durumlardan birisidir. Ama bu yolculuğu bile rahat geçirmek senin elinde. Kedi ile yolculukta senin sakin kalman doğal olarak kedinin de hızlı sakinleşmesini sağlayacaktır. Bu yüzden kendini psikolojik olarak önden hazırlayıp yolculuk esnasında olası durumlarda sakinliğini koruman kedinin rahat bir yolculuk geçirmesini kolaylaştıracaktır. Diğer yolcuların tepkilerine kulak asmadan süreci kedin için kolaylaştırmayı önemsemen de senin rahatlamanı sağlayabilir. Kedileri uzun yolculuğa çıkarırken çeşitli sakinleştiriciler önerilebiliyor ama mümkünse bunlara başvurmadan doğal yollarla kedini sakinleştirmelisin.

kediyle-otobus-yolculugu

Kedi ile Uçak Yolculuğu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi ile seyahat edeceğin zaman eğer uçak kullanacaksan havaalanı süreçlerini önceden planlamanda fayda var. Havaalanlarında kedini kutusundan çıkarman istenebilir, bu durumda kaçmaması adına belden bir tasma takarak kucağına alıp çıkarabilirsin. Bunun dışında uçak içinde kutusundan çıkarmaman tehlikeli durumların oluşmaması için önemli. Bilet alırken kediyi kabine alan uçuşları tercih etmeye özen göstermeni öneririz, kediler için uçak bagajları oldukça stresli ortamlardır.

kedi-ile-ucak-seyahati

Görsel Kaynaklar: youtube.com, northernvirginiamag.com, cntraveler.com, theoreticallyteddy.com, purina.co.uk, travelandleisure.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Makyaj Süngeri Bakımı: Temizlik ve Bakım Sırları

Makyaj Süngeri Bakımı: Temizlik ve Bakım Sırları

Batik Boyama Teknikleri: Kendi Desenli Tişörtünü Yarat

Batik Boyama Teknikleri: Kendi Desenli Tişörtünü Yarat