Batik Boyama Teknikleri: Kendi Desenli Tişörtünü Yarat

Batik Boyama Teknikleri: Kendi Desenli Tişörtünü Yarat

Açık renk düz bir tişörtü birdenbire renk cümbüşüne uğratmanın en eğlenceli yollarından birisi batik boya yöntemi. Bu yöntemi kullanarak istediğin deseni elde edip giysilerini eğlenceli ve şık bir hale getirebilirsin. Batik boyama malzemelerini edindikten sonra oldukça rahat bir uygulamayla kendini şaşırtacak tasarımlara imza atabilirsin.

Evinizin De Diyete İhtiyacı Olabilir

Kendi Seramik Hamurunla Yapabileceğin Dekorasyon Fikirleri

Kendinize Alacağınız En Güzel 9 Hediye

Batik Boyama İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Giysilerine batik boyama yapmak istiyorsan çok temel malzemelere ihtiyacın olacak bunların başında boyamak istediğin giysi (mümkünse beyaz olmalı), bolca lastik, kumaş boyası, soda külü ya da çamaşır sodası ve buzdolabı poşeti ya da streç film geliyor.

batik-boyama-malzemeleri

Evde Batik Tişört Yapımının Adımları Nelerdir?

Batik boyama malzemelerini edindikten sonra temel adımları izleyerek ve yaratıcılığını kullanarak istediğin tarz bir batik boyama yapabilirsin. Tişörtünü düz bir zemine yayıp gerekli katlamayı yaptıktan sonra kumaşı soda külü ya da çamaşır sodası erittiğin suda bir süre ıslatmalısın. Bu suyun ılık olması gerekir ki boyanın etkileşimi kolaylaşsın. Ardından boyama işlemini etrafa zarar vermeden gerekli bölgelere yapmalısın. Ardından boyanmış tişörtünü lastikleri açmadan bir buzdolabı poşetinde ya da streç filmde sıcak bir yerde birkaç saat bekletmelisin. Beklemenin ardından tişörtteki fazla boyayı akıtmak adına musluk altında yıkayıp son olarak makinede soğuk suda yıkama işlemini gerçekleştirip kurutmalısın. Boyadığın giysini makineye tek başına atman gerektiğini hatırlatmak isteriz.

batik-boyama-yontemi

Farklı Batik Boyama Teknikleri Nelerdir ve Nasıl Uygulanır?

Batik boyama nasıl yapılır sorusunun cevabını yukarıda açıkladığımız adımları takip ederek görebilirsin. Batik boyamada her desen için farklı bir katlama yapman gerekiyor. Bunların ayrıntılarını videolardan yardım alarak öğrenebilirsin. En basit katlama yöntemlerinden birisi tişörtte çizgiler oluşturacak şekilde yatay ya da dikey olarak dürüm yapıp bu dürüm hale gelmiş tişörtü belli aralıklarla lastiklemek. Bunun dışında tişörtte rastgele desenler istiyorsan top haline getirdiğin tişörtünü farklı yönlerde lastikleyebilirsin.

batik-boyama-teknikleri

Batik Boyama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her boyama yöntemi gibi batik boyamada da etrafın kirlenme riski vardır. Bunun için mobilyalardan uzak bir yerde naylon ya da gazete sererek uygulama yapabilirsin. Bu boyanın etrafı mahvetmesini engelleyebilir. Bunun dışında batik yapımında boyanın ne kadar dağılmasını istediğine de karar vermen gerekiyor, ıslak tişörtte renkler daha çok dağılırken kuru olduğunda bu dağılma az olur.

batik-boyamada-dikkat-edilecekler

Batik Desen Tişört Yapımı İçin İlham Verici Fikirler Nelerdir?

Batik desen tişört dünyası oldukça geniş bir alan. Yöntemi öğrendikten sonra uygulamalarını yaparken bir noktadan sonra yaratıcılığını serbest bırakabilirsin. Batik yapımı için ilham olması adına bazı örnekleri aşağıda bulabilirsin.

batik-desen-fikirleri
batik-desen-fikirleri
batik-desen-fikirleri
batik-desen-fikirleri
batik-desen-fikirleri

Görsel Kaynaklar: pexels.com, prima.co.uk, nytimes.com, pinterest.com

https://armut.com/g/saglik-6?utm_medium=organic&utm_source=blog

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kedilerle Seyahat Etmenin Püf Noktaları

Kedilerle Seyahat Etmenin Püf Noktaları

Tütsü Nedir, Nasıl Kullanılır?

Tütsü Nedir, Nasıl Kullanılır?