Evinizin De Diyete İhtiyacı Olabilir

Evinizin De Diyete İhtiyacı Olabilir

18 yıllık tasarımcı ve stilist Lynda Felton, insanların evlerinin de diyete ihtiyacı olabileceğini söylüyor.  Milyon dolarlık evlerden küçük konutlara kadar aslında her evin nefes almaya ve dağınıklığını ortadan kaldırarak rahat bir ortam sunacak hale gelmeye ihtiyacı vardır. Ancak ev sahipleri olarak bizler, takıntılı ya da yanlış bilgilerle doldurduğumuz bu evlerin bize aradığımız huzuru vermelerine engel olabiliyoruz.

Dekorasyonda bebek adımları atmak çok önemli

Felton, insanların dekorasyon konusunda bir şeye karar verdiklerinde panik yaptıklarını söylüyor. Yani eğer evinizde bir farklılık yaratmak istiyorsanız, bu durum evinizde sevdiğiniz her şeyden vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmiyor.  Panik yapmadan, sizi yine mutlu edecek değişikliklere gitmeniz önemli.

görüntü 1.jpg

Abur cuburu bırakın

Eğer kapasite gerçekten doluysa, daha da doldurmaya çalışmak çok anlamsız değil mi? Özellikle giysi odanızı ve yatak odanızı düzenlerken artık miladı dolmuş ve sadece yer tutmakla yetinen, sizin için bir fonksiyonelliği kalmamış eşyalardan kurtulmalısınız. Aynı şekilde garaj veya bodrum gibi daha göz korkutucu alanlara geçmeden önce kalem koleksiyonları, saç lastikleri ve çoraplarla bu “% 50 indirim” yaklaşımını deneyin. İdeal olarak depolama alanları olarak sayabileceğimiz çekmece, dolap gibi yerler yarısından daha dolu olmamalıdır.

İhtiyaç sahipleri için bir kutu edinin

Sizin zamanla sıkıldığınız ya da kullanmayı bıraktığınız eşyalardan evinizin içinde bir yeni gecekondu oluşturacak hale gelebilirsiniz. Bu gibi durumlar için evinizde büyük bir koli bulundurun ve artık kullanmayacağınız sağlam eşyaları içine doldurun. Bunu ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak bir kuruma ya da doğrudan ihtiyaç sahibi birilerine ulaştırmayı deneyin. Belki sizin evinizin rengine uymadığı için kullanmaktan vazgeçtiğiniz perdeleriniz, tam da başkasının evine göredir.

görüntü 3.png

Depolama alanı aramaktan vazgeçin

Bazen ev alınırken bile ne kadar depolama alanı olduğuna, kilerine, sığınağa eşya konup konmadığına bakarız. Ancak bu, kullanmadığımız şeyleri kaderine bırakacağımız yerlerden yani daha fazla dağınıklıktan başka bir şey değildir. Depolama alanı ne kadar geniş olursa evinizdeki ve elinizin altındaki eşyalar da o kadar fazlalaşacak demektir. Biraz daha minimal yaşamayı deneyebilirsiniz.

görüntü 4.jpg

Eski albümler ve kitaplar için de bir önerimiz var

Artık dijital çağda yaşıyoruz ve gelecek nesiller de bunu bu şekilde devam ettirerek daha da ileriye taşıyacak. Bu yüzden atmaya kıyamadığınız tozlu albümlerdeki fotoğrafları dijital ortama taşıyarak daha fazla yer açabilirsiniz. Aynı şekilde okumadığınız kitapları da bağışlayarak, pdf  formatında bir yedeğini her ihtimale karşı elinizde barındırarak yerden tasarruf sağladığınızda evinizde birçok kutu ve raf hafifleyecektir.

görüntü 5.jpg

Ne kadar havlunuz var?

Lynda, annesinin otellerin çamaşır odalarındakine benzer bir havlu dolabının olduğunu söylüyor. Herkesin kullanabileceği belli sayıda havlu vardır. Evdeki kişi sayısına oranla yıkama sıklığını da göz önüne alırsak aslında kullanmaya sıra gelmeyen birçok havlu evimizde sadece yer işgal ediyor. Havluların da kullanım ömrü olduğunu düşünürsek, alıp bir yere yığmak yerine yereli sayıda havlu bulundurup, var olanların atılma vakti geldiğinde yenisini alırsanız banyolarınıza da diyet uygulatmış olursunuz.

Kısaca, istiflemeyi bırakın. Eğer eşyalarınız üst üste yığılı haldeyse zaten onları kullanmayı unutacaksınız ve yeni eşyalarınıza da hiçbir zaman yer açamayacağınızdan sürekli evinizi lüzumsuz dağınıklarla doldurarak kısır döngüye gireceksiniz.

görüntü 6.jpg

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Aradığın Her Hizmet Armut’ta! 

görsel kaynak: pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Youtube Dünyasının Renkli Siması Tulu Erden Armut'la Evini Nasıl Taşıdığını Anlattı

Youtube Dünyasının Renkli Siması Tulu Erden Armut'la Evini Nasıl Taşıdığını Anlattı

Birbirinden Harika Manzaralara Sahip Ebeveyn Yatak Odaları

Birbirinden Harika Manzaralara Sahip Ebeveyn Yatak Odaları