Kendin Yap: Buzdolabı Boyama Nasıl Yapılır?

Kendin Yap: Buzdolabı Boyama Nasıl Yapılır?

Evinin sıradan görüntüsünü tazelemek ve daha canlı, eğlenceli bir görünüm yakalamak için birçok seçeneğin mevcut. Bunlardan birisi de buzdolabını renklendirmek. Mutfağında oldukça büyük ve dikkat çekici bir yer kaplayan buzdolabının görünümünü tazelemek dekorasyonuna yeni bir hava katabilir.

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Eviniz için 10 Bütçe Dostu Kendin Yap Projesi

En Çok Tercih Edilen Mutfak Dolabı Renkleri

Buzdolabı Boyama Adımları

Buzdolabı boyamaya karar verdikten sonra buzdolabı nasıl boyanır diye düşünüyorsan senin için düzenlediğimiz adımları inceleyebilirsin.

buzdolabi-boyama

Ön Hazırlık

Buzdolabını açık bir alana çekerek boyamak senin için kolay olacaktır. Bu durumda buzdolabını fişten çekmen gerekebilir. Buzdolabı eğer enerji kaybı olmazsa ısıyı 4 saate kadar tutabiliyor bu yüzden aşağı yukarı böyle bir zamanın olduğunu hatırla ve buzdolabındaki yiyeceklerin bozulma durumunu buna göre planla. Bunun yanında eğer kapısının kolu varsa onu sökmen gerekecek.

buzdolabi-yeniden-boyama

Zımpara

Buzdolabı kapağı boyama işlemine zımparayla başlamalı ve varsa pası ya da kalkmış boyaları bu şekilde temizlemelisin. Bu işlemi ayrıntılı ve dikkatli yaparsan boyanın pürüzsüz ve güzel gözükmesini garantileyebilirsin.

buzdolabi-boyasi

Boyaya Geçiş

Boyayı uygulamadan önce bir kat macun ya da yüzey astarı uygulamalı ve bunun kurumasını beklemelisin. Bunun ardından sevdiğin ve yüzeye uygun boyayla boya işlemini bir rulo fırçayla gerçekleştirebilirsin. Aynı zamanda boya olarak sprey boya da tercih edilebilir.

buzdolabi-kapagi-boyama

Buzdolabı Boyama için Hangi Boya Tercih Edilmelidir?

Ucuz bir yol olarak buzdolabı boyası olarak yağlı boya tercih edilebilir ama eğer beyaz yağlı boya tercih edilirse bunun zamanla sararacağını göz önünde bulundurmak gerekir. Eğer buzdolabı boyama için akrilik boya tercih etmek istersen boyanın “multisurface” özelliğinin olmasına dikkat etmen gerekiyor. Aksi takdirde boya tutmayabilir.

buzdolabi-nasil-boyanir

Sprey Boya ile Buzdolabı Boyama Nasıl Yapılır?

Buzdolabına yeni bir görüntü katmak istiyorsan sprey emaye boyası kullanabilirsin. Buzdolabı sprey boyayla boyandığında kara tahta gibi efektlerden ziyade net ve düz bir renge ulaşır. Bunu göz önünde bulundurarak sprey boyayı tercih edebilirsin. Bunun yanında sentetik sprey boyalar da buzdolabı boyaması yaparken kullanılabilir.

sprey-boyayla-buzdolabi-boyama

Evde Buzdolabı Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Buzdolabı kapağı boyamanın püf noktalarına gelmek gerekirse boya süreçlerini dikkatli şekilde takip etmen gerektiğini söyleyerek başlayabiliriz. Bunun dışında boya işleminin ardından boyanın 21 gün içinde tam anlamıyla oturacağını bilmeli ve bu sebeple 21 gün boyunca dolabı magnet takmadan ve ani sert darbeler uygulamadan kullanmaya özen göstermen gerekli.

evde-buzdolabi-boyama
paslanmis-buzdolabi-nasil-boyanir

Görsel Kaynaklar: mycolorshot.com, sanatsaldunya.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Deprem Sonrası Yer Değiştirmeye Bağlı Stres Yönetimi Nasıl Yapılır?

Deprem Sonrası Yer Değiştirmeye Bağlı Stres Yönetimi Nasıl Yapılır?