En Çok Tercih Edilen Mutfak Dolabı Renkleri

En Çok Tercih Edilen Mutfak Dolabı Renkleri

Mutfak lezzetli yemeklerini yaptığın ve birçoğumuz için sevdiklerinle sıkça vakit geçirdiğin bir yerdir. Bu yüzden mutfak dekorasyonunun zevklerini yansıtması önemli. Alanın büyüklüğüne, sevdiğin renklere ve evinin genel dekorasyonuna göre mutfağını dekore etmelisin. Mutfak dolabı rengi seçimi de bunu sağlamak için önemli noktalardan biri. Bu yazımızda senin için en çok tercih edilen, en kullanışlı ve son moda mutfak dolabı renklerini derledik.

Akıllı Perde Nedir?

Parke Nasıl Döşenir?

2022 Mutfak Dekorasyon Trendleri

Mutfak Dolabı Rengini Neye Göre Seçmelisin?

Mutfak dolabı rengi seçimindeki en önemli unsur tabi ki senin zevklerin. En önemli kriter mutfağının nasıl gözükmesini istediğin ve hangi renklerden hoşlandığın. Bunların yanında dikkat etmen gereken şeyler de var elbette. Mutfak dolaplarının evinin genel dekorasyonuna uyması önemli. Aynı zamanda mutfağının genişliğini, ne miktarda ışık aldığını ve temizlik sıklığını göz önünde bulundurmalısın.

1- Sadelik ve Modern Görünüm Sevenlerin Tercihi: Beyaz Mutfak Dolabı

Beyaz tabi ki en çok tercih edilen mutfak dolabı renkleri arasında. Sadeliği ve ferah duruşuyla her dönem en trend seçeneklerden. Bu renk ışığı yansıttığı için ortamın daha temiz ve geniş gözükmesini sağlayabilir. Eğer dar bir mutfağın varsa ilk seçeneğin her zaman beyaz olmalı. Bunların yanı sıra beyaz rengin kiri diğer renklerden fazla gösterebileceğini unutmamalısın ve temizliği aksatmamalısın.

Üstelik ahşap, renkli mutfak aletleri ve dekoratif süsler tercih ederek sadeliği zenginleştirebilirsin. Örneğin mutfak tezgahına yerleştireceğin küçük bir bitki ile mutfak dolabının sadeliğini dengeleyebilirsin.

2- Sakin ve Sıcak bir Mutfak için: Bej/Krem Mutfak Dolabı

Aydınlık ve sade bir dekorasyon istiyorsan bej rengini mutfak dolabında kullanabilirsin. Bej/krem her dönem trend olmasıyla ve farklı renklerle uyumuyla çok sık tercih edilebiliyor.

3- Klasikten Vazgeçemeyenler İçin: Kahverengi Mutfak Dolabı

Kahverengi mutfak dolapları en kullanışlı seçeneklerden biri olacaktır. Bu rengi tercih ederek temizlik konusunda rahat edebilirsin. Klasik tarz dekorasyondan hoşlanıyorsan da senin için doğru seçenek kahve olabilir. Mutfağın ışık alıyorsa rahatça bu rengi kullanabilirsin. Tam tersi dar bir alana sahipsen kahverengi boğucu bir ortam yaratabilir ve bu nedenle bu rengi dikkatli kullanmak isteyebilirsin.

4- Canlı, Dinamik ve Huzurlu bir Mutfak İstiyorsan: Yeşil Mutfak Dolabı

Mutfak dolabında yeşil rengi kullanarak enerjini artırabilir ve modunu yükseltebilirsin. Doğayı ve huzuru temsil eden bu renk girdiği ortamı güzelleştiriyor. Yeşil mutfak dolapları için en trend ve yaratıcı seçeneklerden biri dersek hata yapmış olmayız.

5- Sakin ve Dingin Bir Mutfak İstiyorsan: Mavi

Mavinin sakinleştirici ve huzur verici etkisi büyüleyici. Üstelik mavinin farklı tonları mevcut ve kendine en uygun olan tonu seçebilirsin. Koyu mavi daha tertipli bir hava verirken Alaçatı mavisi daha şirin bir ambiyans yaratır. İstersen de beyaz, kum rengi veya bej gibi tonlarla mavi mutfak dolaplarını güzelce kombinleyebilirsin.

6- Tatlı ve Farklı bir Atmosfer Yaratmak İstiyorsan: Pembe Mutfak Dolabı

Mutfak dolaplarında tercih edilen en şirin renklerden biri pembe. Özellikle toz pembe mutfak dolapları ortama sevimli bir ambiyans katıyor ve pozitif enerji yayıyor. Kısacası klasik seçeneklerden sıkılanlar için en yaratıcı ve orijinal renklerden biri kesinlikle pembe diyebiliriz.

7- Klasik ve Sadeliği Birleştirmek İstiyorsan: Beyaz ve Kahve Kombini

Mutfak dolaplarında birden fazla rengi birleştirmek harika bir fikir. Mutfaka beyaz ve kahve ikilisi en yakışan ikililerden biri olabilir. Sadeliği kahverengiyle kırabilir ve ortamı daha sıcak bir hale getirebilirsin.

8- Zerafet ve Sadelik Arayanlar İçin Farklı Bir Tercih: Siyah Mutfak Dolabı

Siyahın şıklığı ve asaletini hepimiz çok seviyoruz. Bu rengi mutfak dolaplarına da taşıyabilirsin. Endüstriyel tasarım ve modern görünümden hoşlanıyorsan siyah mutfak dolapları tam senlik! Dikkat etmen gereken şey ise mutfak dolabının toz tutmayacak bir malzemeden yapılmış olması. Yoksa mutfağınçok sık tozlu ve kirli görünecektir. Ayrıca siyah rengi mutfağın yeterince iyi ışık alıyorsa kullanmayı tercih edebilirsin, yoksa mutfağın dar ve boğucu görünecektir.

9- Mutfağında Şık ve Sadelik İçin: Gri Renk Mutfak Dolabı

Gri renk mutfak dolabı en çok tercih edilen ve kullanışlı renklerden bir diğeri. Günlük kullanım için oldukça rahat ve diğer renklere göre kiri daha az gösterecektir. Üstelik açık ve koyu pek çok ton seçeneği de mevcut. Mutfağın geniş değilse açık tonları kullanman daha iyi duracaktır. Fakat grinin soğuk havasını sıcak renklerle dengelemeyi unutmamalısın. Bunun için sarı, ve turuncu aksesuarlar kullanmayı deneyebilirsin.

Görsel Kaynak: Pinterest, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Eskitme Boya Nasıl Yapılır?

Eskitme Boya Nasıl Yapılır?

Mermer Çeşitleri Nelerdir?

Mermer Çeşitleri Nelerdir?