2022 Mutfak Dekorasyon Trendleri

2022 Mutfak Dekorasyon Trendleri

Yeni yılda yeni eve taşınma veya mutfağını yenileme planların varsa senin için hem yönlendirici hem de zevklerine uyabilecek bir liste hazırladık. Evin kalbi olarak isimlendirebileceğimiz mutfağın için 2022’den beklediğimiz enerjide dekorasyon kararları alabilirsin. Mutfakta zaman geçirirken lezzetlerine evinin estetiğinin de ilham vermesini istiyorsan yazımıza devam ederek önerileri inceleyebilirsin.

Dikdörtgen Salon Dizaynı Nasıl Olmalı?

Dekorasyonda Monokrom Stili Nedir?

Stoneware Nedir? Stoneware'in Başlıca Özellikleri

Vintage Mobilya Tercihleri

Mutfakta bulunan mobilyalar mutfağın sadece işlevsel anlamda değil bir yaşam alanı olarak da kullanılmasını sağlar. Yemek yapmak için kullandığın alanı vintage esintili mobilyalar sayesinde daha samimi bir ortam haline getirebilirsin. Dilediğin zaman misafirlerini bu ortamda ağırlayabilir dilediğin zaman vintage mutfağının atmosferini burada oturarak yaşayabilirsin.

Bunun için yüksek oturma birimlerini tercih edebilirsin. Tezgah boyuna uygun şekilde Amerikan mutfak düzeni kurabilirsin. Bunların yanı sıra hasır malzemesinden faydalanarak vintage depolama alanlarını da değerlendirebilirsin.

Pastel Yeşil

Cottagecore dekorasyon akımında çok gördüğümüz pastel yeşili evindeki dolap kapaklarında, kapılarda, pencerelerde kullanabilirsin. Bunu sağlamak için dolap kapaklarını değiştirebilirsin. Aynı şekilde kendin de boyama yapmayı deneyebilirsin. Dilersen işin uzmanlarından yardım ve hizmet almak için en iyileriyle anlaşma yapan Armut.com’un sana sunacağı listeden faydalanabilirsin.

Kusursuz Mermer

2022 mutfak trendleri arasında başta gelen dekorasyon tercihlerinden biri de saf beyaz mermer kullanımıdır. Mat veya parlak beyaz mermerin temiz görünümü sayesinde mutfağın daha düzenli duracaktır. Beyaz mermer üzerindeki dolaplarını da beyaz tercih edebilir veya dilersen koyu renk bir ahşap ile kontrast oluşturabilirsin.

Ağır Bir Görünüm Yeşil Mermer

Dolap kapaklarında, evin rijit elemanlarında ve kapılarda yeşili kullanabileceğinden bahsetmiştik. Aynı şekilde yeşil rengini mermerin yapısında da kullanabilirsin. Yeşil rengin dingin yapısıyla mutfağında daha ağır bir atmosfer oluşturabilirsin. Böyle bir durumda dolap kapakları, raf altı dolaplar, çekmeceler, ada gibi yapıları beyaz veya koyu bir renkle kontrast hale getirebilirsin. 

Yepyeni Duvar Fayansları

Odanın atmosferini kesinlikle değiştiren bir başka unsur da duvar fayanslarıdır. Eğer köklü ve kendini belli eden bir değişiklik yapmak istersen duvarının fayanslarını gözden geçirebilirsin. Eğlenceli desenleri deneyebilir veya tek renk fayansları tercih edebilirsin. Bu noktada yeni fayanslarla çalışacağın için farklı formda ve dokuda şeyleri denemekten çekinmemelisin.

Oturma Odasının Canlılığı

Eğer mutfağının yaşam alanlarından biri haline gelmesini istiyorsan burada da bazı konforlu oturma birimleri konumlandırarak daha ortak zaman geçirilecek bir yer haline getirebilirsin. Böylece mutfağın kahveni veya çayını yapıp maillerini kontrol edebileceğin, kitap okuyabileceğin bir alana dönüşebilir.

1950’lerden Esintiler

Vintage ürünlerin sağladığı etkiden bahsetmiştik. Bununla birlikte doğrudan 2022’de popüler olacağını söyleyebileceğimiz bir başka trend de 1950’lerin tasarım anlayışına göre dekorasyonunu tamamlamak üzerine olabilir. 

1950’lerde olduğu gibi bulunduğu ortamda parlayan ve patlayan renkleri tercih edebilirsin. Evinde bu atmosferi daha da yoğun şekilde yaşatmak adına sanat eserlerinden faydalanabilirsin. Aynı zamanda mutfağın aydınlatmalarını da bu estetik anlayışına göre seçebilirsin.

Açık Renk Ahşap Kullanımı

Mermer kadar temiz ve düzenli görünümü sağlayan bir başka malzeme de ahşaptır. Ahşap parçaları mutfağının pek çok yerinde kullanabilirsin. Bunun için açık renkte ahşap tabanlı dolap kapakları ve çekmece kapaklarını tercih edebilirsin. 

Aynı zamanda tezgahlarda veya duvar kaplamalarında da ahşap malzemeleri kullanabilirsin. Böylece açık ahşabı malzemeyle mutfağında daha samimi bir ortam oluşturabilirsin. 

Görsel kaynak: Pinterest, Blondie in the City, HG TV, Elite Kitchen Design, Country Living, Houzz, Decoholic

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Elbise Dolabı İçin 11 Alan Tasarım Fikri

Elbise Dolabı İçin 11 Alan Tasarım Fikri

Kendin Yap: Gökkuşağı Yatak Başlığı

Kendin Yap: Gökkuşağı Yatak Başlığı