Dekorasyonda Monokrom Stili Nedir?

Dekorasyonda Monokrom Stili Nedir?

Monokrom dekorasyon stiliyle sadece tek renk kullanarak dekorasyonunda harikalar yaratabilirsin. Doğru renk ve mobilyaları seçerek bu stili uygulamak evine, iş yerine özgün bir tarz kazandıracaktır. Bu yazımızda senin için monokrom stili dekorasyonun ne olduğunu, monokrom dekorasyon için önerileri ve bu tarzın örneklerini topladık.

İngiliz Tarzı Ev Dekorasyon Fikirleri

Gotik Mimari Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Postmodernizm Nedir? Postmodernizme Dair Her Şey

Monokromun Tanımı

Monokrom kelimesinin anlamı tek bir rengin farklı tonları kullanılarak yapılan resimdir. Monokrom tarzı zamanla moda, dekorasyon gibi farklı alanlarda yeni anlamlar kazanmaya başlamıştır. Monokrom dekorasyon ise aynı rengin farklı tonlarının kullanılmasıyla yapılan dizaynı ifade eder. Örneğin baştan aşağı yeşilin tonlarıyla dekore edilmiş bir ev monokrom dekorasyon örneği olarak sayılabilir.

Monokrom Tarzı Yakalamak İçin Öneriler

Monokrom dekorasyonu uygulamak kolay olsa da sana verebileceğimiz önerilerle bu tarzı daha iyi yansıtabilirsin.

Dikkat etmen gereken en önemli nokta renk seçimi. Yaratmak istediğin ambiyansa uygun renk seçmelisin. Örneğin canlı bir hava yaratmak istiyorsan sarı ve turuncu iyi seçimler olabilir. Daha sakin ve sade bir hava yaratmak istiyorsan da beyaz, bej gibi açık renkleri tercih etmelisin.

Evini minimalist tarzda dizayn etmen de monokrom stilini daha iyi gösterecektir. Bunun için gereksiz eşyalardan kurtulmalısın ve az mobilya kullanmalısın. Mobilya ve halı seçiminde ise desensiz modelleri tercih etmen şık duracaktır. Bunların yanı sıra dekorasyonunu tamamlayacağın dekoratif obje seçimin çok önemli. Minimal objeler kullanman ve uygun renkte aksesuarlar seçmen dekorasyonunu bir adım öteye taşıyacaktır.

Monokrom Dekorasyon Örnekleri

Beyaz & Bej Monokrom Stili

Beyaz, bej ve krem gibi tonları monokrom stilinde kullanarak ferah, sade ve şık bir hava yakalayabilirsin. Ayrıca salon ve yatak odanda bu renkleri kullanman alanı daha geniş gösterecektir.

Beyaz Monokrom Stili Yatak Odası

Beyaz Monokrom Stili Banyo

Yeşil Monokrom Stili

Yeşil Monokrom Stili Yatak Odası

Yeşilin rahatlatıcı ve enerjik havasının bu yatak odasında görmek mümkün. Bu stili bitkiler ve tablolarla zenginleştirmek güzel bir fikir.

Siyah & Beyaz Monokrom Stili

Monokrom stilinde en çok kullanılan renkler siyah ve beyaz. Bu iki rengi iş yerinden salonuna kadar her yerde kullanabilirsin. Siyah beyaz zıtlığı modern ve şık bir dekorasyon için harika bir seçenek.

Gri Monokrom Stili

Gri Monokrom Stili Salon

Gri renk dengenin sembolü. Ofisler ve çalışma odaları gri monokrom stilini uygulamak için uygun alanlar.

Kahverengi Monokrom Stili

Evinde kahve, toprak tonlarında monokrom stilini uygulayarak klasiklik ve sıcaklığı harmanlayabilirsin. Kahverengi monokrom stilini uygularken ahşap malzemesini kullanman tamamlayıcı olacaktır.

Sarı & Kahverengi Tonlarında Monokrom Stili

Burada kahverengi, sarı tonlarının çocuk odasında hakim olduğu bir oda görüyoruz. Doğal malzeme olarak ahşap, jüt veya hasır sarı ve tonları ile oldukça kolay ve güzel bir uyum sağlayacaktır. Doğal malzemelerin verdiği sıcaklık sayesinde bu tonları rahatlıkla yatak odanda tercih edebilirsin.

Görsel Kaynak: Pinterest, Pexels

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Armut Hizmet Veren Hikayeleri - 4

Armut Hizmet Veren Hikayeleri - 4

Bebek Cinsiyet Partisi Fikirleri

Bebek Cinsiyet Partisi Fikirleri