Dekorasyonda Renklerin İşaretleri Ve Etkileri

Dekorasyonda Renklerin İşaretleri Ve Etkileri

Günün en stresli ve yorucu zamanlarını evimizin dışında geçiririz. Eve geldiğimizde de tek istediğimiz aslında huzurdur. Evin huzuru her ne kadar kişilere bağlı olarak düşünülse de evin huzurunu ve enerjisini dekorasyon ve dekorasyondaki ince ayrıntılar belirler. Dekorasyondaki en ince ayrıntı ise seçtiğimiz renklerdir. Renkler kişilerin psikolojisini doğrudan ve dolaylı şekilde etkilemektedir. 

Dekorasyondaki renklerin işaretleri ve etkilerini hep beraber keşfe çıkmaya ne dersiniz?

Oturma Odası

Oturma odaları,  evlerin en fazla kullanılan mekanlarından biridir. Rahat, konforlu ve dinlendirici özellikte huzur dolu olmalıdır. Bu yüzden oturma odasında genellikle dinlendirici ve rahatlatıcı etkisi olan bej, toprak tonlarının yanında neşe ve samimiyet veren turuncu gibi renkler  tercih edilmelidir.

oturma odası.jpg

Salon
Salon genellikle evin misafir ağırlanan kısmı olarak kullanıldığı için bu mekânda gri, lacivert, bej ve mor renkleri ağırlıkla kullanılabilir. Bu renkler sayesinde algıları tek merkezde toplamış olup daha sağlıklı iletişim kurabilirsiniz.

salon.jpg

Mutfak ve Yemek Odası
Mutfak aslında insanların tamamen metabolik hareketlerinin belirlendiği noktadır. Doğru renk dekorasyonuna ciddi anlamda ihtiyaç duyulan bu mekânda turkuazın tonları, beyaz, kırmızı çok fazla olmamakla birlikte sarı tonları kullanılabilir. Yapılan araştırmalar sonucunda kırmızı tabaklar insanın daha hızlı bir şekilde doyuma ulaştırdığını unutmamak gerekir.

mutfak.jpg

Evinde Değişiklik Mi Yapmak İstiyorsun?

İç Mimardan Boya Badana Ustasına, İhtiyacın Olacak Tüm Hizmetler Armut'ta!

Banyo

Banyo bireylerin rahatlayıp gevşedikleri  mekân olarak nitelendirilir. Bu yüzden banyoda başta temizliğin rengi olarak nitelendirilen beyaz, yeşil ve mavi tonları tercih edilmelidir.

banyo.jpg

Yatak Odası
Yatak odasında sakinleşmek, dinlenmek için kahverengi tonları, bej gibi renkler tercih edilmelidir. Bu renk tonlarının yanı sıra dinlendirici ve huzur verici olarak bilinen mavi ve yeşilin tonlarını da tercih edilebilir.  Kırmızının da yer yer kullanılması, dinamizmin artmasını sağlayacağını unutmamak gerekir.

ytak.jpg

Giyinme Odası
Giyinme odası kesinlikle ferah ve hızlı kararlar almanızı sağlayacak şekilde dekore edilip,  beyaz  ve açık pembe  tonlarında olmalıdır.

giyinme.jpg

Çocuk Odası
Çoçuk odasında genellikle canlılık veren renkler kullanılmalıdır. Canlılık veren renklerin, renk skalasındaki karşılığı ise sıcak renk tonlarıdır. Böylelikle çocuğunuzun zihni hep açık, vücudu hayat enerjisiyle dolu olacaktır.

çocuk.jpg

Çalışma Odası
Çalışma odası tamamen konsantre ve veriminizi maksimum seviyeye çıkarmanızı sağlayacak bir şekilde dekore edilmelidir. Bilinci harekete geçiren mor ve yeşil tonları motivasyonu arttırırken; kahverengi, siyah ve lacivert tonları ise doğru kararlar vermenizi sağlayarak veriminizi yükseltecektir.

çalışma.jpg

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun? 

İhtiyacın Olan Her Hizmet Armut'ta

 

görsel kaynak: pinterest.com

 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Minimalist Yaşam Felsefesini Evinize Taşıyacak 4 Özellik

Minimalist Yaşam Felsefesini Evinize Taşıyacak 4 Özellik

Ev Dekorasyonlarının Vazgeçilmez Detayı: Aynalar

Ev Dekorasyonlarının Vazgeçilmez Detayı: Aynalar