Stil Rehberi: Ebeveyn Yatak Odası Tasarımları

Stil Rehberi: Ebeveyn Yatak Odası Tasarımları

Sizler için en iyi ebeveyn yatak odalarını listeledik. Siz de listemizden yararlanarak kendi yatak odanızın dekorasyon ve dizaynı için ilham alabilirsiniz.

1- Koyu Renk Dokunuşlar

Ev sahibi, odaya biraz canlılık katmak için odadaki çeşitli kumaşlarda, duvardaki çerçeve ve tabaklarda da olduğu gibi siyah rengini tercih etmiş. Yastıklardaki zikzak desenler, klasik desenli yatak örtüsü ile harmanlanarak çok modern bir görünüm elde edilmiş.

ebeveyn_odasi

 

2- Göz Alıcı Duvar Deseni

Odada en çok dikkat çeken şey yatağın arkasındaki desenli duvar. Mavi renk çarşaflar, beyaz ve kırmızı renklerdeki yatak örtüsüne zemin oluşturmuş. Tek parça yatak başlığı ise yine istenildiğinde kolayca çıkarılıp yıkanılabilecek mavi, yumuşak çarşafla örtülmüş.

ebeveyn_yatak_odasi

3- Kır Evi gibi Beyaz

Eskiden bir dükkanda kullanılmış olan antik bir dolap, odanın huzur verici renk ahengine uyumlu şekilde beyaza boyanarak ilginç bir kıyafet dolabı olarak değerlendirilmiş. Pazardan alınmış bir gül tablosu ve yan yana dizili eski parfüm şişeleri dolabın romantik havasını tamamlamış. İlginç avize de odanın stilini tamamlar nitelikte. Perdeli alan ebeveyn odasını oturma odasından ayırmak için tasarlanmış.

yatak_odasi_klasik

 

4- Rustik Oda

Odayı aydınlatan geniş pencereler, açıkta bırakılmış ahşap kirişler ve dağ evinden esinlenerek tasarlanmış mobilyalar bu ebeveyn odasını özel kılan detaylar. Duvardaki doğal yaşamı simgeleyen eski çizimler ve çiçek desenli perdeler doğa içindeki evin konumuyla uyumlu olarak tercih edilmiş.

armutcom_yatak_odasi

5- Etkileyici Bir Ebeveyn Odası

Bu ebeveyn odasında ev sahibi; yün karartma perdeleri, krem rengi duvarlar, düğmeli yatak başlığı ve duvarda asılı İtalya’ya seyahatinde kendi çizdiği eskizleriyle, mesleği olan mimarlığı oda tasarımında da yansıtmış.

yatak_odasi_dizayn

6-Yeşil Yaşam

Klasik mobilyalar ile modern detayların buluştuğu bu oda ilhamını Japon bahçelerinden almış. Mobilyaların her biri başka yerlerden alınarak bir araya getirilmiş. Bazı parçalar gerçek antik ve vintage, bazıları eskitilmiş ahşaptan yapılmış. Mobilyaların temin edildiği yerlerin ortak özelliği çevre dostu olarak üretim yapmaları. Döşemelere gelirsek, koyu renk dayanıklı bambu kullanıldığını görüyoruz ki bu döşemeler odayı aşırı modern bir görüntü vermekten kurtarmış.

ebeveyn_yatak_odasi_tasarim

7- Yalın Bir Ebeveyn Odası

Sade bir şekilde tasarlanmış bu yatak odası, hem gözü hem de vücudu dinlendirmeyi amaçlamış. Sayvanlı modern yatak, geçmiş ile günümüz arasında bir köprü görevi görmüş ve bu modern odaya biraz güney romantizmi katmış. Gri tonlarda kapitone ipek yorgan, lacivert yastıklar ve antik oya işi bel yastığı, yatağı ön plana çıkarmış. Beyaza dönük duvar rengi odayı göze rahatsızlık vermeyecek bir şekilde aydınlatmış. Modern desenli perdeler ise dikkati pencerelere ve manzaraya çekmiş.

armut_yatak_odasi_tasarim

8-Desenlerden Gelen İlham

Odada kullanılacak renkler, yatak başlığındaki desenlerden ilham alınmış. Şamdanlı avize odaya şıklık katmış.

yatak_basligi

9- Çevreci Tasarım

Çevre dostu tasarımlar illaki fazla modern olmak zorunda değil. Öncelikle duvarlarınızda düşük. UOB’lu (uçucu organik bileşik) boya kullanarak işe başlayın. Yatak sütunları, dayanıklı ve kolay yetişen bambu kamışından dizayn edilmiş. Bambu, ormanda çevresinde var olan başka hiçbir canlıyı ve canlı dengesini bozmadan yetişen bir bitkidir. Odada kullanılan kristal başucu lambaları ve komodin gibi diğer eşyalar da bazı mobilyaların (özellikle plastik kullanılanların) tersine havaya yabancı madde yaymadıkları için odanın hava kalitesi açısından gayet uygunlar.

cift_kisilik_yatak_tasarim

10- Sade Bir Stil

Bu yatak odasında, gri ipek çarşaflar, demir ve pirinçten yapılmış yatağa şık bir renk ve desen katıyor. Bunlarla uyumlu olması için beyaz ile gümüş rengi kumaştan perdeler tercih edilmiş.

sade_yatak_odasi_takimlari

11- Şehirli Bir Dokunuş

Altın sarısı ve bej renklerinden oluşan rahatlatıcı renk tonları bu modern yatak odasına çok huzurlu bir hava vermiş.

modern_yatak_odasi_tasarim

12-Antik Şıklık

Yatıştırıcı, krem rengi duvarlar, antik ve antik görünümünde üretilmiş mobilyalar ile bu oda tamamen aile koşuşturmacasından ve curcunasından uzak bir görüntü veren sakin ve davetkar bir yatak odası.

ebeveyn_odasi_tasarim

Kaynak: Southern Living

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır, Sökülür Ve Yapıştırılır?

Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır, Sökülür Ve Yapıştırılır?

Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Önerileri