Yatak Odası Rengi İçin İlham Verici Öneriler

Yatak Odası Rengi İçin İlham Verici Öneriler

Yatak odasının renginizden sıkıldınız mı? Değişikliğe mi ihtiyacınız var? O halde size önerebileceğimiz ilham verici yatak odası renk önerilerini incelemelisiniz. Mutlaka zevkinize uygun renk bulacaksınız.

Renkli Rüyalar

Renkli bir yatak odası istiyorsanız önce işe sevdiğiniz renklerde bir yatak örtüsü takımı edinmekle başlayın. Odadaki diğer eşyaların ve aksesuarların renklerini de aldığınız takıma göre ayarlayın. Yatak takımında bulunan bir rengi duvarlara, diğer renkleri de odadaki diğer aksesuarlara yansıtın yalnız oda bulunan her şeyin rengini uyumlu hale getirmek zorundasınız diye bir kaide yok. Resimde gördüğünüz üzere beyaz perdeler odayı oldukça aydınlık ve hoş bir yer haline getirmiş.

yatak_odasi_tasarim

Modern Metalik Renkler

Yatak odanızı ya da evinizin herhangi bir odasını sade bir renk ile döşemek istiyorsanız mora çalan gri gibi açık tonlara sahip doğal renklere bir göz atın. Bu rengi duvarlarda, perdelerde ve lambalarınızda kullanabilirsiniz. Canlı ama doğal duran bir arka plan rengi ile bu rengin farklı tonlarını kullanabilirsiniz. Gül pembesi battaniye ve desenli kırlentler arka planın sade tutulmasıyla ön plana çıkmışlar. Koyu renk mobilyalar için de aynı şeyi söylemek mümkün. Şeffaf komodin ve lamba bu şık görünümü tamamlamış.

yatak_odasi_boya

Isıl Isıl

Nane yeşili duvarlar ve camgöbeği tonları çok keyifli ve bir o kadar da uyumlu bir görüntü oluşturmuş. İkisi de çok canlı renkler olduklarından odada rahatlatıcı bir etki yaratmak için beyaz renk tercih edilmiş. Zebra desenli kilimdeki koyu mavi çizgiler ile odadaki renk biraz koyultulmak istenmiş ve aralara serpiştirilen mercan rengi ile tasarımdaki soğuk renklere sıcak bir tezatlık katılmış.

yatak_odasi_renk

Desenli Duvarlar

Uçuk yeşil duvarlar ve zeytin yeşili yatak örtüsü! İkisi de yeşil renklerde tasarlanmış fakat kullanılan ton farkı sayesinde hoş bir uyum yakalanmış. Yorgan ve yastığın desenlerinde de yine yeşil renk tercih edilmiş ama beyaz ve kahverengi ile birlikte kullanılarak dengelenmiş. Komodinde ve sallantılı lambalarda tercih edilen beyaz renk bir yandan mekanı aydınlatmak diğer yandan diğer renklerle güçlü bir kontrast oluşturmak için kullanılmış.

yatak_odasi_renk_secimi

Birbirlerini Tamamlayan Detaylar

Kullanımında aşırıya kaçılmasa dahi turuncu ve mavi bir araya geldiklerinde kesinlikle göz alıcı bir etki yaratıyorlar, bunun nedeni de birbirlerini tamamlayan renkler olmaları. Yatak odasındaki beyaz duvarlar, döşemeler ve diğer mobilyalar gök mavisi ve balkabağı turuncusunun etkisini yumuşatmış. Oda halen daha çok göz alıcı duruyor ama beyaz detaylar sayesinde rahatlatıcı bir hava yakalanmış.

yatak_odasi_renkleri

Farklı Olmaktan Korkmayın

Kaplamaları yenilenmiş vintage mobilyalara şans verin. Koyu renk ahşap döşemeler ve klasik yatak başlığı odaya soylu bir görünüm verirken yatağın önünde duran pembe koltukla eğlenceli bir tarz oluşturulmuş.

yatak_odasi_renk_secimi

Kor gibi Parlak

Eğer renkli ve göz alıcı bir yatak takımı kullanacaksanız, modern ve sade bir görünüm için duvar boyanızı muhakkak doğal renklerden seçin. Bu yatak odasındaki duvarlar, dolaplar ve yer döşemesi beyaz tutularak yatak takımı ön plana çıkarılmış ve böylece renkler dengelenmiş. Canlı renklerle parlak ve şık bir etki oluşturmak fakat bunu yaparken dengeyi de bozmamak için tek bir ton tercih etmek yerine bu canlı renkleri az miktarda odanın her yerinde kullanmaya çalışın. Burada yatak takımında kullanılan mavi tonu, aynı zamanda tabloda ve raflardaki bazı aksesuarlarda da kullanılmış.

yatak_odasi_renk_önerileri

Baş Rolde Tek Renk

Şaşırtıcı bir tasarım mı düşünüyorsunuz? Tek bir renk seçin ve bu renkten şaşmayın. Burada hem perdelerde, hem mobilyalarda hem de yatakta mavinin aynı tonu kullanılmış. Tek renk seçeneğinde karar kıldıysanız önce odadaki kumaş malzemelerin renklerini uydurmakla başlayın. Boya renkleri neredeyse sonsuz; duvar, mobilya gibi şeyleri boyayarak da kafanızdaki tasarımla uyumlu hale getirebilirsiniz ama kumaşlar için aynı şey geçerli değil. Yalnız, odanızda her şeyin seçtiğiniz renge bürünmemesine dikkat edin, bir-iki şeyi seçtiğiniz renge uyumlu başka bir renkte tasarlayın. Ana renk olan camgöbeği buradaki kilimde çok tutarlı bir şekilde kullanılırken kahve rengi de odadaki diğer renklerle uyumlu olmuş.

yatak_odasi_uygun_renk_secimi

Desen Bilgisi

Yatak odanızda farklı desenler de kullanabilirsiniz ancak odanızın arapsaçına dönmemesi için birkaç önerimiz var. Birkaç farklı desen birden kullanırken desenlerden birini sade tutmaya özen gösterin. Resimde, yatak örtüsü desenli olmasına rağmen siyah ve beyaz gibi sade iki renkten oluştuğu için diğer desenli eşyaların (renkli yastıklar, küçük yatak örtüsü ve tablo) yarattığı etkiyi kırabilmiş. Aynı zamanda boyut olarak en büyük desenler yine yatak örtüsünde kullanılmış böylece yatak örtüsü hem odaya hakim olmuş hem de yastıklardaki minik desenleri dengelemiş. Renklerin arasındaki uyuma da dikkat edin, bu önerilere uyarsanız eğer hem farklı desenleri bir araya getirebilir hem de derli toplu bir görüntü elde edebilirsiniz.

yatak_odasi_tasarim_renk

Hacim Kazandırın

Neredeyse fark edilmeyecek kadar açık mavi renkteki duvarlar odaya müthiş bir hacim katmış. Beyaz yatak örtüsü ile uçuk mavi duvarlar birbirleriyle tezat değiller bu nedenle sarı ve lacivert desenli yastıklara mükemmel bir zemin oluşturmuşlar. Odada en fazla ön plana çıkan şey koyu renk ahşap yatak, yatak odasının odak noktası olmuş.

Armutcom_Yatak_Odası_Sarı

 

Kaynak: BHG.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Gururla Sergileyeceğiniz Sofralar İçin Yemek Masası Tüyoları

Gururla Sergileyeceğiniz Sofralar İçin Yemek Masası Tüyoları

Uzun Ömürlü ve Hesaplı Duvar Kağıdının Sırrı

Uzun Ömürlü ve Hesaplı Duvar Kağıdının Sırrı