Gururla Sergileyeceğiniz Sofralar İçin Yemek Masası Tüyoları

Gururla Sergileyeceğiniz Sofralar İçin Yemek Masası Tüyoları

Göğsünüzü gere gere sofraya sereceğiniz, içinize sinerek kullanacağınız bir yemek takımı istiyorsunuz. Yalnızca güzel gözükmesi değil kullanışlı olması da çok önemli. Renk, desen, model; ne kadar da çok ayrıntı var. Seçim yapmanızı kolaylaştıracak birkaç tüyoya ne dersiniz? Yemek takımında neler olmalı, sofraya nasıl yerleştirilmeli; işte ipuçları…

Tüm ailenin bir araya geldiği, dostların buluştuğu, büyük-küçük herkesin birlikte yemek yiyip keyifli sohbetlere daldığı sofralar ve bu kalabalık sofraların olmazsa olmazı yemek takımları. Renkleri, desenleri ve modelleriyle lezzet dolu yemekleri görsel bir şölene dönüştüren, iyi düşünülmüş, özenle tasarlanmış parçalarıyla hayat kurtaran, yemeği bir gereklilik olmaktan çıkarıp keyif haline getiren yemek takımları; mutfağımızın vazgeçilmezleri… Peki yemeklerimizin sunumunu böylesi etkileyen bu takımları seçerken nelere dikkat etmeliyiz. İyi bir yemek takımı neler içermeli; her bir parça sofraya hangi sırayla, nasıl yerleştirilmeli. İşte işinize çok yarayacak birkaç küçük tüyo.

Nasıl dizmeliyiz?

Biz bize olduğumuz yemek sofraları bir yana misafirlerimiz için kurduğumuz sofralar daha bir özen daha bir dikkat ister. Tabakların, kaşık-çatalların, salata ve ekmek tabağının nereye konacağı; hangisinin masaya ne zaman geleceği ve kaldırılacağı, sunacağımız yemekler kadar önemlidir. Sofra kurarken masaya yerleştirdiğiniz tabaklar, davette servis edeceğiniz yemeklere dair ipucu verir. Örneğin çorba ikram edecekseniz masaya mutlaka çorba kasesi, etmeyecekseniz ordövr tabağı koymalısınız.

1. Adım

Masanızı kurarken ilk adım tabakları yerleştirmek. Sofranın tüm düzeni, masaya dizeceğiniz her şey servis tabağına göre olacak. Tabakların sandalye ile aynı hizada olması önemli. Bardakları tabağın sağ üstüne gelecek şekilde dizin. Genelde 3’ten fazla bardak aynı anda masada durmaz; biri kaldırılınca diğeri konur. Bardaklar ise en içe beyaz şarap, onun sağına kırmızı şarap, en dışa ise su bardağı gelecek şekilde dizilir.

yemek_masasi

2. Adım

Peçeteyi tabağın içine yerleştirmek en uygunu. Kaşık-çatalı peçeteye sarmayın, zira misafiriniz içindekileri görmeyip peçeteyi açabilir. Onların yeri tabağın iki yanı; çatal sola, kaşıklar da sağa. Daha şık bir görüntü istiyorsanız peçeteyi rulo yapıp şarap kadehinin içine yerleştirebilirsiniz. Ekmek, salata ve sos tabakları servis tabağının sol üst köşesine konur.

yemek_masasi_sunum

3. Adım

Sıra geldi en çok karıştırılan konuya; çatal-bıçağın dizilişi. Aslında temel kural oldukça basit; çatallar kullanılacağı sıraya göre dıştan içe doğru sola, bıçaklar da yine aynı şekilde sağa. Kaşık ise sağa, bıçakların en dışına. Tatlı kaşık ve çatalının yeri tabağın önü; çatal sağa, kaşık sola bakacak şekilde… Tuzluk-biberliği, karşılıklı iki tabağın tam ortasına yerleştirin. Bu arada küçük bir ipucu: Sofraya üç takımdan fazla çatal-bıçak koymayın; ihtiyaç duyarsanız diğer takımları sonradan ilâve edin.

yemek_masasi_düzenleme

Misafirlere özel; sade ve şık

Misafirlere çıkaracağınız yemek takımlarında çok renkli olmayan sade ama şık modelleri tercih edin. Zira şebeke suyunun yoğun kireci, takımınızın renginin kısa zamanda solmasına neden olabilir. Ayrıca beyaz ve beyaza yakın tonlar, altın ve gümüş detaylar barındıran modeller ve küçük çiçek desenli takımların masada oldukça şık durduğunu da belirtelim. Misafir yemek takımlarında günlük olanlardan ayrı olarak supla, komposto kasesi, meze tabağı gibi artı parçalar da bulunabiliyor.

misafir_yemek_masasi

Süslemeden olmaz!

Soframızı özenle dizdik; süslemeden olur mu hiç! Taze/kuru çiçekler, meyveler, mumlar ve boncuklar hayallerinizdeki masayı kurmanıza yardımcı olacak. Çiçekleri sofraya şık bir vazo veya sepetin içinde demet halinde koyabileceğiniz gibi tabakların arasına tek tek serpiştirebilirsiniz de.

yemek_masasi_hazirlama

 

 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

İlham Veren Mutfak Tasarımları

İlham Veren Mutfak Tasarımları

Yatak Odası Rengi İçin İlham Verici Öneriler

Yatak Odası Rengi İçin İlham Verici Öneriler