Bahçeniz İçin Birbirinden Güzel Kendin Yap Önerileri

Bahçeniz İçin Birbirinden Güzel Kendin Yap Önerileri

Bahçenize çeki düzen vermek için yeni fikirlere ihtiyaç duyuyorsanız sizler için hazırladığımız 15 kendin yap projesine bir göz atın. Listemizde küçük ve basit projelerden, biraz emek ve zaman harcamanız gereken projelere kadar bahçenize canlılık kazandıracak pek çok farklı fikir yer alıyor.

1. Canlı Renklerde Ahşap Paletler

Ahşap paletleri ucuza bulmak çok kolay, hatta pek çok işletme onları bedava bile veriyor. Ahşap paletlerden yapılmış masanın bakımı da çok kolay, tüm sene boyunca açık havada bırakılabilirler. Resimdeki sehpa, yüksek olması için iki ahşap paletin üst üste konmasıyla oluşturuldu ve orta süsü olarak üzerine de içinde dekoratif kara yosunu bulunan bir çiçeklik yerleştirildi.

bahce_dekorasyon

2. Çok Amaçlı Tezgah

Mağazadan aldığınız tezgahın kullanışlılığını arttırın. Tahtalardan ızgaralar oluşturun ve bunları tezgahın rengine boyayın (biz canlı ve parlak tonlarda bir pembe seçtik). Ardından bunları resimdeki gibi tezgahın her iki yanına ve arkasına vidalayın. Bahçe aletleri, eldiven, bahçe kovası gibi şeyleri asmak için S şeklinde askı ya da halkalı vida kullanın böylece tüm eşyalarınız elinizin altında olsun.

bahce_düzenleme_peyzaj

3. Alevli Süs

Ateş küresi ile bahçenize şölen havası katın. İşe, yanmaz özelliği olan saksı benzeri bir çanak edinerek başlayın. Biz, harici boya ile parlak bir renge boyadığımız bu çinko kaplı demir çanağı kullandık. İçini tamperli cam parçalarıyla doldurun. (Tamperli cam, dayanıklı ya da güçlendirilmiş cam olarak da adlandırılır.) Cam parçalarının içine, içinde alkolsüz yanıcı jel olan teneke kutu yerleştirin. Ufak bir çakmak ateşi ile saatler boyunca devam edebilecek alev şöleninizi başlatın!

bahce_sus_kendinyap.jpg

4. Şık bir Çit

Tüm çitler kullanışlıdır, bahçenizi komşununkinden ayıran en basit çitler bile! Bu fikrimiz çitlerin kullanışlılığını bir adım öteye taşıyor. Yeşil, mavi ve griye boyalı çitler bahçenize hoş bir görünüm katarken aynı zamanda çite plastik oluklardan yapılma saksılarınızı da asabileceksiniz. Uygun fiyata fazla derin olmayan plastik oluklarından edinin, 3 parçaya kestirin (nalbur dükkanı sizin için kesebilir) ve sprey boya ile yeşilin tonlarına boyayın. Biz önce olukları çitin sağlamlaştırdığımız yerlerine yerleştirdik ve ardından toprağı ve bitkiyi içlerine koyduk.

bahce_cicekleri

5. Suzani Desenli Taşlar

Bu büyüleyici güzellikteki taşlar iddialı renkleri ile adeta gökkuşağına meydan okuyorlar! Onları bu kadar güzel gösteren şey sanıldığı gibi boya değil, kumaş! Kumaş ile taş kaplama çok kolay bir kendin yap projesi.

bahce_mobilyasi

6. Taştan Sehpa

Sadece bir kaç malzeme kullanarak hem sade hem de şık bir sehpa oluşturabilirsiniz. Bir buçuk metre uzunluğunda kıvrılabilen metal çitlerden bir silindir oluşturduk ve silindir şeklini sabitlemek için kargaburun pense ile ekstra tel kullandık. (Altta kalacak kısmını da kargaburun ile düzgün hale getirin ki çentikli kalmasın.) Silindiri, rahat bir oturma alanının yakınına yerleştirin ve silindirin içine de 30-40 tane büyük taş yerleştirin. Tüm taşların silindirin içini düzgün bir şekilde doldurmasına dikkat edin ki en üstte duracak taşlar çıkıntı kalmasın. Üzerine de dayanıklı cam bir masa üstü yerleştirdiniz mi sehpanız hazır.

taşlardansehpayapımı.jpg

7. Balık Yüzgecinden Kuş Kanadına

Balığa giderken artık kullanmadığınız eksi bir yem kutusu, kuş kulübesi olarak yeniden tasarlandı. Kutunun kapı kısmına bir delik açın ve köşeleri metal törpüleyici ile törpüleyin. Açtığınız deliğin biraz altına tutkal yardımı ile kapı tokmağı gibi görünecek olan minik bir düğme yapıştırın. Yine birazcık tutkal kullanarak metal numaraları tokmağın hemen altına yapıştırın ki kuş kulübenizin bir adresi olsun. Asmak için, yem kutusunun halkasından eskimiş görünümlü bir halat geçirin ve kuş kulübenizi sağlam bir dala sabitleyin.

bahce_dekorasyon_dizayn

8. Şık Bitki Çuvalı

Kullanılmış bez bir çuval ve bir karton kutuyu içinde domatesler ve bitkiler olan minik bir bahçeye dönüştürdük! Bu fazla çaba gerektirmeyen basit proje için önce çuvalları dikiş yerlerinden ayırın ve kutunun çevresine kaplanabilecek şekilde yeniden dikin. Ardından çuvalın içine kutuyu yerleştirin, içte fazlalık kalan kısımları kıvırıp kutunun iç kısmına ve tabanına yapıştırın. Kutunun içine çuvalı korumak amacıyla plastik bir çöp poşeti koyun ve son olarak şık, dekoratif çuvalınıza dilediğiniz bitkileri yerleştirin.

bahce_cicekleri

9. Modern bir Aile Masası

Pahalı bir tasarım ürününe benzemesine rağmen, bu sedir masa tamamen yapı malzemeleri satan bir mağazadan alınan malzemelerle yapıldı. Masanın rahatça oturmak ya da yemek yemek için doğru yükseklikte olması amacıyla iki adet 10 santim kalınlığında beton üzerine 60 santimlik iki adet baca borusu yerleştirildi. Masanın kalan kısmını ise çürümeye dayanıklı sedir tahtalardan oluşturduk. Tahtaları 5’e 10 santim ve 10’a 10 santim tahta blokları birbiri ardına sıralayarak oluşturduk ve tahtaların aralarında yarım santim boşluk bıraktık. (Biz 2,5 metre uzunluğunda, 1,5 santim genişliğinde tasarladık, siz kendinizinkini dilediğiniz ölçülerde yapabilirsiniz.) Masanın altına yerleştirilen destekler için, masanın genişliğinden daha kısa olacak şekilde 5’e 10 santim tahtalar kullandık. Bu destekleri, her biri birbirine eşit mesafede olacak şekilde ayarlayın ve baca boruarının da araya gireceğini hesap ederek edin. (Biz 5 adet destek koyduk.) Destekleri masaya vidalayın ve döndürüp baca borularına masanızı oturtun.

bahce_masasi

10. Yerinize Göre Tasarlanmış Kulübe

Pek çoğumuz evimizi kendimiz inşa etmeyi aklımızdan dahi geçirmiyoruz ama bu evin sadece minik bahçe kulübesi boyutunda da yapılabileceği fikrinden yola çıkarsak kolları sıvayıp işe başlayabiliriz! Hele ki kulübeniz resimdeki gibi detaylı ve şık olacaksa! Biz bu kulübeyi 1,5 metreye 2,5 metre olarak tasarladık bu nedenle de standart 2,5 metrelik tahtalar kullandık. Dayanıklı olması için çinko kaplı çivi ve çürümeyi ve paslanmayı önlemek için suya dayanıklı malzemeler kullandık. Siz de kendi kulübenizi oluşturup onu istediğiniz renge boyayabilirsiniz.

bahce_dekorasyon_fikirleri

Bu ve diğer projelerinizde yardım almak isterseniz Armut'tan ücretsiz teklif alabilir, beğendiğinizi seçebilirsiniz. 

Kaynak: Better Homes and Gardens

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Beyaz Renkteki Mutfağınızı Nasıl Temiz Tutarsınız?

Beyaz Renkteki Mutfağınızı Nasıl Temiz Tutarsınız?

1+1 Daire Nasıl Tasarlanır?

1+1 Daire Nasıl Tasarlanır?