Kendin Yap: Soya Mumu

Kendin Yap: Soya Mumu

Son dönemlerde evde yaşam ve kendin yap fikirleriyle ortaya çıkan soya mumlarının yapımı aslında çok kolaydır. Koku olarak çok daha doğal, yoğun ve ayrıca çevreye de zararı neredeyse hiç yoktur. Üstelik astım gibi solunum yolu hastalıkları olan kişiler veya küçük mekanlar için de çok daha idealdirler.

8 Adımda Sivrisinek Savar Mum Yapımı

Yeni Trend: Mum Şekillendirme

Evde Dekoratif Kokulu Mum Yapımı

Soya Mumunun Yararları Nelerdir?

Soya mumu bitkisel içeriği sebebiyle herhangi bir sağlık riski oluşturmaz ve doğada kolay bir şekilde çözünür. Ayrıca ortamın havasını daha kaliteli bir hale getirirken, bu mumların kokusu ortamda bulunan kişiyi daha sakin ve huzurlu yapar.

Soya Mumu Nasıl Yapılır?

Soya mumu hazırlamak için ihtiyacın olan malzemeler:

  • Soya mum tabakası

  • Cam kâse

  • Fitiller

  • Mumluk olarak kullanabileceğin cam kap

  • Tercihine göre aromatik yağlar

  • Ahşap karıştırma çubuğu

  • Makas

    Yapılması gereken ilk şey soya mumunu 76 ile 86 derece arasında eritmek. Bu işlemi benmari yöntemi ile yapmak soyanın doğallığını korumasını sağlar. Bu sebeple soyayı cam kaba koyup benmari usulü ve biraz da sabır ile tahta kaşıkla karıştıra karıştıra eritin.

Eğer tek bir kaba mum yapmayı düşünüyorsan benmari tekniğinde direkt olarak kullanacağın cam mum kabında yapabilirsin. Bunun için tencerede kaynayan suyun ortasına koyacağın kaba, onu bir miktar doldurana kadar soya koy. Benmari ile uğraşmak istemezsen ayrıca mikrodalga fırında da soya mumunu eritebilirsin.

Soya mumlarının içine istediğin esansiyel yağı koyabilirsin. Bunların içinden en çok tercih edilenler yasemin yağı, portakal yağı, vanilya ve aromaterapik yağ çeşitleridir.

Bazı mumlar daha huzurlu ve keyifli bir hava yaratırken bazılarını ise böcekleri kovmak bitkilerini korumak gibi faydalar sağlayabilir. Kendi soya mumunu yaparken iç mekânda aradığın moda göre uçucu yağını da seçebilirsin.

Seçtiğin yağı da 10-20 damla kadar kaba ekle. Son olarak makas ile yeterli boyutta kestiğin fitili mumun tam ortasına yerleştir ve soğumasını bekle.

Mumlarını estetik açıdan daha güzel göstermek ve daha da yoğun bir koku elde etmek istersen içine potpuri usulü kurutulmuş çiçekler de ekleyebilirsin. Gül yaprakları, yasemin parçaları, lavanta yaprakları gibi küçük parçalar da mumlarına çok yakışacaktır.

Görsel Kaynaklar: Pexels

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Semtler

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Semtler

Ankara'da Yaşanacak En Güzel Semtler

Ankara'da Yaşanacak En Güzel Semtler