İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Semtler

İstanbul'da Yaşanacak En Güzel Semtler

İstanbul, birbirinden güzel ve huzurlu semtleri ile Türkiye’nin en çok imkân sunan şehridir. Eğitim, sağlık ve yaşam kalitesinin en yüksek olduğu bu şehirde her semtin ayrı bir havası vardır.

İstanbul Avrupa’nın en büyük beşinci şehridir. Ayrıca yaklaşık olarak 20 milyon kişiye ev sahipliği yapar. Bu güzel şehir her sokağında bir kültür mozaiği ve binlerce yıllık tarihinin izlerini taşır. Tabi bütün bunların yarattığı bir kargaşa da söz konusudur. Örneğin İstanbul’un trafiği oldukça büyük bir etkendir. Bu yazımızda İstanbul’da yaşanacak en güzel semtleri listeleyerek taşınma düşüncesi olanlara da ilham vermek istedik. Peki bütün bunları değerlendirerek bizlere en uygun istanbulda yaşanacak semtler hangileridir?

Nakliye Alanındaki Yeni Girişimimiz "Rahat Taşın"la Tanışın!
Taşınırken Eşya Toplamanın Püf Noktaları
Taşınma Öncesi Bütçe Planlama Nasıl Yapılır?

Beykoz

Beykoz’un özellikle kuzey bölgesi İstanbul’un en zengin ve lüks mahallelerini içerir. Acarkent, Beykoz Konakları gibi büyük sitelerde havuzlu ve bahçeli villaların yanı sıra, oldukça gelişmiş bir şehir planlaması görmek de mümkündür. Bu bol yeşilli arazinin büyük evlerle ve lüks tesislerle kaplanmış olması, Beykoz’u çok cazip yapmaktadır.

Biraz daha kuzeyine gidildiğinde ise Polonezköy gibi piknik ve bol ormanlı bölgelerine erişmek de mümkündür. Birçok İstanbullu hafta sonlarını değerlendirmek için bu bölgelere akın etmektedir. Piknik, spor aktiviteleri veya yürüyüş için Beykoz ormanları çokça tercih edilmektedir.

istanbul'un en güzel semtleri arasından Beykoz’un sahil kesimleri biraz daha alt seviyede kalsa bile buraların manzarası ve havasının temizliği ise paha biçilemez. Buralar modern evlerden tutup, villalara kadar birçok konut çeşitliliği görmek mümkün.

Erenköy

Erenköy oldukça merkezi olmasıyla birlikte aslında istanbul'un en huzurlu semtleri arasındadır. Eskilerde bu bölgede birçok eski apartmanlar ve hatta köşkler bulunmaktaydı. Günümüzde hala bunların bir kısmını görebiliriz. Eski yapısını hala biraz da korusa Erenköy bir yandan da çok moderndir.

Caddebotan, Kadıköy ve diğer sahil rotalarına yakın olmasıyla birlikte Erenköy ayrıca çok sportif bir bölgedir. Burada bisiklete binenleri veya koşuya çıkanları görmek çok yaygındır.

Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı Boğaz’ın Karadeniz’e açıldığı noktada, henüz fazla şehirleşmemiş ve hatta doğası gereği birçok kişi tarafından kasaba olarak sayılan İstanbul’un en sakin yerleri arasındadır. Aslında Beykoz’a bağlı olan bu bölge henüz fazla yapılaşmamış, sadece küçük evler ve yalıların yanı sıra balıkçı mekanlarından oluşmaktadır.

Anadolu Kavağının bir miktar daha kuzeyine gidilirse sahil hattını ve güzel koylarını görenler buradan vaz geçemezler. Üstelik İstanbul’da hala sahili olan, yazın insanların tercih ettiği temiz koyları da bu bölgeyi oldukça özel kılıyor.

Arnavutköy

Eğlence konusunda genç hayatına biraz uzak kalmış olsa da aileler ve daha çok huzur arayanlar için oldukça uyumlu bir bölgedir. Sonradan gelişmekte olan bir semt olduğu için konut fiyatları çok daha uygun, ayrıca her geçen gün yeni yerlerin açılmasıyla birlikte Arnavutköy’ün de hızla değerlenmesi bekleniyor.

Yeşilköy

Bakırköy’e bağlı olan Yeşilköy, yeniden denize kıyısı olan ve İstanbul’un en güvenli semtlerinden biridir. Burada balıkçılık faaliyetleri hala devam etmektedir ve bu sebeple burada Balıkçılar Çarşısı olarak bilinen birçok balıkçı ve balık restoranı bulunmaktadır.

Atatürk Havalimanına yakın olması sebebiyle konutlar oldukça değerlenmiş, ayrıca birçok hizmet veren mekân da burada açılmıştır. Buranın sakinleri eskiden çok fazla uçak geçmesi sebebi ile gürültüden rahatsız olmaktaydı fakat artık eskisi kadar kullanılmadığı için bu gürültünün de büyük oranda azaldığı biliniyor.

Burada sakin bir yürüyüş yapmak, martı seslerini dinlemek ve denizin güzel havasını içine çekmek isteyenler için konutlar biraz daha uygun fiyatlıdır.

Moda

Kadıköy’e yakın fakat bir o kadar da sakinliğini koruyan Moda, günümüzde çok rağbet görmektedir. Burada sürekli kiracılar değişmekte olduğu için daire bulmak çok da zor değildir. Fiyat olarak birçok bölgenin üstünde olsa da burada yaşayanlara sunduğu imkanlar ile İstanbul’un  en yaşanabilir semtleri arasındadır.

Moda’da evinden dışarı çıkıp bir kahve molası vermek veya arkadaşlarınla buluşmak çok kolaydır. Buradaki mekanlar eğlence amaçlı değil, daha çok yeme içme veya bu bölgenin huzurunu fazla bozmayan yerlerdir.

Yeniköy

Yeniköy, İstanbul en elit semtler listesinden Emirgan ve Bebek hattında bulunur. Burası sahil hattı boyunca yemek mekanları ve yalılar ile dolu olup, daha içeri mahallelerine gidildiğinde ise küçük, iki katlı ev tipi daireler ile doludur. Üstelik birçoğunun kendine özel küçük bahçeleri ve denizi gören balkonları bulunmaktadır.

Yeniköy hem esnafın hem de buranın sakinlerinin bir araya geldiği fakat bir yandan da merkezi bir konumda bulunan bir bölgedir.

Görsel Kaynaklar: Unsplash, Biz Evde Yokuz, Turan Akinci, Seldominvest, Planet of Hotels, Royal Elektrik, Time Out, Facebook (Moda Drei)

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Modern Pergole Modelleri & Dekorasyonu

Modern Pergole Modelleri & Dekorasyonu

Kendin Yap: Soya Mumu

Kendin Yap: Soya Mumu