Ankara'da Yaşanacak En Güzel Semtler

Ankara'da Yaşanacak En Güzel Semtler

Başkentimiz olan Ankara, pek çok nezih, refah seviyesi yüksek, düzenli ve yatırım olarak değerlenecek semtlere sahip. Eğer taşınma sürecindeysen veya Ankara da yerleşeceğin seçenekler arasındaysa kendine en uygun semti seçmek senin için önemli olacaktır. Farklı özellikleriyle ön plana çıkan semtleri listelediğimiz yazıyı okuyarak bu noktada daha doğru karar verebilirsin.

Taşınma Öncesi Bütçe Planlama Nasıl Yapılır?

İkametgah Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

Taşınırken Eşyalar Toplamanın Püf Noktaları

Çayyolu

Son yıllarda emlak yatırımları noktasında en çok değerlenen konumlardan biri de Eskişehir yolu üzerinde bulunan muhit ve semtler. Buralarda kendine nezih, güvenlikli ve dikkat çekici emlak fırsatlarına sahip bir yer arıyorsan Çayyolu’nun adını duymuş olduğuna eminiz.

Pek çok gelişmekte olan modern konut projeleri, geniş yelpazeye sahip AVMsi, bahçeli villa konseptinde yerleşim alanlarıyla Çayyolu özellikle beyaz yaka kesminin dikkatini çekmekte.

ankara-semtleri

Yaşamkent

Son dönemlerde konut bakımından yatırımların ve yeniliklerin ne çok yapıldığı noktalardan biri de Yaşamkent. Ankara’nın Çankaya Belediye’sine bağlı olan Yaşamkent’te sadece konutlar değil yeni arsalar da oldukça ilgi görüyor. Yaşamak veya gayrimenkul yatırımı yapmak istersen aklında olması gereken semtlerden biri gibi gözüküyor. Gelişmekte olan ve şehrin önemli projelerinin yeni hedeflerinden sayılan Eskişehir Yolu güzergahı üzerinde bulunması da Yaşamkent’i potansiyeli olan bir konum haline getiriyor.

İncek

Özellikle değerli eğitim kurumlarının yer almasıyla tanınan İncek, aynı zamanda güzel ve zengin bir yeşil alana sahip konumlar arasında. TED Koleji, Atılım ve Ufuk Üniversitelerinin bulunduğu İncek özellikle çocuklu ailelerin gözde yaşam alanlarından biri kabul edilebilir.

Ankara’nın çeşitli bölgelerine ulaşım yollarının hızla arttığı İncek potansiyeli değerlenmeye başlamış konumlar arasında. Her zevke göre lüks ve refah restoran ve alışveriş zincirlerinin bulunduğu İncek’te semtten çok ayrılmadan da günlük ihtiyaçların giderilmesi mümkün. Yeni yapılan çevre yollarıyla gün geçtikçe Ankara’nın içine yaklaşan İncek de daha da değerlenecek konumlardan biri.

ankarada-elit-semtler

Çukurambar

Bahsettiğimiz üzere Eskişehir Yolu üzerinde bulunan gayrimenkulün değerlenmesinden faydalanan bir başka semtimiz de Çukurambar. Konum olarak merkezi ve işlek Kızılay, Dikmen, Yıldız, Bahçelievler, Çankaya gibi semtlerin merkezinde bulunup her birine arabayla fazlasıyla kısa sürede gidilebilecek bir konumda olmasıyla dikkatleri üzerine toplayan bir semt diyebiliriz. 

Trafik sorunlarının insanların gözünü korkuttuğu büyük şehirlerde her konuma yakın olmasıyla merkez semtlerin arayışına tam olarak cevap veren Çukurambar hareketli bir hayat yaşıyorsanız listenize almanız gereken bir semt.

ankarada-nerede-yasanir

Gölbaşı

Başkent’teki nezih ve elit kesimin gözde semtlerinden biri de Gölbaşı haline gelmiş durumda. Şehrin parklarından ve projelerinden faydalanan Gölbaşı içinde Şehir Parkı, Eymir Parkı gibi projeleri dikkatleri çekiyor. Büyük şehirde doğayla ilişkini koparmak istemiyorsan seni doğal alanlarıyla sarmalayan Gölbaşı tercihlerin arasında yerini alabilir.

ankarada-oturulacak-semtler

Batıkent

Yenimahalle’ye bağlı olan Batıkent kapladığı geniş alan ile Yenimahalle’nin yarısından fazlasını almış durumda. Gün geçtikçe gayrimenkul değeri artan Batıkent’te modern yapı projeleri önemli bir rol oynuyor.

Hem şehirden uzak oluşu, dingin oluşu hem de büyük şehrin sunduğu konforlu ve lüks yaşamı aynı anda barındıran mahalleleri barındıran Batıkent’te özellikle Turgut Özal Mahallesi gözde konumlar arasında. Düzenli bir mimari plana sahip projelerle karışık bir semt olmayan Batıkent sadece yaşamak için değil, aynı zamanda emlak yatırımı yapmak için de ideal bir semt olarak değerlendirilebilir.

ankaranin-en-guzel-ilceleri

Söğütözü

İstanbul’un gözde finans merkezlerinden Maslak’a benzetilen Söğütözü özellikle teknolojide liderliği eline almış büyük şirketlerin konumlandığı bir semt. Şirketleşmiş ve teknoloji / ticaret noktasında fazlasıyla ilerlemiş Söğütözü’nde siteleşmiş güvenli yapılar da bu semti değerlendirmek bir başka sebep. 

Yeşil ve ferah park alanları, sorunsuz trafik akışı, yeni ve modern mimari, araçlar için uygun park yerlerinin varlığı gibi detaylar ise Söğütözü’nü büyük şehrin imkanlarına sahip bir nezih konum haline getiriyor. 

ankaranin-en-iyi-ilceleri

Oran

Başkent’in en yüksek konumlarından biri olan Oran’da manzara ve seyirlik alanlar semtin değerini artıran nitelikte. Zamanında Türk siyaset tarihinde yer edinen ve parti liderlerine, milletvekillerine ev sahipliği yapan bir semt olmasıyla biliniyor. Bu ünü sayesinde de pek çok yatırımın ve lüks hayat imkanlarının sağlandığı semtte nezih mekanlar dikkat çekiyor.

ankaranin-temiz-semtleri

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap: Soya Mumu

Kendin Yap: Soya Mumu

Doğal Saç Bakım Yağı Tarifleri

Doğal Saç Bakım Yağı Tarifleri