Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Erkenci Kuş

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Erkenci Kuş

Televizyonlarımızda yayınlanan birbirinden güzel dizilerde, akıllıca ve zevkle döşenmiş birçok eve misafir oluyoruz. Bu yaz da ekranlara hızlı bir giriş yapan Erkenci Kuş dizisi, büyük ses getirmiş durumda. Çekimlerinin genel olarak İstanbul'un Tuzla ilçesinde gerçekleştiği dizide, İstanbul'un Arnavutköy, Caddebostan gibi birbirinden güzel semtlerine de yer veriliyor. 

Gelin karakterleriyle mekanların çok güzel eşleştirildiği Erkenci Kuş’ta gördüğümüz evleri yakından inceleyelim.

‘Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz’ serimizin diğer yazılarına da göz atmak ister misin?

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Ufak Tefek Cinayetler

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: İstanbullu Gelin

Aydın Ailesi’nin Salonu

Sanem ve ailesinin yaşadığı ev, mahalleyle ve renkli kişiliklere sahip bu aile bireyleriyle özdeşleşmiş, minimal ve rengarenk detaylarla dekore edilmiş bir ev. Müstakil olan bu evin girişi, son derece moda olan sıcak sarı renkle boyanmış.

Salon, Sanem’in odası ve mutfakta yer alan renkli baskılı perdeler, klasik fon perdeler kategorisinde bu yılın moda desenleri ve çiçek figürleriyle bezenmiş haliyle eve ayrı bir hava katıyor.  Salonun pastel renkli mobilyalarla döşenmesi de oldukça sıcak ve sevimli bir atmosfer oluşturmuş. Ayrıca duvardaki aplikler, ceviz mobilyalar ve tablolar da vintage bir görünüm sağlamış.

Aydın Ailesi’nin Mutfak ve Bahçe Alanı

Mutfağa göz attığımızda, beyaz mobilyalarla döşenmiş oldukça ferah bir alana rastlıyoruz. İskandinav havasını andıran sandalyeler, renkli minderler ve masa örtüleriyle süslü. Sade eşyalar daha çok perdelerle ve renkli küçük kilimlerle ön plana çıkıyor.

erkenci-kus-evleri

Mutfaktan bahçeye açılan alandaki veranda da evin yüksek enerjisini düşürücü sakin ve bir o kadar şık bir dekorasyona sahip. Çardak, bu sene de moda olan ferforje demirleri ve ilginç tasarımlı çatısı ile göz dolduruyor. Burada asılı çiçekler ve çiçekli masa örtüsü, bahçe ile oldukça bütünleşmiş durumda.

Evinde Değişiklik Mi Yapmak İstiyorsun? Boya Badana, Laminant Parke, İç Mimar Dekorasyon ve Daha Yüzlerce Hizmet Armut'ta! İstediğin Hizmet İçin Ücretsiz Fiyat Teklifi Al >

Sanem’in Odası

Sanem’in odasında, sade ve şık bir dekor var. Esas mobilyalar beyaz lake iken yataktaki ferforje detayı odayı şık ve modern bir hale dönüştürüyor. Odanın girişinde yer alan makyaj masası ve boy aynası olarak kullanılabilen takı dolabı da hem şık hem de dar bir oda için fonksiyonel.

Beyaz mobilyalara renk katması için seçilen floral ve geometrik perdeler de odadaki sandalye kaplaması gibi detaylarla uyum yakalayarak renkli ama göz yormayan bir dekorasyon oluşturmuş. Aynı zamanda duvardaki albatros kuşlarının yer aldığı tablo da odaya ayrı bir renk ve sakinlik katıyor.

Aylin’in Evi

Reklamcı Aylin, dizide hırslı ve yaratıcı bir kadın. Haliyle evin atmosferi de kendisine göre şekillenmiş. Müstakil bir villada yaşayan Aylin’in evinin içi bir loft daireyi andırıyor. Modern rüstik bir yapıya sahip ev, son derece minimal bir şekilde döşenmiş. Salon koltukları, evin ahşap doğal temasına uygun ve son derece konforlu görünüyor.

Balkona açılan Amerikan tipi mutfakta da siyah ve ahşap hakimiyeti sürüyor. Buradaki piknik tipi mutfak masası ise az nüfuslu bir ev için hem ideal hem de fonksiyonel.

Divitlerin Evi

Can ve Emre’nin babalarıyla yaşadığı bu aile evi, onların lüks hayatının bir özeti gibi. Ev, son derece lüks bir şekilde döşemiş ve diğer evlerde olduğu gibi konfor ön planda.  Evin havuzlu cephesinde, bambu salıncak ve bahçe oturma grupları göze çarpıyor. Bu kısımdan içeri girildiğinde ise salonda yine ahşap ve taş renklerinin hakim olduğu duvarlarla uyumlu hardal renkli, rahat görünümlü mobilyalar var. Bunlara uyumlu olarak fazla aksesuar yerine turuncu renkli her şeyle uyumlu kırlentler ve fazla kalabalık yaratmayacak şekilde fonksiyonel bir orta sehpa yer alıyor. Haliyle ev, ağır klasik mobilyalar yerine son derece modern bir şekilde hazırlanmış.

Diğer bir salon alanında ise krem renkli rahat koltuklar, duvardaki bütünlüklü ve dev tablo ile renklendirilmiş. Pastel tonlu halı ile koltuklar ön plana çıkarken, evin kalan kısımlarındaki renkler de salondaki diğer berjerin kaplaması ile bütünleştirilmiş

Mutfağa geçildiğinde, burada da beyaz lake mutfak dolaplarına rastlıyoruz. Göz yorucu hiçbir detay yok. Aksine, evin kalan ahşap mobilyalarıyla uyumlu olan ince detayları ve bunlarla takım olacak sade bir lamba ile tamamlanmış harika bir mimari söz konusu.

Can’ın Yatak Odası

Evin kalanında olduğu gibi burası da sade bir alan. Ancak evin genel haliyle özdeşleşen yoğun bir ahşap hakimiyeti var. Buna uyumlu olarak kahve tonlu ev tekstilleri tercih edilmiş. Öte yandan duvarlar tamamen komodin, kitaplık, raf konforuyla kullanılmak üzere düşünülerek hazırlanmış. Bu sayede yüksek ve dikey mobilyalar yerine yatay olarak daha fazla ve göz yormayan akıllıca bir plana yönelinmiş.

erkenci-kus-nerede-cekiliyor

Ayhan’ın Odası

Ayhan’ın odasında da ceviz mobilya hakimiyeti görüyoruz. Buna paralel olarak bu geniş odada krem tonlarında sade bir kanepe kullanılarak daha fazla oturma alanı sağlanmış. Hem koltuğa uyumlu hem de koyu renk mobilyaları açan yer kilimleri de doğru bir tercih olurken, bu geçişleri kırmak üzere kızıl tonlu ve bu sene de moda olan bambu desenli tablo ve yine sarı-yeşil tonlu perdelerle odada minimal, vintage bir düzen hakim.

erkenci-kus-nerede-ev

Ayhanların Salonu

Salonda da odada olduğu gibi eski evleri andıran bir hava hakim. İlk olarak duvardaki altın çerçeveli doğa manzaraları göze çarpıyor. Bununla birlikte ahşap mobilyalar ve İskandinav krem koltuklar, modern ögelerle renklendirilmiş. Klasik baskılı modern tarzda dokunmuş halı, odanın renk hakimiyetini dengelerken mor perdeler ve sıcak tonlu renkli yastıklar evi daha sıcak bir alana dönüştürüyor.

erkenci-kus-ayhan

Boya Badanadan Parke Döşemeye, Duvar Kağıdından Özel Mobilya Yapımına Evini Güzelleştirmek İçin Binlerce Hizmet Veren Armut'ta! Ücretsiz Fiyat Teklifi Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç >

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

İzmir’den Natürel ve Zarif Bir Ev

İzmir’den Natürel ve Zarif Bir Ev

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Lizbon

Seyahatlerden İlham Alan Evler: Lizbon