İngiliz Tarzı Ev Dekorasyon Fikirleri

İngiliz Tarzı Ev Dekorasyon Fikirleri

İngiliz tarzı dekorasyon kendine özgü stiliyle oldukça dikkat çeken bir dekorasyon. Asaletin, klasikliğin ve otantikliğin müthiş uyumunu sunan bu dekorasyon tarzı kendine has mobilyaları, desenleriyle ve renkleriyle ünlü. Bu yazımızda İngiliz tarzı mobilya modellerini ve bu stili evlerimize nasıl uygulayabileceğimizi derledik.

2022 Dekorasyon Trendleri

Bauhaus Dekorasyon Akımı ve En İyi Örnekleri

Postmodernizm Nedir? Postmodernizme Dair Her Şey

İngiliz Tarzı Koltuk Modelleri

İngiliz tarzı salon dekorasyonunda en çok kullanılan parçalardan biri rahat koltuklar. Bu tür ingiliz tarzı koltuklar yumuşaklığı ve samimi havasının yanı sıra şıklığıyla da dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra koltuklarda İngiliz dekorasyon tarzını yansıtan çiçek deseni sıklıkla tercih ediliyor.

Chippendale Yemek Sandalyeleri

Thomas Chippendale sayesinde popülerleşen ahşap yemek sandalyeleri İngiliz tarzının ayrılmaz bir parçası. Yemek odası, salon ve mutfakta kullanabileceğin bu sandalyeler geleneksel İngiliz tarzını yansıtman için güzel bir tercih.

Üst Saçaklı Kanopi Yatak

Eğer yatak odanda country tarzını yakalamak istiyorsan saçaklı kanopi yataklar senin için doğru bir seçim olabilir.

İngiliz Tarzı Yemek Takımları ve Çay Setleri

İngilizlerin çay ritüelleri kültürlerinin en belirgin özelliklerinden bir tanesi. Bu sebeple İngiliz tarzını yemek takımlarında ve çay setlerinde de fazlalıkla görüyoruz. Evinde bu tarzı kullanmak istiyorsan çiçekli, şirin yemek takımları ve çay setleri alabilir, dekorasyon ve gündelik kullanımında sıklıkla yer verebilirsin.

Nostaljik Fotoğraflar

Eğer evini İngiliz tarzında döşemek istiyorsan unutmaman gereken bir diğer şey evini fotoğraflarla doldurmak. Güzel çerçevelere yerleştireceğin aile fotoğrafların İngiliz ev dekorasyonuna oldukça uygun olacaktır. Ahşap çerçeveler kullanman İngiliz country tarzını daha da güçlendirecektir.

Desenli Duvar Kağıtları

İngiliz dekorasyon tarzında detaylar oldukça önemli. Bu detaylardan en güzellerinden biri de desenli duvar kağıtları. Özellikle yatak odan ve salonunda kullanacağın duvar kağıdının üzerine tablo ve resimler de asabilirsin.   

İngiliz Tarzı Banyo

İngiliz tarzı banyolarda en göze çarpan parçalardan biri vintage küvetler. Bunun yanı sıra banyonu desenli perde ve resimlerle de renklendirerek bu tarzı en güzel şekliyle banyonda yaşatabilirsin.

İngiliz Tarzı Mutfak Dekorasyonu

İngiliz tarzı mutfak dekorasyonunda en önemli nokta ahşap kullanımı. Kahverengi tonlarındaki ahşap mutfaklar İngiliz tarzını en iyi yansıtan örneklerden. Modern evlerde ise bu tarz, beyaz, yeşil ve siyah tonlardaki ahşap malzemelerin kullanımıyla kendini gösteriyor.

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2021 Yılına Online Hizmetler Damga Vurdu

2021 Yılına Online Hizmetler Damga Vurdu

Fransız Balkon Modelleri & Dekorasyon Fikirleri

Fransız Balkon Modelleri & Dekorasyon Fikirleri