'Çocuk Dostu' Dekorasyon Fikirleri

'Çocuk Dostu' Dekorasyon Fikirleri

Çocuk sahibi olmak insanın günlük hayatının yanı sıra evini de değiştirir. Bu değişimler, evi çocukların güvenliği için dekore etmekten daha fazlasını kapsar. Hem ebeveynlerin hem de çocukların sevebileceği bir ev yaratmak sanılanın aksine zor değildir. Herkese hitap eden küçük dokunuşlar sayesinde tüm ailenin içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı bir ev yaratılabilir. Dekorasyon tarzından ödün vermeden uygulayabileceğin, evde çocuklarla birlikte yaşamanı kolaylaştıracak birkaç önerimiz var.

Dekorasyon hakkında daha fazla şey öğrenmek istersen diğer yazılarımıza da göz atabilirsin:

Çocuk Odaları için Yaratıcı Çözümler

Çocuk Odaları İçin Yatak Tasarımları

1. Yuvarlak hatlı mobilyalar

Yürümeye yeni başlayan çocukların göz hizasındaki mobilyalar yumuşak kenarlı olmalı. Puflar ve yer minderleri bu iş için oldukça uygun, stil sahibi mobilyalar olabilir. Salonda cam veya metal bir orta sehpa yerine bir puf kullanmak çocuklu evlere uygun ve modern bir seçenek olacaktır.

cocuk-dostu-dekorasyon

2. Doğal ahşabın avantajları

Cam, metal ve lamine ahşaplar parmak izleri ve lekeleri gizlemekte başarısızdır. Doğal ahşap çeşitleri çocuklarınızla uyum sağlayacak malzemelerdir. Hem dayanıklılardır hem de temizlenmeleri oldukça kolaydır.

cocuklara-gore-dekorasyon-onerileri

3. Desenli zeminler

Renkler ve desenler her zaman çocukların ilgisini çekmiştir. Aynı zamanda koyu renkli ve desenli bir halının leke gizleme becerisini asla göz ardı etmemelisin. Çocukların en aktif olduğu alanlarda desenli zeminler kullanmak akıllıca bir fikir olacaktır.

hol-dekorasyonu

4. Yemek masası ve bank bir arada

Sırada son derece modaya uygun bir ikili var: yemek masası ve bank. Masa etrafında sandalyeler ile yer alacak bir bank, çocuklar için yemek odasını cazip bir hale getirebilir. Çocuğun masaya ulaşmasını kolaylaştırır ve ona özgür bir yeme ortamı sağlar.

yemek-masası-dekorasyon

5. Onların mobilyaları

Eğer modern bir evin varsa çocuğunun mobilyalarını evin dekorasyonu ile uyumlu, nötr tonlarda seç. Bu şekilde onun eşyaları yetişkinlerin alanları ile uyum içinde olur, ama bir yandan da ona kişisel alanlar sağlamaya devam edersin.

cocuklu-ev-dekorasyonu

6. Sanatını çerçevele

Neden çocukların dekorasyona katkıda bulunmasına izin vermeyelim? Onun yaptığı resimleri sade, modern çerçevelere yerleştirip duvara asmayı dene. Hatta onun başyapıtlarının yer aldığı bir duvar organize ederek evinde ona ait bir köşe daha yaratabilirsin.

7. Oyun için alan

Sıcak bir okuma köşesi, tırmanma duvarı ya da bir çadır. Ne yapmaktan hoşlanıyorsa o aktivite için bir köşe yaratmayı dene. Bu sayede o aktivitenin bütün dağınıklığı o alanın sınırları içerisinde kalır.

cocuk-oyun-cadırı

8. Duvar meselesi

Çocukların duvarlar ile olan ilişkisi ev dekorasyonunda her zaman bir problem olmuştur. Ancak silinebilir duvar boyaları ve vinil duvar kağıtları, tarzından ödün vermeden kolay temizlenen duvarlara sahip olmana yardımcı olacaktır.

şifonyer-dekorasyon-önerileri

9. Tekstil ve döşemeler

Bu konuda iki malzeme önerimiz var: suni deri ve yün. Deri ve benzeri gözeneksiz dokular kolay silinebilir, yün ise sıvı emmez. Örneğin evin girişine, kirli ayakkabılarını çıkarırken oturabileceği, deri döşemeli bir tabure eklemeyi dene.

dekorasyon-onerileri

10. Kara tahta efekti

Dekorasyona kara tahta eklemek özellikle son yıllarda oldukça trend olan bir uygulama. Elbette çocukların da bayılacağı bu fikri evin duvarlarında kullanmak hem modayı yakalamana hem de evinde yeni bir eğlence alanı yaratmana yardımcı olacak.

cocuk-odası-yazı-tahtası

11. Sıradanlığın dışına çık

Çocuk odasında canlı renkler kullanmak bu işin kurallarından biri. Ancak bu durum, alışılagelmiş pembe veya mavi renklerini kullanmak zorunda olduğun anlamına gelmez. Sakinleştirici olduğu kadar heyecan verici olan yeşil, sarı ve mor renklerini nötr renkler ile birlikte kullanmayı dene.

cocuk-odası-dekoru

12. Olabildiğince depola

Çocuk demek çok daha fazla eşya demek, yani mümkün olduğunca çok depolama alanı elde etmen gerekiyor. Dolaplar, kitaplıklar ve kutuların yanı sıra modüler depolama elemanlarını da düşünebilirsin. Önerimiz, depolama birimlerini farklı yüksekliklerde organize ederken onun boyunun erişebileceği bir alan sağlaman. Bu şekilde ona bireysellik sağlayabilirsin ve daha düzenli olmayı öğrenebilir.

depolama-alanı-onerileri

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Montessori Yatak Nedir? En Şık Montessori Yatak Modelleri

Montessori Yatak Nedir? En Şık Montessori Yatak Modelleri

Evine Işık Katacak Kilim Modelleri

Evine Işık Katacak Kilim Modelleri