Evine Işık Katacak Kilim Modelleri

Evine Işık Katacak Kilim Modelleri

Özellikle sıcak yaz aylarında evleri daha ferah bir hale getirmek için kalın halılar yerine kilimleri tercih ederiz. Kullanım kolaylığı, küçük boyutları ve kolay temizliği ile kimilerinin bütün mevsimlerde tercihi kilimler oluyor.

Kilim almaya karar verdiğinde kilim fiyatları, kilim modelleri ve kilim kalitesi gibi birçok farklı başlığı değerlendirmek durumunda kalıyoruz.

Kilim modelleri konusunda karar vermeni kolaylaştırmak için bu yazıyı hazırladık.

Eğer ev dekorasyonu ile ilgili merak ettiğin başka konular varsa diğer yazılarımıza göz atabilirsin:

Makrome Nedir, Makrome Duvar Süsü Nasıl Yapılır? >

Evin İçin Tablo Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin? >

Ev Turu - Bir İç Mimarın Büyüleyici Evi >

 1. Sanatsal çizgili kilimler

cizgili-kilimler

Mutfağınızda tablo asmak için yeriniz yoksa hiç üzülmeyin. Sanatsal fırça dokunuşlarıyla dokunmuş bir kilim, özellikle küçük alanlı ve renksiz alanlar için oluşturulmuş renkli ve modern bir seçenek olacaktır.

2. Doğal görünümlü kilimler

doğal.jpg

Bu sene özellikle hasırlar, çuval görünümlü dokumalar oldukça ön planda. Bu şekilde tığ ile örülmüş bir kilim ya da dokuma halı ile mutfağınıza son derece yenilikçi ve sade bir hava katabilirsiniz. Özellikle mutfağınızda güzel bir bahçe manzaranız varsa, bu tarz doğal ürünleri tercih edebilirsiniz.

3. Ombre modası

ombre-kilim-modelleri

Mutfağınızda karanlık yer kaplamaları ya da dümdüz bir renk hakimiyeti varsa, bunu kırmak için yere pastel tonlarında gölge geçişli bir halı katabilirsiniz, böylece farklı dekorlarla da kombinleyebileceğiniz güzel bir zemin elde etmiş olursunuz.

4. Eskimeyen yün kilimler

el-dokuma-yün-kilim

Antika meraklısıyım diyorsanız, elbette mutfağınızda da doğru bir kombin seçtiğiniz sürece hiç çekinmeden doğal yünlü halıları tercih edebilirsiniz. Eğer modern bir mutfağınız varsa, renk cümbüşlerine kaçmayan doğal renklerle dokunmuş bir ya da iki tonlu yün halılarla vintage modasını mutfağınıza getirebilirsiniz.

5. Renkli geometrik desenli kilimler

renkli-geometrik-desenli-kilim

Geometrik desenler bilindiği üzere bu sene her yerde kullanılır hale geldi. Düz kahve dolaplarınızın olduğu bir alanda renkli bir alan yaratmak istiyorsanız, sıcak renkler ve geometrik desenlerle hazırlanmış bir kilim tercih edebilirsiniz.

6. Antik Yunan ve Mısır desenleri

Kilim-Modelleri-620x330.png

Mitoloji hayranıysanız, kendinize özgü bir tarz yakalamak istiyorsanız evinize antik zaman dokunuşlarını taşıyabilirsiniz. Karakteristik desenlerin bezendiği kilimler sizin için doğru tercih olabilir.

7. Bohem ve klasik kilimler

Bohem ve biraz da klasik seviyorsanız, sizi rahatlatıcı renklerde ve desenlerde yolluklar seçerek tarzınızı mutfağınıza taşıyabilirsiniz.

8. Petek desenli kilimler

Safavieh-Courtyard-Honeycomb-Black-Beige-Indoor-Outdoor-Rug-67-x-96-9b692762-9fce-487a-85a1-545c5b2b6ef1_600.jpg

Mutfağınızın ortamını daha sıcak ve sevimli kılmak istiyorsanız ve sizi çok yormayan küçük desenlere ihtiyaç duyuyorsanız özellikle mutfak masalarının altında petek desenleriyle oluşturulan renkli tekstil ürünlerini tercih edebilirsiniz.

9. Zig zag kilimler

zigzag-desenli-kilimler

Bu sene yeşillerin ve zig zag desenlerin senesi oluyor diyebiliriz. Özellikle evinizi yaza uygun hale getirirken ince, doğal bir dokumaya sahip bu tarz bir kilim tercih edebilirsiniz.

 

zarahome, vivense, frontgate, kilimhome, n11, ritmohome,

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

'Çocuk Dostu' Dekorasyon Fikirleri

'Çocuk Dostu' Dekorasyon Fikirleri

Galata Kulesi Evleri Süslüyor

Galata Kulesi Evleri Süslüyor