Fransız Balkon Modelleri & Dekorasyon Fikirleri

Fransız Balkon Modelleri & Dekorasyon Fikirleri

Bir zamanlar sadece loca görevi gören, devlet büyüklerinin halka seslenirken kullandığı balkonlar günümüzde evlerimizin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Kullanıma yönelik esneklik sağlayan balkonları ister kapatarak eve dahil edebilir, istersek de bitkilerimiz ile süsleyebiliriz.

Peki nedir bu balkonlar? Günümüzde bizim için nasıl ilham yaratabilirler ve evimizi nasıl güzelleştirebilirler?

Antreni Yenileyerek Evine Yepyeni Bir Soluk Getirmeye Ne Dersin?

Romantik Dokunuşlarla Parizyen Ev Dekorasyonu

Cam Balkon Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fransız Balkon Nedir?

Balkon ismi Fransızca’da “balconette” kelimesinden gelir. Aynı zamanda “Juliet” olarak da anılmalarının sebebi de Shakespeare’in klasik Romeo ve Juliet sahnesinden gelir, fakat Fransız balkonları bizim bildiğimiz balkonlardan biraz daha farklıdır.

Fransız Balkon Nasıl Olur?

Türkiye’deki kadar kullanışa önem vermektense, asıl detay mimari bütünlüğündedir. Özellikle balkonlar pencerelerden dışarı açılan kapılar olarak görülüp, birçok mimari figür ile süslenirler. Çoğunlukla bizdeki kadar geniş olmayan ve hatta sadece 1 adımlık yerleri bulunur.

Fransız Balkon Çeşitleri

Günümüzde ise Fransız balkonları da sadece görsel işlevinin yanı sıra fonksiyonel bir hal alıp, özellikle daha yeni binalarda geniş bir alana sahiptirler. Şimdi bunların birkaçından bahsedelim.

Fransız balkon modelleri arasından en çok tanınan Parizyen Balkon, mimari tasarıma çok önem veren stillerden biridir. Birçok detay içerir ve hatta Paris’in romantik havasını belirler. Parizyen balkon her türlü malzeme ile üretilebilir. En önemli özelliği oldukça süslü, figürleri bol ve hatta abartılı olmasıdır.

Juliet balkonlar ise çoğunlukla bir ya da iki adımlık alana sahip, hafif bombeli olarak dışarı çıkan balkonlardır. Küçük olmalarına rağmen oldukça süslenebilir ve çiçek koymak için idealdirler.

Bizim tavsiyemiz tercihini lavanta gibi hem güzel görünen hem de güzel kokan bir çiçekten yana kullanman. Ayrıca alanı küçük olsa bile, basit ve hafif bir masa ve sandalye seti koymaya yetecek kadar yeri vardır.

Özellikle bir kahve molası veya kitap okumak için ideal bir alan!

Ferforje Fransız balkon modelleri özellikle Sanayi Devrimi ile ortaya çıksa da günümüzde oldukça popülerdir. Çoğunlukla siyah veya gri tonlarında olup, binanın eski havasını bozmamak üzere yine çok figürlüdürler. En önemli detayı ise çürümeyi önlemek için boyama öncesi galvaniz ile koruma katmanı uygulanmasıdır. Bu tarz bizce her eve uygulanabilir.

Son olarak çıkma balkon modelleri ise en çok kullanışa yönelik ve yaşam alanı oluşturabileceğimiz balkonlardır. Eğer rüstik bir hava yaratmak istersen balkon duvarlarını sıva ile sade bırakılabilir veya taş döşemesi yaptırabilirsin. Üstelik yaz aylarında balkonun bu sayede oldukça serin olur. Son olarak balkon raylarına geçireceğin birkaç çiçek ile ortamı daha da güzel hale getirebilirsin.

Sonuç olarak, eğer Fransız balkonlarından esinlenerek evini dekore etmek istiyorsan, kullanışa ve bütünlüğe çok önem vermen gerekir. Tasarımı önceden belirlendiği için, evinin her balkonu büyük gözükmese de Fransız dekorasyon örneklerinden yararlanarak bu alanı da en kullanışlı hale getirebilirsin.

Görsel Kaynaklar: Pinterest, LovetoKnow

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

İngiliz Tarzı Ev Dekorasyon Fikirleri

İngiliz Tarzı Ev Dekorasyon Fikirleri

Evcil Hayvanlar İçin Evde Yapılan Yemekler Uygun Mu?

Evcil Hayvanlar İçin Evde Yapılan Yemekler Uygun Mu?