Kapalı Balkonunu Yaşam Alanına Çevir

Kapalı Balkonunu Yaşam Alanına Çevir

Günümüzde cam balkonlar, balkonların soğuk mevsimlerde de kullanabilir olmasını sağlayan ve evlerde ekstra alan üretmeye yarayan bir uygulama haline geldi. Balkonlarımızı kapalı balkon seçeneği ile destekleyerek dört mevsim kullanabilir, zevkimize göre dekore ederek eve bambaşka bir yaşam alanı kazandırabiliriz. Kış mevsiminde ağırlıklı olarak evde vakit geçirdiğimizi düşünürsek, harika bir yaşam alanına dönüştürülmüş bir kapalı balkon, dört duvar arasında olmaktan bunaldığımız anlarda bize ferah bir alan sağlayacak bir kaçış noktası olabilir. Bu yazımızda kapalı balkonunu konforlu ve sıcak bir yaşam alanına dönüştürme sürecinde sana ilham verebilecek dekorasyon fikirlerini bir araya getirdik.

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri>

Cam Balkon Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler>

Evimizde Nelerin Kıymetini Anladık?>

Çalışma odası olarak kullan

Kapalı balkonunu sakin bir çalışma odası olarak değerlendirmeyi hiç düşündün mü? Özellikle de evden çalışanlar için son derece uygun olan bu dekorasyon fikri, evin gürültüsü ve kalabalığı gibi dikkat dağıtıcı etkenlerden uzaklaşıp odaklanmayı sağlar. Balkon boyutları gözeterek yerleştirilmiş konforlu bir masa ve sandalye ile özgür bir çalışma ortamı elde etmek oldukça kolay. Kapalı balkon ile oluşturulmuş, bol güneş alan çalışma odanın evin içindeki çalışma alanından çok daha ferah ve rahat olacağına emin olabilirsin.

calisma-alani-kapali-balkon
kapali-balkon-çalışma-odasi

Sakin bir okuma köşesi yarat

Bu dekorasyon önerimizde de kapalı balkonun sağladığı huzurlu ve sessiz ortam bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Hem büyük boyutlu hem de küçük boyutlu balkonlar için uygulanabilecek bu dekorasyon fikri için, rahat bir oturma birimi ve ilave dekoratif elemanlar seçmek yeterli. Kolaylıkla dizayn edilebilecek bu sakin okuma köşesi, evinin en huzurlu noktası haline gelebilir. Gün içinde güneş ışığından yararlanabileceğin bu köşeyi, gece için çeşitli aydınlatma ürünleri veya mumlar ile desteklemeni öneririz.

okuma-kosesi-kapali-balkon
kapali-balkon-okuma-alani

Salıncak ile keyifli vakit geçir

Geniş balkon ve terasları büyük salıncaklar ile daha keyifli bir hale getirmek oldukça popüler bir uygulama. Peki kapalı balkonları uygun salıncaklar ile dekore etmek neden mümkün olmasın? Kapalı balkonuna yerleştireceğin konforlu bir salıncak ile kendine günün stresinden ve yorgunluğundan arınabileceğin bir alan yaratabilirsin. Balkonunun boyutlarına bağlı olarak birden fazla kişilik ya da tek kişilik salıncaklar ile oluşturacağın bu alanda dinlenmek, kahve içmek oldukça huzurlu olacaktır.

salincak-kapali-balkon
salincak-kapali-balkon

Misafirlerini balkonda ağırla

Eğer küçük bir kapalı balkonun varsa, bu alanın dekorasyonunda çoğunlukla tek kişilik uygulamalar ve ürünler tercih etmiş olabilirsin. Ancak doğru tasarlanmış ürünlerle stratejik düzenlemeler yaparak bu küçük alanı, misafirlerini keyifle ağırlayabileceğin bir alan haline getirebilirsin. Bu noktada önemli olan, hem dekorasyon stiline hem de balkonunun boyutlarına uygun olan oturma elemanı ve sehpaları tercih etmek olacaktır. Küçük balkonlarda sıkça tercih edilen L oturma elemanlarına göz atmanı öneririz.

misafir-kapali-balkon
kapali-balkon-fikirleri

Balkonda kahve köşesi yarat

Sırada balkonda uzun uzun oturmayı tercih etmeyenler, kısa süreli bir kullanım isteyenler için bir önerimiz var. Kapalı balkonunda ayaküstü zevkli sohbetleri ve kısa misafir ağırlamalarını karşılayabilecek bir kahve köşesi yaratmaya ne dersin? Tarzına uyan küçük bir masa ve iki tabure veya sandalye ile kolaylıkla hazırlayabileceğin bu köşe, pratik kullanımlı bir alan olacaktır. Burada kısa süreli misafirlerini ağırlayabileceğin gibi, çalışmaya ara verdiğinde kısa bir nefes almaya da çıkabilirsin.

kahve-kosesi-kapali-balkon
kapali-balkon-kahvelik-köse

Yemek yeme alanı oluştur

Özellikle geniş balkon ve teraslara büyük yemek masalarının yerleştirilmesi ile bu alanların yemek yeme alanlarına dönüştürülmesini sıklıkla görüyoruz. Uygun masa ve sandalye tercihi ile küçük veya büyük farketmeksizin bütün kapalı balkonlar da yemek yemeye elverişli bir hale getirilebilir. Büyük balkonlar için çok kişiyi ağırlayabilen birçok yemek masası örneği olduğu gibi, küçük balkonlar için kullanışlı olan az kişilik masa üniteleri de oldukça çeşitlidir. Kapalı balkonunun iç açıcı bir manzarası varsa sandalyeleri bu manzarayı seyredecek şekilde konumlandırmanı da öneririz.

yemek-alani-kapali-balkon

Çamaşır odası olarak kullan

Avantajlı bir manzarası olmayan ve küçük olan balkonların kapalı balkon haline getirilerek depolama alanı veya kiler olarak kullanılması oldukça yaygın bir uygulamadır. Sıradaki önerimiz bu kullanım biçimlerine benzeyen, işlevselliği ile ön plana çıkan bir fikir. Kapalı balkonunu çamaşır odası olarak kullanarak hem bu alanda bir takım kalabalığı depolayabilir hem de çamaşırlarını yıkayıp temiz çamaşırlarını gün ışığından yararlanarak kurutabilirsin. 

camasir-odasi-kapali-balkon
kapali-balkonda-camasir-makinasi

Bitkilerine ait bir alan yarat

Evinde bol miktarda bitki yetiştirmeyi seviyorsan veya son zamanlarda oldukça popüler olan balkon bahçeciliği uygulamasını denemek istiyorsan, bitkilerini kapalı balkonunda sergilemeyi deneyebilirsin. Bol miktarda çiçek ve ev bitkisi ile hem ev dekorasyonunu görsel olarak zenginleştirecek hem de hobilerini sürdümene yarayacak bu uygulama ile doğal dekorasyon stiline göz kırpabilirsin. Dekorasyon tarzına uyan saksılar, aparatlar ile bu alanı detaylandırabilirsin.

bahce-kapali-balkon
kapali-balkonda-bahce-fikri

Şömine karşısında dinlen

Kapalı balkon kullanımının en büyük sebeplerinden biri, balkonu kış mevsiminde de devamlı olarak kullanabilmektir. Kış mevsiminin en büyük zevklerinden biri olan şömineyi kapalı balkonuna entegre etmeye ne dersin? Piyasada kolaylıkla bulabileceğin elektrikli soba veya modern şömine modelleri arasından seçim yaparak kapalı balkonunu çok daha keyifli bir yere dönüştürebilirsin. Bu sıcacık alan kitap okumak, dizi izlemek, sohbet etmek gibi pek çok ev içi aktivitesinin odak noktası olacaktır.

somine-kapali-balkon

Yepyeni bir alan elde et

Eğer kapalı balkonun yeterince geniş ise, doğru mobilya ve aksesuarlar tercih ederek bu alanı yepyeni bir odaya dönüştürebilir, dilediğin gibi kullanabilirsin. Bu yeni oda oluşturma uygulaması için öncelikle oturma elemanları ya da masa gibi kullanım seçeneği bol ürünlere göz atmanı öneririz. Düzenleyeceğin bu alan ile evinde bol güneş alan, ferah bir ekstra oda kazanabileceğini unutmamalısın.

oda-kapali-balkon
oda-kapali-balkon

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

'Mesafeli' Yılın Hediyesi De 'Mesafeli' Olur

'Mesafeli' Yılın Hediyesi De 'Mesafeli' Olur

Evin İçin 14 Örgü Dekorasyon Fikri

Evin İçin 14 Örgü Dekorasyon Fikri