Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Her ne kadar evin en dış elemanı olarak gözükse de balkonlar her evin nefes almasını sağlayan alanlardır. Evinizin güveni ve samimiyeti ile dışarıdaki hayatın renklerini bir arada yaşamanıza olanak tanıyan balkonların dekorasyonu da bu nedenle önemlidir. İşte bu yüzden çoğunlukla apartman dairelerine ait küçük balkonları sadece depo olarak değil, birer yaşam alanı olarak da kullanabilirsin. Bu keyifli tasarlama süreci için sana verebileceğimiz önerilerimiz olacak.

Küçük Balkon Nasıl Verimli Kullanılır?

Geleneksel yapımızda balkonlar çoğunlukla depo alanı olarak kullanılmaktadır. Ancak her ne kadar senin zevklerinden oluşsa da evinde havaya ihtiyaç hissettiğinde balkonunun kapısını açmak senin için bir kabus olmamalı. Bu nedenle balkonunu da evine gösterdiğin özenle dekore etmelisin.

küçük-balkon-dekorasyonu-cam-balkon

Balkonunda dekorasyon sürecine başlamadan önce karar vermen gereken bir şey var: Balkonunu ne amaçla kullanacaksın?

Her odanın bir işlevi vardır. Bunu konumu, boyutu, içindeki mobilyaları, tesisatı gibi teknik detayları ve hatta ışık alma oranı gibi faktörler belirleyebilir. Ancak balkon, evin aslında dışında da olan bir alan olduğu için bu tanımlamayı tümüyle kendi isteğine göre yapman gerekli. Balkonunu ne amaçla kullanacağını belirlediğinde artık balkonunun düzeni ve verimli kullanılması için gerekli malzemeleri, mobilya ve dekorasyon parçalarını bir liste haline getirebilirsin. Bu noktada balkonunun sınırları ve imkanları elbette çok önemli olacak.

küçük-balkon-dekorasyonu-bar-masası

Balkonda Yapılabilecek Tadilat İşlemleri

Evimizin tek dışarı açılan penceresi olan balkonlarda yapacağın tadilat, daha verimli bir kullanım sağlayabilir. Bu nedenle balkonunu ne amaçla kullanacağına az çok karar verdiğinde artık balkonunda değişiklikler yapabilirsin.

küçük-balkon-dekorasyonu-tadilat-çiçek

Balkonlarda yapılan en yaygın tadilat, balkonun kapalı veya açık hale getirilmesidir. Sokağının havasında daha çok yaşamak istiyorsan sadece korkuluklarını değiştirebilirsin. Eğer kendi alanını daha kendine özel tutmak istiyorsan tavana dek kapalı olan tümüyle cam veya farklı malzemeler ile kapatılmış bir balkon tercih edebilirsin.

küçük-balkon-dekorasyonu-cam-balkon

Balkonunda kullanım durumuna göre elektrik veya su tesisatı üzerinde tadilat yaptırman gerekebilir. Aydınlatma, yıkama veya elektronik cihazları kullanma amacıyla farklı tesisatlar için planda değişiklikler yapabilirsin. Aynı şekilde balkonundaki tavan, zemin ve duvarı da temizlik, yalıtım gibi kriterlere bağlı olarak tadilata alabilirsin.

küçük-balkon-dekorasyonu-ışıklandırma

Keyif Veren Balkon Dekorasyon Temaları

Evinde uyguladığın tüm dekorasyon kararları bir uyum içindeyse balkonunda da bu kararları uygulaman evinin verdiği bütünlük hissini sağlayacaktır. Elbette evinin dekorasyon temasını değiştirdiğin gibi zamanı geldiğinde balkonunun temasını da aynı şekilde değiştirebilirsin.

cam-balkon-dekorasyon

Yemeğini Sokak Eşliğinde Tadımla

Küçük balkonlar için yerleştirilebilecek küçük, pratik ve belki de portatif masalar ile sofranı balkonuna taşıyabilirsin. Aynı zamanda küçük bir alan için açılıp kapanabilen tezgah masalar da pratik bir kullanım sağlayabilir.

küçük-balkon-dekorasyonu-yemek-masası
küçük-balkon-dekorasyonu-masa

Balkonda Sohbet Bir Başka Olur

Evinde yeterince mobilya ve dinlenme alanı olabilir. Ancak kaç tanesi doğal ışıktan balkonun kadar yararlanabilir ki? Balkonunda yerleştirebileceğin minderler, berjerler ortaya da bir sehpa ile kahve eşliğinde arkadaşlarınla sohbet edebilirsin.

küçük-balkon-dekorasyonu-mobilya

Ayağını Yerden Kesecek Bir Konfor

Balkonların büyük bir avantajı, aslında evde absürt durabilecek dekorasyon parçalarını kullanabilmendir. Çünkü işlevini tümüyle kendin belirlediğin için odalarında kullanamadığın ürünleri yerleştirebilirsin. Biz buna en keyifli örnek olarak hamağı vermeyi düşündük. Kitabını veya kulaklığını alıp ayağını yerden keserek dinleneceğin bu alanda sana huzurlu anlar diliyoruz!

küçük-balkon-dekorasyonu-hamak

Doğal Işık ile Çalışmak

Yapılması gerekilen işler bazen başlaması zor gelebilir. Ancak çalışma ortamını olduğunda huzur veren bir hale getirirsen bu sana yardımcı olacaktır. Kendin için tasarladığın balkonunda küçük bir ofis kurabilirsin. Doğal ışıktan da faydalanabileceğin bu ortam için özel mobilyalara ihtiyacın olabilir.

küçük-balkon-dekorasyonu-çalışma-alanı

Balkonda Bir Hobi Atölyesi

Evin içinde her zaman hobilerine veya ilgilerine yer ayırmak mümkün olmayabilir. Özel alanlara ihtiyaç duyulan malzemeler olsun, yeterli ışık sağlayamaması olsun her odada bu imkanı bulamayabilirsin. Ancak evinden bağımsız olarak tasarlayabileceğin balkonunda resim yapmak, müzik ile uğraşmak, yoga yapmak gibi hobilerini gerçekleştirebilir veya ilgi duyduğun kaset, plak, kitap gibi koleksiyonların için bir alan oluşturabilirsin.

küçük-balkon-dekorasyonu-hobi-bahçesi

Havada Asılı Bir Bahçe

Bir evin en faydalı ev arkadaşı şüphesiz bitkilerdir. Canlı duruşları, yaydıkları kokular, doğal bir ortam sağlamaları ile bitki arkadaşlarına balkonunda özel bir alan tanımlayabilirsin. Bu tasarladığın doğal yaşam alanına bir mobilya yerleştirerek günün yorgunluğunu onlarla paylaşabilirsin.

küçük-balkon-dekorasyonu-bahçe-botanik-balkon
küçük-balkon-dekorasyon-bahçe

Görsel kaynak: pinterest, evduzenleme, digsdigs, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

İlham Verici Cafe Dekorasyon Örnekleri

İlham Verici Cafe Dekorasyon Örnekleri

2019’da %65 Büyümeyle Dünya Liderliğine İlerliyoruz!

2019’da %65 Büyümeyle Dünya Liderliğine İlerliyoruz!