İlham Verici Cafe Dekorasyon Örnekleri

İlham Verici Cafe Dekorasyon Örnekleri

Özellikle bu aylarda soğuktan dolayı açık havadan kaçıp sığındığımız sıcak cafeler, şehir yaşamında evlerimiz ve iş yerlerimiz dışında en çok vakit geçirdiğimiz yerler oluyor. Hangi cafeye gidip vakit geçireceğimizi ve hangi cafelerden memnun kaldığımızı belirleyen birçok unsur vardır; bu unsurların en önemli ve belirleyici olanlarından biri söz konusu cafenin dekorasyonudur. Cafe dekorasyonu, hem gözümüze hitap eden hem de vakit geçirdiğimiz ortamda konforumuzu ve rahatlığımızı belirleyen etmendir. Elbette her cafenin diğer cafelerden ayırt edilmesini ve tercih edilmesini sağlayan bir dekorasyon stili ve bu stilin oluşturduğu bir atmosfer vardır. Bu yazımızda eğlenceli bir cafe dekorasyonları derlemesi yaparak, cafe açmayı planlayan okurlarımıza ilham verebilecek fikir ve önerileri bir araya getirmiş olduk.

Cafe Dekorları

1.İtalyan Kahve Dükkanı Dekorasyonu

İtalyan kahve dükkanı stili ile cafe dekorasyonu oluşturmak için espresso başta olmak üzere kahve temasına ve otantik detaylara odaklanmak gerekir. Doğal ahşap ve seramik karoların sıklıkla kullanıldığı bu dekorasyon tarzında en önemli nokta, olabildiğince samimi bir ortam yaratmaktır. Zincir kahveciler ile rekabet eden bu küçük kahve dükkanlarının, yerel ve sıcak atmosferleri ile ön plana çıkması gerekir.

italyan-kahve-dukkanı-cafe-dekorasyonu

2.Rustik Cafe Dekorasyonu

Rustik dekorasyonun başlıca özelliği, kullanılan malzemelerin oldukça doğal ve ham hallerinin tercih edilmesidir. İşlenmemiş ahşap mobilyalar, metal aksesuarlar ve Edison ampulleri rustik tarzda en çok rastlanan elemanlardandır.

rustik-cafe-dekoru

3.Minimal Cafe Dekorasyonu

Dekoratif elemanların oldukça sade tutulması ve işlevi olmayan elemanlara dekorasyonda yer verilmemesi bu tarzın en önemli özelliğidir. Basit mobilyalar, sade bir aydınlatma, monokrom renkler ve geometrik unsurlar ile minimal tarza kolaylıkla ayak uydurulabilir.

minimal-cafe-dekoru

4.Parizyen Cafe Dekorasyonu

Parizyen dekorasyon lüks hissettirmesi, şık ve nostaljik bir atmosfer oluşturması ile ön plana çıkar. Oldukça şık bir cafe ya da lüks bir restoran izlenimi yaratan bu dekorasyon tarzı; yuvarlak hatlı sandalyeleri, güneşlikleri ve sanatsal detayları ile ayırt edilebilir.

parizyen-cafe-dekoru

5.Modern Cafe Dekorasyonu

Parlak metal detayları, uyumlu renkleri ve modern görünümü ile ön plana çıkan bu çağdaş tarz, kahve dükkanları veya sağlıklı restoranlar gibi birçok farklı cafe türü için uygulanabilir. Çeşitli renklerin ve bolca metalik yüzeyin tercih edilmesi ile minimal tarzdan farklılaşan modern tarz, oldukça ferah ve ilgi çekici bir cafe yaratabilir.

modern-cafe-dekoru

6.Vintage Cafe Dekorasyonu

Vintage dekorasyon tarzı, çeşitli nostaljik detayları geçmişten alıp günümüze taşıyarak klasikleşmiş bir atmosfer oluşturur. Mobilya döşemeleri ve perdeler gibi çeşitli tekstiller, vitrinli dolaplar, loş aydınlatma ve dekoratif antika objeler bu tarzı oluştururken yer verilen başlıca elemanlardır.

vintage-cafe-dekoru

7.Endüstriyel Cafe Dekorasyonu

Özellikle yarı açık alanlar, bodrum katları veya teraslar gibi ilginç mekanlara uyum sağlayan bu tarz, endüstriyel ve modern görünümü ile oldukça sıra dışı olabilir. Gizlenmemiş metal borular, tuğla duvarlar, metal oturma elemanları ve endüstriyel aydınlatmalar bu dekorasyon stilinin karakteristik özelliklerini taşıyan başlıca bileşenlerdir.

endustriyel-cafe-dekoru

8.Pop-art Cafe Dekorasyonu

70’ler ve 80’lerden gelen detaylar ve pop-art tarzını yansıtan dekoratif elemanlar ile elde edilebilen bu tarz, oldukça eğlenceli bir cafe atmosferi yaratmayı mümkün kılabilir. Parlak ve canlı renklerle oluşturulmuş desenleri bir araya getirmek, dikkat çekici mobilyalar kullanmak ve figüratif sanat eserleri tercih etmek pop-art ruhunu yansıtmayı mümkün kılacaktır.

pop-art-cafe-dekoru

9.Sanatsal Cafe Dekorasyonu

Sanat temalı cafeleri düşündüğümüzde aklımıza ilk olarak kitap cafeleri ve müzik cafeleri gelir. Cafe temasında hangi sanat türü tercih edildiyse dekorasyonda o sanat türünün yansıtıcılarına yer vermek, cafe atmosferinin çok daha keyifli olmasını sağlayacaktır. Kütüphane izlenimi yaratan kitap kafelerde kitaplar ile farklı düzenlemeler yapmak, müzik cafelerde ise radyolar, plaklar ve posterler gibi işlevsel olduğu kadar dekoratif olabilen elemanlar kullanmak oluşturulmak istenen temayı güçlendirecektir.

sanatsal-cafe-dekoru

10.Temalı Cafe Dekorasyonu

Temalı cafeler günümüzde oldukça popüler olan sosyal alanlar olarak göze çarpıyor. Çeşitli filmlerden ve dizilerden ilham alarak oluşturulan mekanlar olduğu gibi kedi teması, sualtı teması, uzay teması gibi daha genel konseptler üzerine kurulu cafeler de mevcut. Konu ne olursa olsun konsepti mekan dekorasyonuna doğru ve etkili bir biçimde yansıtmak, müşterilerin orada vakit geçirmekten aldığı keyfi önemli ölçüde artıracaktır. Seçilen konseptin en eğlenceli ve dikkat çekici noktalarından temel alarak oluşturulmuş dekoratif düzenlemeler, cafeyi oldukça merak uyandırıcı ve tercih edilesi bir mekan haline getirebilir.

temalı-cafe-dekoru

Cafe Dekorasyon Örnekleri

Proti Proudu Bistro, Prag

Prag’da yer alan bu eşsiz cafe, oldukça sade ve minimal bir tarz ile dekore edilmiş. Endüstriyel metalik aydınlatmalar ve mobilyalar dekorasyonun modern görünümünü pekiştirmiş. Ahşap detaylar ve çeşitli duvar düzenlemeleri ile farklılaşan mekan, ferah iç dizaynı ile oldukça etkileyici görünüyor.

prag-minimal-cafe-dekorasyonu

Tymianek Family Cafe, Varşova

Çocuklar ve ebeveynler gözetilerek dekore edilmiş, Varşova’da bulunan bu keyifli cafe, aile konsepti ile oluşturulmuş. Çocuk dostu doğal mobilyalar, çeşitli renkler ve geometrik desenlerin tercih edildiği ortam, hem ebeveynlerin hem de çocukların iyi vakit geçirmesi amacı ile dizayn edilmiş. Kara tahta efektli duvarlar, oyun alanları ve eğlenceli düzenlemeler ile çocukları cezbeden bu cafe, konforlu ve ferah atmosferi ile yetişkinlerin rahatlayıp dinlenebileceği bir alan sağlıyor.

varsova-cafe-dekorasyon-ornegi

Walter’s Coffee Roastery, İstanbul

Popüler dizi Breaking Bad konsepti ile dizayn edilmiş bu cafe, dizinin fanatikleri için olduğu kadar diziyi izlememiş olanlar için de son derece ilgi çekici. Cafenin modern ve endüstriyel dekorasyonu dizinin kendine has detaylarına ilişkin düzenlemeler ile bir araya gelince, oldukça sıra dışı bir mekan meydana gelmiş. Cafeyi ziyaret edenlerin bir cafede vakit geçirmekten ziyade, eğlenceli bir deneyim tecrübe ettikleri söylenebilir.

istanbul-cafe-dekorasyon-ornegi

Frudisiac Bar-Café, Bükreş

Bükreş’te bulunan, dekorasyonunda modernlik ve sıcaklığı iç içe barındıran bu cafe, ziyaret edenlerine samimi bir atmosfer sunuyor. Cafe dekorasyonunun genel olarak modern olması ile beraber, farklı dekorasyon tarzlarından esintiler taşıdığı söylenebilir. Mobilya ve aydınlatmaları ile endüstriyel bir tarz oluştururken, bolca ahşap kullanımı ile rüstik tarza göz kırpan cafe, geometrik detayları ve renkli aksesuarları ile sıkıcı olmaktan oldukça uzaklaşmış.

bukres-cafe-dekorasyon-ornegi

Cafe Dekorasyon Fikirleri

1.Tuğla duvar

Cafe dekorasyonunda tuğla duvarlara yer vererek oldukça modern ve endüstriyel bir görünüm yakalayabilirsin.

tugla-duvar-cafe-dekorasyon

2.Tek kişilik oturma birimleri

Cafenin iç dizaynını oluştururken kalabalık gruplar halinde gelmiş ziyaretçilerin yanı sıra kahve içmek, bilgisayar ile çalışmak veya kitap okumak üzere gelmiş yalnız ziyaretçileri de göz önünde bulundurmalısın.

tek-kisilik-oturma-cafe-dekorasyonu

3.Şömine

Özellikle rustik, parizyen ve vintage dekorasyon tarzlarında yer verilen şömineler, cafe dekorasyonunda oldukça sıcak ve konforlu bir hava yakalamanı sağlayabilir.

somine-cafe-dekorasyon

4.Kağıt rulosu

Son zamanlarda popülerleşen kağıt rulosu uygulamasını günün menüsünü/spesiyalini yazmak, kısa bir fiyat listesi oluşturmak veya ziyaretçilerine motive edici/ilham verici bir söz iletmek amaçları ile cafe dekorasyonuna dahil edebilirsin.

kagit-rulo-cafe-dekorasyon

5.Duvar düzenlemeleri

Ortamda çok sayıda kişi olması, sürekli olarak yiyecek/içeceklerin servis edilmesi gibi nedenlerden dolayı cafe iç dizaynında dekoratif düzenlemelere genellikle duvarlar üzerinde yer verilir. Duvar raflarında sergileyeceğin objeler, yerleştireceğin çok sayıda saksı bitkisi, direkt olarak duvara monte edilmiş objeler ve hatta duvar etiketleri ile yapacağın grafik düzenlemeler, cafe dekorasyonunu canlandırmayı başarabilirsin.

duvar-dekorasyonu-cafe-dekorasyon

6.Aydınlatma

Cafe dekorasyonunda yer vereceğin özgün ve tarz sahibi aydınlatma çeşitleri, dekorasyonun zenginleşmesini sağlayan en işlevli ve uygulanabilir dekorasyon fikirlerindendir.

aydinlatma-cafe-dekorasyon

7.Bank

Çeşitli oturma elemanları ile bir arada tercih edeceğin banklar, yer kazandırıcı olması ile işlevsel ve pratik, seçenekleri zenginleştirmesi ile oldukça dekoratif olan bir cafe dekorasyonu uygulaması olabilir.

bank-cafe-dekorasyon-fikirleri

8. Bitkiler

Özellikle modern ve rustik stillerde yer almak ile birlikte neredeyse her dekorasyon tarzında yer bulabilen bitkiler, cafe atmosferinde doğal ve ilgi çekici bir hava yakalamanı sağlayacaktır.

bitkiler-cafe-dekorasyon

Cafe Dekorasyon Maliyeti

Günümüzde cafelerin iç mekan tasarımını ve dekorasyon uygulamalarını gerçekleştiren birçok tasarım firması bulunmaktadır. Bu firmaların belli dekorasyon stilleri için hazırlamış olduğu katalog projeler mevcuttur. Katalog projelerin düzenlenmesi ve uygulanması oldukça hızlı ve hesaplıdır. Fiyatları kullanılan malzemelere, işçiliğe ve birçok başka unsura bağlı olarak 20-30 bin lira aralığında değişmektedir. Ancak mekana özel tasarım yapılması yani katalog projelerden seçim yapılmaması durumunda bu fiyat elbette değişecek ve artacaktır.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Minimal Evin Şık Gözdesi: Mermer Kullanımı

Minimal Evin Şık Gözdesi: Mermer Kullanımı

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri