Cam Balkon Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cam Balkon Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cam balkonlar estetik görüntüsü ile modern, fonksiyonel sistemlerdir. Cam balkonlar, balkona estetik bir görüntü sunmasının yanı sıra işlevsel özellikler de katmaktadır. Hava koşullarından etkilenmeden dış ortamın keyfini sürebileceğin, her mevsim kullanılabileceğin cam balkonlar, ses izolasyonu sağlaması ve ısı yalıtımı yapması ile de sıklıkla tercih edilir. Ayrıca rüzgar ve yağmur gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi ile de tercih edilmesi gereken bir üründür. Cam balkon sistemleri milimetrik hassasiyetle çalışması gereken sistemlerdir. Dolayısıyla, hangi firma tarafından ve nasıl montaj yapılacağı önemli olmasına rağmen, kullanılan malzemenin kalitesi ve detayları daha fazla önemlidir. Cam balkon yaptırırken dikkat edilmesi gereken ve uzun vadede önem taşıyan faktörleri birlikte gözden geçirelim.

11 Adımda Balkon Temizliği Nasıl Yapılır? >

Marangozuna Yaptırabileceğin 12 Mobilya Fikri >

Evin İçin İdeal Pencereyi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin? >

Uygun Firma Seçimi

Cam balkon sistemleri yoğun olarak üretilen ve uygulanan ürünlerdir. Firmanın yeterli tecrübeye sahip kaliteli personele sahip olup olmadığına bakmamız gerekir. Cam balkon yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir sorusunun ilk cevabı doğru firma seçmektir. Doğru seçilen firma, uygun cam balkon modelini belirmede kolaylık sağlar. Ayrıca cam balkonu yapan firmadan cam balkon için garanti süresi de istenmelidir. Garantisi bulunmayan cam balkonların yaptırılmaması gerekir.

Armut’taki başarılı ‘Cam Balkon’ firmalarından hizmet almak istersen hemen talebini oluşturabilirsin > 

cam-balkon

Cam Balkon Kalınlığının Seçilmesi

Cam balkonun sahip olduğu kalınlık önemlidir. Yaptırılan cam balkonun işlevsel bir özelliğe sahip olması isteniyorsa, uygun kalınlıkta seçilmesi gerekmektedir. Camın kalınlığı da genellikle cam balkon yapılacak alanın yüksekliğine dayanılarak belirlenir. Firmalar genellikle 240 santimetreye kadar olan balkonlarda 8 mm kalınlıkta cam kullanır. 240 santimetre üzerinde bir yüksekliğe sahip olan balkonlarda da 10 mm kalınlıkta cam kullanılabilir. Bu durum firmadan firmaya göre değişebilir. Doğru kalınlıkta cam seçildiğinde, yükseklik nedeni ile camların esnemesi daha da azalacaktır. En ufak bir dış etkende esneyen camlar güven vermez.

cam-balkon

Sistemin Sahip Olması Gereken Rulman Sayısı

Cam balkon yaptırırken nerelere dikkat etmek gerekir sorusunun önemli bir cevabı da rulman sayısıdır. Cam kanadında belirli sayıda teker ve rulman bulunmaktadır. Güvenli bir sistemin alt kısmında 2 adet, üst kısmında da 2 adet olmak üzere toplam 4 adet teker bulunmalıdır. Bu tekerlerin de çift rulmanlı olması gerekmektedir. Rulman sayısı bu durumda toplam 8 olmalıdır. Tekerlerin paslanmaz bir özelliğe sahip olması da dikkat edilmesi gereken diğer bir noktadır.

cam-balkon-rulman

Cam Balkonu Yapan Firmanın Kullandığı Malzeme

Kaliteli ürünler kullanılarak elde edilen cam balkon sistemlerinin ömrü daha uzun ve verimli olur. O halde cam balkon sistemi yaptıracağın firmanın kaliteli ürünlerle imalat yaptığından emin olmalısın. Sadece fiyat kıyaslayarak elde edilecek sonuç memnuniyet verici olmayabilir.

cam-balkon

Paslanmazlık

Balkonlar her türlü olumsuz iklime açık mekânlardır. Bu nedenle sistemin tüm aksamının dış etkilere dayanımlı olması gerekir. Cam balkon sistemlerinin ana unsuru olan taşıyıcı rulman ve aksam parçalarının mutlaka paslanmaz malzeme ile üretilmesi gerekmektedir. Alıcılar firma ile mutlaka yazılı sözleşme yapmalıdır, sözleşmelerinde paslanmaz rulman ve paslanmaz aksam maddelerini kesinlikle kayıt altına almalıdırlar. Aksi halde bir süre sonra açılmayan, kapanmayan camlara sahip olabilirsin.

cam-balkon

Cam Balkonun İzolasyon Durumu

Cam balkonun izolasyona sahip olması da önemli konulardan bir tanesidir. İzolasyona sahip olan cam balkon sayesinde dört mevsim rahat bir şekilde cam balkondan fayda sağlamak mümkündür. Kaliteli bir şekilde yapılan izolasyon ile cam balkon parçalarının birleşim yerlerinden herhangi bir sızdırma durumu ortaya çıkmayacaktır. Cam panellerde bulunan fırçaların işlevini tam yapabilecek kondisyon durumunda olması gerekmektedir. Montaj sonrasında da antibakteriyel silikon kullanılmalıdır. Cam balkon profili üzerinde yağmur nedeniyle biriken suları tahliye etmeye yardımcı olan su kanalları bulunmalıdır. Buna ek olarak, cam balkonlarda ses yalıtımı bulunmalıdır. Bu özelliklere sahip olan bir cam balkon, uzun yıllar amaca hizmet edecektir. Ayrıca, kullanılan camlar tamperli cam olmalıdır.

cam-balkon

Güvenlik ve Kolay Kullanım

Sistemin hırsızlıklara ve çocukların camları açarak oluşturacakları tehlikelere karşı, kilitlenebilir açma-kapama düzeneği bulunmalıdır. Aynı zamanda cam panellerin, sarkma ve bırakmasını önleyen ray profil içine yerleşen paslanmaz menteşe pimleri ve rulman üzerinde bulunan U parçası sistemleri, önemli güvenlik ve dayanım unsurlarıdır.

cam-balkon

Servis ve Garanti

Sektörde, piyasadan tedarik ettikleri profil, yük taşıma kapasitesi olmayan rulman ve aksesuarla salt ucuzluk anlayışıyla hareket eden birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalar, hizmet servis ve garanti konusunda tüketicilere ciddi boyutlarda sıkıntı yaşatabilirler. Bu nedenle servis ve garanti konusu da uzun dönemde dikkat edilmesi gereken konulardandır.

cam-balkon

Görsel kaynak: pinterest, evgezmesi, dekorasyonu, lumon, houzz, architecturein.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğal Malzemelerle Ankastre Ocak Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğal Malzemelerle Ankastre Ocak Temizliği Nasıl Yapılır?

2000'lerden Günümüze Dekorasyon Trendleri

2000'lerden Günümüze Dekorasyon Trendleri