Marangozuna Yaptırabileceğin 12 Mobilya Fikri

Marangozuna Yaptırabileceğin 12 Mobilya Fikri

Evin için doğru mobilyayı bulmak gerçek bir zorluk olabilir. Eski mobilyalar güzel ve etkileyici olsa da, aynı zamanda hantal da olabilirler ve taşınmayı kabus haline getirebilirler. Öte yandan yenisini satın almak daha ucuz ve daha kolay olabilir, ancak pratik ihtiyaçlarını karşılamak ve ev dekoruna uydurmak için tam olarak ihtiyacın olan parçayı bulmak her zaman mümkün değildir. Ama bu seni korkutmasın, elbette üçüncü bir seçeneğin daha var. Sana özel mobilyaları yaratmak için bir marangozla anlaşmak, yakalamak istediğin farklılığı sağlamanın harika bir yoludur. Bu sayede kendi isteklerine göre yapılmış benzersiz parçaları kolaylıkla elde edebilirsin. Tüm gereksinimlerini karşılayan ideal tasarımı bulmak için aylar süren araştırma ve planlama günleri gerekebilir. Bugün inceleyeceğimiz özel mobilyalar bu ihtiyaçları ve daha fazlasını karşılamak için kolaylıkla tasarlanabilir. Bu yüzden doğrudan mağazadan alabileceğin mobilya seçenekleri sunan çeşitli satıcılar olsa da, özelleştirildiğinde en iyi sonucu veren bazı parçalar için yazımızı inceleyelim.

Taşınırken Eşya Toplamanın Püf Noktaları >

Yazın En Popüler 10 Dekorasyon Trendi >

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Bay Yanlış >

1.Şehirde Olduğunuzu Unutturacak Bir Balkon

Balkonun için yaptıracağın basit bahçe mobilyaları ve bir parça yeşil bitkinin de bulunduğu mini bir düzenleme ile şehirde yaşadığını kısa süreliğine de olsa unutabilirsin. Farklı şekillerde bir çok balkon mevcut, bu küçük alanı en verimli şekilde kullanmak için balkonuna özel bir tasarım isteyebilirsin. Eğer elinden ufak tefek kendin-yap işleri geliyorsa, bu tür bir projeyi kendi başına yapma şansın da var.

balkon-ahşap-kaplama

2. Bahçe Özellikli Duvar Tesisatları

Çekici olmayan dış duvarların veya doldurmak için bir bahçe alanın olduğunda, marangozlar yeni en iyi arkadaşların olabilir. Bitkilerle süsleyebileceğin muhteşem ahşap özellikli duvarları hızlı ve kolay bir şekilde yaptırtabilirsin.

balkon-bahçe-yapıları

3. Benzersiz Duvar ve Tavan Dekorasyonları

Yaratıcı ve enerjik bir çocuk odası için, çekingen bir duvar dekoru yerine arkalarında özel ışıklandırma ile tavana uzanan oyun alanlarına da imkan tanıyan dekorlar oluşturmayı deneyebilirsin. Karmaşık görünebilir, ancak bir marangoz bunu sorunsuz bir şekilde hayata geçirebilir.

duvar-dekorasyonu-çocuk-odası

4. Fonksiyonel Mutfak Dolapları

Dolap alanını mükemmel bir şekilde planlamış olsan bile, mutfaklar hiçbir zaman yeterince depolama alanına sahip olmadıkları için kötü bir şöhrete sahiptir. Ancak gizli bir kiler dolabı oluşturmak için bir marangozla anlaşırsan bu durum artık sorun olmaktan çıkabilir. Çekmeceler, rafların tümü bu alandan en iyi şekilde yararlanır ve her şeyi mükemmel bir şekilde organize eder.

fonksiyonel-mutfak-dolapları

5. Ahşap Mutfak Dolapları

Mdf veya sunta olmaksızın gerçek, dokulu ve ham ahşaptan mutfak görmeyeli uzun zaman olmadı mı? Evet bunun sebebi belki böyle bir uygulamanın maliyetli oluşudur fakat aynı zamanda kullanım ömrünün de bir o kadar uzun olduğunu unutmamalısın.

ahşap-mutfak-dolapları

6. Akıllı Taşınabilir Ofisler

Ofis alanına ihtiyacın olduğunda, ancak tüm odayı bilgisayarına ayırmak istemediğinde, harika çok işlevli mobilyala bu sorunu çözmek için marangozuna danışabilirsin. Bir ofis alanı yaratarak ve odayı farklı alanlara bölerek aynı zamanda kitaplık da yaratabilirsin.

taşınabilir-ofis-masası

7. Montessori Yatak

Montessori yatak, çocukların kolay ulaşımı düşünülerek yerde olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu yatak tasarımı çocukların kendi başına rahatlıkla kullanabileceği, uykusu geldiğinde kimsenin yardımı olmaksızın yatağına ulaşabileceği bir tasarımdır. Sıkça gördüğümüz çatılı modeli ile aklımızda yer eden Montessori yatak, sadece bir yer yatağının odada konumlandırılması ile de kullanılabilir. Önemli olan tek şey çocuğun kendi başına hareket etmesini sağlayabilmektir. Bu imkanı sağlayan bu yatak tasarımını marangozuna kolaylıkla yaptırabilirsin.

montessori-yatak

8. Alışılmışın Dışında Yataklar

Yatak odanda gerçek anlamda farklı bir mobilya elde etme niyetindeysen, marangozuna hayalindeki yatağı anlatarak işe başlayabilirsin. Örnekleri incelemen isteklerini ifade etmeni kolaylaştırabilir. Bugüne kadar gördüğün hiçbir yatak odasına benzemeyen bu oda, aslında sandığın kadar maliyetli de olmayabilir.

Armut’taki deneyimli ustalardan Özel Mobilya Yapımı hizmeti almak istersen, talebini hemen oluşturabilirsin > 

yatak-odası-fikirleri

9. Pratik Giyinme Odası Çözümleri

Her bireyin gardırop ihtiyacı farklıdır ve bir kişinin tüm gereksinimlerini karşılayan hazır bir dolap bulmak zordur. Marangoz gardırobunu özel olarak hazırlayarak, mevcut alanı ölçebilir ve verilen alana tam olarak uyacak bir mobilya inşa edebilir. Ayrıca ihtiyacına göre ayakkabı rafları, giysileri asmak için alan vb. tercih edebilirsin. Hepimiz gardırobumuzda çok yer kaplayan sinir bozucu aksesuarlar olduğunu biliyoruz, peki ya gizli bir aksesuar teşhir ünitesine ne dersin? Duvarın içine inşa edilmiş ve aynanın arkasına özenle gizlenmiş olan bu modeli yaptırmayı düşünebilirsin. Profesyonel bir marangoz bunu rahatlıkla halledebilir.

giyinme-odası

10. Ahşap Raylı Kapılar

Kapı ve pencere doğramaları artık hemen hemen her boyutta ve renkte bulunabiliyor, üstelik de oldukça uygun fiyatlara. Ama bu örnektekine benzer bir kayar kapıyı hazır olarak bulman kolay olmayabilir. Yine de bunun gibi benzersiz bir kapı istiyorsan, marangozun sana yardımcı olacaktır. 

ahşap-raylı-kapılar

11. Yaratıcı Depolama Çözümleri

İşte sana hazır şekilde satın almanın asla mümkün olmadığı bir mobilya örneği. Evindeki merdivenlerin altına birebir uyacak bir dolabı hazır olarak bulman için gerçek bir mucizeye ihtiyacın olabilir. Ama marangozun bu sorunu kolaylıkla ve mükemmel bir şekilde çözebilir.

merdiven-altı-depolama-çözümleri

12. Banyo Dolapları

Banyo mobilyaları hemen hemen her evde birbirine en çok benzeyen şeylerdir. Genellikle belli başlı markalardan ve yapı marketlerden alınıp hiçbir değişikliğe gidilmeden kullanılırlar. Sen kendi banyonda daha özgün mobilyalar arıyorsan, basit bir banyo dolabı modelini banyonun ölçülerine uyacak şekilde yaptırabilirsin.

banyo-dolapları

Görsel kaynak: pinterest, houzz, youtube, parhamrealtyexperts, riodecor, yellowtrace.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

11 Adımda Balkon Temizliği Nasıl Yapılır?

11 Adımda Balkon Temizliği Nasıl Yapılır?

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler