Dekorasyona Boyut Katan 10 Niş Duvar Fikri

Dekorasyona Boyut Katan 10 Niş Duvar Fikri

Ev dekorasyonunda niş duvar uygulamaları, günümüzde kimi odalarda karşılaştığımız iç mekan uygulamalarından biridir. Duvarda yer alan dekoratif boşluk ve oyuklar olarak nitelendirilebilecek nişler, uygulandığı odada boşluk-doluluk kontrastları yaratarak dinamik bir atmosfer elde edilmesini sağlar. Nişler, doğru yöntemlerle dekore edildiği ve desteklendiği takdirde hem ortaya şık ve dekoratif bir görünüm çıkarmakta hem de ihtiyaç duyulan çeşitli fonksiyonları karşılayabilmektedir. Eğer senin de evinde değerlendirmek istediğin niş duvar uygulamaların varsa veya yaptırmayı düşünüyorsan bu yazımızda bir araya getirdiğimiz fikirlere mutlaka göz atmalısın.

Evindeki Boş Alanlar İçin Yaratıcı Dekorasyon Önerileri>

Evin Her Köşesi İçin Yaratıcı Duvar Dekorasyonları>

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Fikirleri>

nis-duvar-fikirleri-mutfak
  1. Pratik Mutfak Nişleri

Mutfakta bulunan gömme duvar nişleri, pratik mutfak eşyalarını ve mutfak ürünlerini depolamak için işlevsel bir alan sağlayabilir. Bu duvar nişlerinin içine basit raflar monte ederek bu alanı çok daha kullanışlı bir hale getirebilir, yemek ve sofra hazırlarken kolaylıkla ulaşmak istediğin ürünleri bu raflarda sergileyebilirsin. Eğer mutfağında görseldeki gibi üçgensel bir duvar nişi var ise, bu boşlukta oluşturduğun düzeni stratejik bir şekilde ayarlamanı öneririz. En üstteki küçük bölmeyi baharatlıklar gibi küçük hacimli ürünlere, ortadaki yassı bölmeyi tabaklar ve kaseler gibi servis ürünlerine, en alttaki geniş bölmeyi ise büyük hacimli mutfak aletlerine ayırmayı göz önünde bulundurabilirsin.

nis-duvar-fikirleri-okuma-kosesi

2. Okuma Köşesi Nişleri

Eğer oturma odanda veya salonunda nasıl değerlendireceğini bilemediğin geniş bir duvar nişi varsa, bu alanı keyifli ve konforlu bir okuma köşesine dönüştürmeyi deneyebilirsin. Bu boşluğa yerleştireceğin niş genişliğindeki bank ve dekoratif yastıklar sayesinde dinlendirici bir okuma köşesi elde edebilirsin. Okuma köşesinin yeterince ışık alması için bu duvara aplik monte etmeni, kitaplara kolaylıkla ulaşabilmek adına raf düzenlemeleri oluşturmanı tavsiye ederiz. 

nis-duvar-fikirleri-uyku-kosesi

3. Yatak Alanı Nişleri

Yerden çok daha yüksekte yer alan geniş tavan nişleri kolaylıkla yeni bir mekan yaratmaya olanak vermeleri ve adeta farklı bir oda oluşturabilmeleri açısından oldukça kullanışlıdır. Eğer evinde bu şekilde ve uygun boyutta bir açıklık mevcut ise, bu bölmeyi uyku köşesi olarak değerlendirebilirsin. Diğer odalardan, gürültü ve ışıktan kolaylıkla izole olabileceğin bu ortam, keyifli bir yatak odası olarak işlev görebilir. Bu seçenekten farklı olarak bu alanı koliler, kutular ve bavullar gibi büyük hacimli eşyaları depolamak için de kullanabilirsin. 

nis-duvar-fikirleri-calisma-kosesi

4. Çalışma Alanı Nişleri

Duvar nişleri uygun ölçülerde açık raflar ile düzenlendiğinde bir hayli kullanışlı köşeler elde etmek mümkün. İşlevsel bir biçimde değerlendirmek istediğin duvar nişini aynı genişlikte bir açık raf ile zenginleştirerek çalışma masası olarak kullanabileceğin bir alan elde edebilirsin. Bu çalışma alanında evin dikkat dağıtıcı ses ve ışık ögelerinden uzaklaşıp verimli bir şekilde çalışabilirsin. Bu bölmeye uygun ölçülerde sade bir çalışma masası yerleştirmeyi de göz önünde bulundurabilirsin.

salon-niş-modelleri

5. Simetrik Şömine Nişleri

Eğer salonunda şömine mevcut ise, şömine bacasının yan duvarlar ile oluşturduğu boşlukları dekoratif bir biçimde değerlendirmeyi göz önünde bulundurabilirsin. Şöminenin iki yanında oluşan bu nişler, şöminenin bulunduğu duvarda simetrik bir görünüm yaratarak dekorasyonun zenginleşmesine katkı sağlar. Bu açıklıkları dilersen çeşitli raflar ile bölümlendirebilir, dilersen sade biçimiyle kullanabilirsin. Dekorasyon tarzına uyan, şık aksesuarları bir araya getirip bu kısımda sergilemeni öneririz.

nis-duvar-fikirleri-antre

6. Antre Nişleri

Evinin antresinde yer alan bir duvar nişi varsa çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Antrede yer alan duvar nişleri anahtarlıklar, çantalar ile atkı eldiven gibi genellikle girişte yer alan aksesuarları bir arada bulundurmak için son derece kullanışlı olabilir. Bu nişi dekorasyon tarzına uyum sağlayan askılar, raflar ve depolama elemanları ile düzenleyebilirsin. Bu bölmede ayakkabılar, kabanlar ve montlar gibi sık kirlenen ürünleri de depolamayı düşünüyorsan kirli görünümü engellemek için bu alanı koyu bir renge boyamanı önerebiliriz.

nis-duvar-fikirleri-mutfak

7. Tezgah Üstü Nişleri

Kimi zaman mutfakta tezgah ile bitişik olan fayans kaplı duvara çeşitli duvar nişleri yerleştirilmiş olur. Bu duvar nişleri, mutfak tezgahında yemek hazırlarken sıklıkla kullandığımız ve el altında bulunmasını isteyebileceğimiz ürünleri depolamak için harika boş alanlar yaratır. Eğer mutfağında böyle bir niş varsa bu bölmeye sık kullandığın yağları, baharatları yerleştirerek işlevsel bir düzen yaratmanı tavsiye ederiz.

nis-duvar-fikirleri-banyo-dus

8. Duş İçi Nişleri

Duşakabin içerisinde fayanslarla kaplı duvar nişleri duş sırasında kullandığımız şampuan, duş jeli, sabun gibi ürünleri yerleştirmek için büyük avantaj sağlar. Modern banyo dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilen bu trend uygulama, farklı ürünlere ihtiyaç duymadan depolama alanı oluşturmayı mümkün kılar. Bu sayede minimal ve sade banyo dekoru kalabalık ve göz yorucu bir hale bürünmemiş olur. 

nis-duvar-fikirleri-bitki-kosesi

9. Dikey Bahçe Nişleri

Ev dekorasyonunda doğal stili tercih ediyor, bitkilere yer vermeyi seviyorsan nasıl değerlendireceğini bilemediğin duvar nişini huzur verici bir bitki köşesi haline getirmeyi tercih edebilirsin. Yardımcı aksesuarlar, uyumlu saksılar ve bir araya getirdiğin bitkiler ile oluşturduğun bu düzen dekorasyonunun zenginleşmesine katkı sağlayacak, evde özel bir alan oluşturmana yardımcı olacaktır. 

nis-duvar-fikirleri-antre

10. Ayna İle Boyutlandırılmış Nişler

Son önerimizi evinin herhangi bir odasında bulunan bir duvar nişine uygulayarak değerlendirebilirsin. Dekorasyon trendlerinde genellikle antrelerde uygulanan dekoratif aynalar ile düzenlenen duvar nişleri, evin her odası için şık bir fikir olabilir. Duvar nişine uygun boyutlarda, dekorasyon stiline uyan şık bir ayna ile bu bölümü odanın odak noktası haline getirebilirsin. Dekorasyon tarzını bütünleyen yardımcı aksesuarlar ile nişin bulunduğu bu oda, bambaşka bir atmosfere sahip olabilir.

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Duvar Saati Mekanizmasıyla Kendi Tasarım Saatinizi Yapın

Duvar Saati Mekanizmasıyla Kendi Tasarım Saatinizi Yapın

Eviniz İçin En Uygun Sineklik Modelini Seçin

Eviniz İçin En Uygun Sineklik Modelini Seçin