Bir Odada Farklı Alanlar Yaratmanın 12 Yolu

Bir Odada Farklı Alanlar Yaratmanın 12 Yolu

Kimi zaman elimizdeki mevcut alan, etkili ve kullanışlı bir dekorasyon yerleşimi yapmak için uygun olmayabilir. Bu tip durumlarda çeşitli yöntemlerle bu alanı farklı alanlara bölmek, düzenlemesi ve organize etmesi çok daha kolay olan, farklı odacıklar elde etmemizi sağlar. Kullanışlı alanlar yaratmayı sağlayan bu bölme işlemi, bölücü iç duvarlar aracılığıyla sağlanmak zorunda da değildir. Yaşam alanlarını duvar olmaksızın bölmek, kullanım amaçlarına göre ayırmak mümkündür. Bu işlem, görsel özelliklerin ağır bastığı şık ve dekoratif ürünlerle sağlanabilirken, fonksiyonellik ve sadeliğin ön planda olduğu işlevsel yöntemlerle de karşılanabilir. Bu yazımızda iç mekana derinlik katan, dekorasyonu zenginleştiren seperatör oluşturma alternatiflerini sizin için değerlendirdik.

Ev Dekorasyonunda Bilinmesi Gereken Mobilya Ölçüleri>

Evin İçin Doğru Halı Seçiminin Püf Noktaları>

Burçların Ev Dekorasyon Rehberi>

Kitaplık

Elindeki geniş alana büyük bir kitaplık yerleştirmek, bir alanı bölmenin ve farklı alanlar yaratmanın şık ve etkili bir yolu olabilir. Ev dekorasyonunda kitaplık kullanmayı ve okuduğun kitapları sergilemeyi seviyorsan bu yöntem senin dekorasyon tarzına son derece uygun olabilir. Hem kitap depolama işlevini karşılayarak kullanışlı olan hem de görsel zenginlik yaratarak alanı bölen bu yerleşim düzeninin örneklerine mutlaka göz atmalısın.

separatör-kitaplık

Dikey bahçe

Ev dekorasyonunda doğal stili tercih ediyor, bitkilere yer vermeyi seviyorsan oluşturacağın dikey bahçe ile hem geniş alanını bölebilir hem de huzur verici bir bitki köşesi elde edebilirsin. Yetiştirmeyi tercih ettiğin ev bitkilerini, alanını bölmek için ana platformu oluşturacak olan açık raf sistemleri, açık dolaplar veya depolama ünitelerine dilediğin biçimde yerleştirmelisin. Yardımcı aksesuarlar, uyumlu saksılar ile desteklediğin bu etkileyici seperatör, dekorasyonunun zenginleşmesine katkı sağlayacaktır.

oda-bolme-dikey-bahce

Perde

Bir alanı farklı alanlara bölmek için ara perdeler kullanmak oldukça pratik ve ekonomik bir çözüm yolu olabilir. Özellikle de küçük alanları bölmek için tercih edebileceğin bu yöntem, ağır mobilyalar ve kullanılabilir boş alan gerektirmemesi açısından son derece kullanışlıdır. Perde seçimini yaparken ev dekorasyon stiline uyan renkli, desenli tekstillerden meydana gelmiş perdeler tercih edebileceğin gibi daha farklı bir etki yaratacak alışılmadık malzeme ve dokuları barındıran bir perde de tercih edebilirsin.

oda-bolme-perde

Sürgülü kapı

Daha doğal, pratik ve işlevsel bir çözüm arayışında isen elindeki alanı bölmek için bu alanın karşılıklı duvarlarına ortamı bölmek istediğin biçimi destekleyen bir sürgülü kapı monte edebilirsin. Özellikle de stüdyo daireler, yurt odaları gibi küçük yaşam alanlarında tercih edilen bu yöntem sayesinde bir yandan farklı alanlar elde ederken, bir yandan da meydana gelen bu alanların mahremiyetini de garanti altına almış olursun.

oda-bolme-surgulu-kapi

Paravan

Seperatör, alan bölücü olarak görev gören ürünleri ele aldığımızda ilk akla gelen paravanaları da seçeneklerin arasında dahil etmeni tavsiye edebiliriz. Genellikle nostaljik ya da demode olarak nitelendirilen paravanların günümüzde çok çeşitli şık ve modern örneklerini bulabilir, hatta dilediğin görünüme sahip paravanı tasarlayarak mobilya atölyelerinde ürettirebilirsin. Dekorasyon tarzını yansıtan malzeme, form ve renk gibi özellikleri doğru bir biçimde bir araya getiren bir paravan ile evdeki atmosfere etkileyici bir katkıda bulunabilirsin.

Armut’taki deneyimli Mobilya Ustalarından teklif almak istersen, hemen talebini oluşturabilirsin >

oda-bolme-paravan

Mobilyalardan faydalan

Eğer bölmek istediğin alan halihazırda küçükse veya dekorasyon düzenine seperatör görevi gören, yeni bir ürün dahil etmek istemiyorsan dekorasyonunda bulunan mobilyaların yerleşim düzeninde çeşitli ayarlamalar yaparak alanını bölmeni tavsiye edebiliriz. Elindeki mobilyaları oturma grubu, yemek grubu gibi çeşitli işlevlerine göre gruplayıp yerleştirebilir veya koltuk arkası, mutfak adası gibi düz yüzeyleri alan tanımlayıcı olarak değerlendirebilirsin.

oda-bolme-mobilyalar

Raf sistemleri

Bölmek istediğin alan içerisinde bölücü bir duvar gibi konumlandırdığın açık raf sistemleri ve depolama üniteleri ile farklı alanlar arasında dekoratif bariyerler elde edebilirsin. Bu yöntem ile elde ettiğin seperatör yalnızca ayırıcı bir duvar işlevi görmekle kalmayacak, evin kalabalığını ve çeşitli eşyalarını depolayıp sergileyebileceğin bir depolama alanı olarak da işine yarayacaktır. Oluşturduğun raf sisteminin kapalı bölmelerinde bir çok ev ihtiyacını depolayabilir, açık bölmelerinde ise dekorasyon stilini destekleyen aksesuar ve detayları sergileyebilirsin.

oda-bolme-raf-sistemi

Yükseltilerden faydalan

Bir alanı daha fazla oda yaratacak biçimde bölmek için yeni duvarlar oluşturmaktan başka yöntemler de mevcuttur. Elindeki alan içerisine yerleştireceğin çeşitli platformlar ile alanında farklı yükseklik seviyeleri yaratmak, yeni alanlar elde etmeni sağlayacak yenilikçi ve etkili bir yöntem olabilir. Özellikle de yatak odalarında uyku alanını diğer alanlardan ayırma işlevi için sıklıkla tercih edilen bu alternatifin çeşitli örneklerine mutlaka göz atmalısın.

oda-bolme-yukselti

Halı ile gruplandır

Sıradaki yöntem, daha önce detaylandırdığımız mobilyalardan faydalanarak yeni alanlar yaratma yöntemine destekleyici olarak dahil olabilir. İşlevlerine göre gruplandırdığın mobilyaların altına sereceğin halılar, oda içerisinde farklı kullanım alanları varmış hissiyatını kuvvetlendirebilir. Gruplanmış mobilyalar altında yer alarak bu mobilyaları birlik haline getiren halılar, elindeki alanda görünmez sınırlamalar elde etmene yardımcı olacaktır.

oda-bolme-hali

Masalardan yararlan

Geniş bir alanı büyükçe bir yemek masası ile bölmek veya küçük ve işlevsel masalar sayesinde çeşitli alanlar tanımlamak, farklı alanlar elde etmek için oldukça etkili olabilir. Masaların doğru biçimde konumlandırılması ile farklı alanlar oluşturma yöntemini, yemek yeme alanı ve oturma alanını bir arada bulunduran geniş salon örneklerinde ve mutfak kısmını ayırmak üzere stüdyo daire örneklerinde sık sık görürüz. Ortam ile bütünleşen bir seperatör elde etmek için ayırıcı görev gören masanın bir yanını duvara iliştirmeni, yarı açık tezgah veya mutfak adası kullanmanı önerebiliriz.

oda-bolme-masa

Dekoratif ayırıcılar

Mevcut alanını farklı odalara bölerken dekoratif zenginliği ve görsel özellikleri ön planda tutmak istersen tamamen alan ayırıcı olarak görev gören, bu işlevi sağlamaları adına tasarlanmış şık ve modern duvar seperatörlerini incelemeni tavsiye ederiz. Dekorasyon stiline uyum sağlayan malzeme, renk ve doku gibi görsel özellikleri bir arada bulunduran bir seperatör ile ev dekorasyonunda son derece modern ve etkileyici bir hava yakalayabilirsin.

oda-bolme-seperator

Panolar

Sıradaki önerimiz birden fazla işlevi aynı anda karşılamayı sağlayan, çok kullanımlı bir ürün fikri ile karşımıza çıkıyor. Son dönemlerde oldukça popüler olan delikli panoları, elindeki mevcut alanı kullanışlı bir biçimde bölmek üzere oda içerisine yerleştirebilir ve bu sayede farklı odacıklar yaratabilirsin. Genellikle evin farklı odalarında çalışma alanını diğer alanlardan ayırmak ve izole etmek amacı ile kullanılan bu yöntem, sunduğu farklı kullanım seçenekleri ve biçimsel özellikleri ile oldukça kullanışlı.

oda-bolme-pano

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yeni Düğün Organizasyonları Nasıl Olmalı?

Yeni Düğün Organizasyonları Nasıl Olmalı?

Kına Organizasyonu Nasıl Yapılır?

Kına Organizasyonu Nasıl Yapılır?