Yeni Düğün Organizasyonları Nasıl Olmalı?

Yeni Düğün Organizasyonları Nasıl Olmalı?

Tüm dünya pandemi nedeniyle yeni bir yaşam şekli geliştirdi. İşimiz, eğitimimiz, alışkanlıklarımız ve hatta eğlence biçimlerimiz bu yeni kriterlere göre yenilendi. Yazın gelişiyle normalde başlayan düğün törenleri, gelenekler ve eğlence etkinlikleri artık yeni normale göre düzenleniyor.

Bu yazımızda içinde bulunduğumuz yeni normal döneminde düğün organize edeceklerin aklına gelebilecek soruları Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre derledik. Yine de günümüz koşullarında yapılacak en sağlıklı davranışın bu tür törenleri kendinin ve çevrenin sağlığı için ertelemen olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kına Organizasyonu Nasıl Yapılır? >

Çadır Tatili Hakkında Merak Edilenler >

Site ve Apartman Yönetimi Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? >

Düğüne Kaç Kişi Davet Edilebilir?

Düğün salonlarında 8 – 10 kişilik masalarda 4 kişi ağırlanabileceği için aslında salon kapasitesinin yarısından da az konuk kabul edilebilecek. Örneğin 600 kişilik bir düğün salonunda 200 – 250 konuk ağırlanabilecek. Elbette tüm konukların ateş ölçümleri yapılacak ve 38°C’dan yüksek olması durumunda salona kabul edilmeyecekler.

Gelecek olan tüm konukların bireysel hijyen kurallarına uygun olarak hijyenik maske giymesi zorunlu olacak. Düğün organizasyonlarına ev sahipliği yapan salonlarda da gelen misafirlere gerektiğinde dağıtmak amacıyla hijyenik maske bulundurulması gerektiği beyan edildi.

yeni-düğün-organizasyonları-corona-sonrası-düğün

Geniş çevreler yerine sadece akraba ve yakın arkadaşlarını çağırman kurallara uyman açısından daha güvenli olabilir. Böylece sıklıkla denetimi yapılacak olan salonlarda düğün sırasında herhangi bir cezaya tabi tutulmamış olursun.

yeni-düğün-organizasyonları-yeni-normal

Oturma Düzeni Nasıl Sağlanacak?

Alacağı kapasitenin fazlasıyla altında konuk ağırlayacak olan düğün organizasyon alanları oturma düzeninde bazı kurallara uymak zorundalar. Her masanın arasında 1,5 metre mesafe bulunması ve masadaki sandalyeler arasında da 60 cm bulunması gerekiyor. Ancak bu kurallar aynı evde yaşayan çekirdek aileler için uygulanmak zorunda değil. Bu nedenle bir düzenleme yaparken masa gruplarını bu kriterlere göre düzenleyebilirsin.

yeni-düğün-organizasyonları-corona-düğünü

Yayımlanan tedbir kuralları arasında organizasyon kuruluşlarının her masaya %70 oranda alkol içeren kolonya veya el antiseptiği yerleştirmeleri zorunlu. Aynı zamanda masaların çevresi gibi genel kullanım alanlarında maske, eldiven gibi malzemelerin hemen imha edilmesi için sıklıkla atık kutuları konumlandırılacak.

yeni-düğün-organizasyonları-corona-düğünü

Yemek İkramı Nasıl Düzenlenecek?

Düğün pastası, içecekler gibi yemek ikramlarının dağıtımı da tedbir kurallarında düzenlenmiş. Düğün mekanlarında bulunan kafeterya veya kantinlerde tek kullanımlık tabak, kaşık, çatallarla servis verilecek.

Aynı zamanda yemek ikramlarını sağlayacak olan firmaların (pastane, kafe, tatlıcı, börekçi, restoran) da Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan önlemlere uyuyor olmasına özen göstermen gerek. Üretim şartları ve hijyeni yeterli bulunan mekanlardan ikram tedarikini sağlamaya özen gösterebilirsin.

Çay, kahve, kokteyl gibi içecekler de misafirlerin elle temas etmeyecekleri otomatlardan veya servisle sağlanacak. Bunun yanı sıra yemek ikramları için de açık büfe servis tercih edeceksen, misafirlerin yiyeceklerle doğrudan temasını engelleyecek cam siperliğe sahip büfeleri kullanman gerekiyor. Aynı şekilde büfe sırasında da sosyal mesafe kurallarına uyulması gerekli

yeni-düğün-organizasyonları-korona-sonrası-düğün

Düğünde Yapılması Yasak ve Sakıncalı Törenler Neler?

Normal dönemde düğün gelenekleri arasına giren karşılama, uğurlama, tebrik, kucaklaşma gibi temas gerektiren eylemler yasak olacak. Düğün organizasyonu boyunca da her ortamda sosyal mesafe korunacak.

Takı merasimi de gelin ve damada temas etmeyecek şekilde gerçekleşecek. Bu durumu da misafirlerin yine sağlığını tehlikeye atmadan sırayla misafirlere bir sepet veya kutu götürerek halledebilirsin.

yeni-düğün-organizasyonları-corona-düğünü

Bunların yanı sıra düğün sırasında, öncesinde veya sonrasında gerçekleşen toplu fotoğraf çekimleri de yasaklar arasında. Bunun yerine düğününün konseptine özel bir fotoğraf ortamı hazırlayarak aranızda sosyal mesafeyi de sağlayarak fotoğraf çekilebilirsiniz.

Dans Alanı Kullanılabilecek Mi?

Halk oyunları, danslar ve gösteriler düğünlerin en sevilen geleneklerindendir. Ancak günümüzde, bu şartlarda herkesin birbirine temasını gerektirecek etkinlikler tehlikeli olabilir. Bu nedenle insanların birbirini riske atacağı tüm halk oyunları da yasaklanmış bulunmakta. Bu nedenle damat ve gelin dışında diğer insanların da hep birlikte dans etmesi mümkün değil. Dilersen herkesin kendi alanında dans edebileceği bir program oluşturabilirsin.

yeni-düğün-organizasyonları-halay

Kapalı Alan Düğün Düzenlemeleri

Düğün salonlarında günlük temizlik sıkı bir şekilde yapılarak düzenlenecektir. Düğün organizasyonu yaparken anlaştığın yerden lavabolarda mutlaka antiseptiğin bulunduğundan emin olmalarını iste. Bunun dışında düzenli havalandırılan bir ortam kalabalık ortamlar için daha iyi olacaktır. Yine de bu dönemde böyle bir organizasyonu kapalı bir ortamda yapmanı önermeyiz.

yeni-düğün-organizasyonları-corona-düğün

Açık Alan / Bahçe / Kır Düğün Düzenlemeleri

Kır, bahçe düğünlerinde her ne kadar açık hava kullanılsa da herkes sosyal mesafe boşluğu bırakmaya dikkat etmelidir. Bu nedenle kokteyl masaları birbirinden minimum 1 metre uzaklıkta olmalıdır. Servis, düğün etkinlikleri ve danslar da yine kimsenin birbirine temas etmediği şartlarda gerçekleşmelidir.

Eğer bir açık alan düğünü yapmayı düşünüyorsan ve organizasyonun güvenilirliği konusunda tereddütlerin varsa, Armut’un hizmetlerinden faydalanabilirsin. Güvenilir, hijyenik, denetlenen ekiplerle çalışmak ve kaliteli hizmet almak istiyorsan Düğün Hizmetleri kategorisi altında doğru insanlara Armut ile kolayca ulaşabilirsin.

yeni-düğün-organizasyonları-kır-düğünü

Köy / Sokak Düğün Düzenlemeleri

Sokak aralarında veya köylerde gerçekleştirilecek düğünler için pandemi nedeniyle fazladan izin belgelerine ihtiyacın olabilir. Aynı zamanda sokakta belirli bir hijyen standardında ikram verilemeyeceği için tek kullanımlık yemek servislerinin kullanılması zorunludur. Böylece minimum şekilde temas gerektiren bir servis gerçekleşmiş olur. Her ne kadar açık alanda olsa da bu tür düğünlerde de herkesin birbirine temas ettiği şekilde dans edilmesi yasaktır.

Umarız herkesin sağlıkla geçirmeye çalıştığı dönem en kısa sürede sonlanır. O zamana dek hiçbir koşulda, hiçbir tedbiri elden bırakmamanızı öneriyoruz.

yeni-düğün-organizasyonları-pandemi-sonrası-düğün

Görsel kaynak: brides.com, hurriyetdailynews.com, aliaygir.com.tr, marketwatch.com, bostonglobe.com, pinterest, nytimes.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Serin Bir Yaz İçin: Havuz Yapımına Dair Her Şey

Serin Bir Yaz İçin: Havuz Yapımına Dair Her Şey

Bir Odada Farklı Alanlar Yaratmanın 12 Yolu

Bir Odada Farklı Alanlar Yaratmanın 12 Yolu