Düğün Mekanı Seçme Rehberi

Düğün Mekanı Seçme Rehberi

Hayatında asla unutmayacağın değerli günlerden biri de düğün günündür. Belki de uzun zamandır düşlediğin bu gün için her şeyin mükemmel şekilde planlanmış olması önemlidir. Düğün sezonunun yaklaşmasıyla düşlerine ev sahipliği yapacak olan düğün mekânı için de araştırma yapmaya başlamalısın. Peki, hiçbir ayrıntıyı atlamadan, hazırlıklı bir şekilde bu göreve nasıl başlarsın? Not almak için ajandanı da eline aldıysan yazımıza geçelim!

Pandemi Dönemi Düğün ve Nikah Organizasyonu Hakkında Düzenlemeler >

Kolay Kettle Temizliği İçin İhtiyacın Olan İpuçları >

Yerden Isıtma Sistemiyle İlgili Merak Edeceğin Her Şey >

Düğün Temanı Belirlemelisin

Düşlenen her düğün organizasyonun arkasında aslında bir tema vardır. Bu temaya göre bütün düzenlemeleri yapacağın için, öncelikle buna karar vermen ve mekâna dair detayları buna göre listelemen daha kolay olur.

Örneğin geleneksel düğün istiyorsan kapalı mekanlara, düğün salonlarına bakman, balo salonlarını incelemen gerekecektir. Seçeneklerin ve kapalı mekâna göre ihtiyaçların zaten bu noktadan sonra özelleşmiş olacaktır. Bu noktada otelleri de değerlendirebilir ve misafirlerinin konaklaması için gerekli anlaşmaları da işin içine katabilirsin.

geleneksel-düğün-mekanı-organizasyon

Eğer bir kır veya köy düğünü istiyorsan açık havada olacağı için hava koşulları da devreye girecektir. Bu noktada elbette kullanacağın dekorasyon ürünleri ve aksesuarlar da işin içine gireceği için mekânı seçerken bu imkanlarını da araştırmalısın.

kır-düğünü-düğün-mekanı-organizasyon.jpg

Sahil düğünü de düşlerini büyüleyen konseptler arasında olabilir. Bu noktada misafirlerinin ve senin sahil koşullarında hala eğlenebileceğiniz ve rahat olabileceğiniz imkanları sunan bir yerle anlaşmalısın. Aynı zamanda ulaşımı da hesaba katmalısın ki organizasyon sürecinde seni düğün gününde zorlayacak durumlarla karşılaşmayasın.

sahil-düğünü-düğün-mekanı-organizasyon.jpg
sahil-düğün-manzara-düğün-organizasyon

Rustik veya vintage düğün temaları için de harika senaryolar kurmak mümkün. Bu tür düğünlerde iç mekân da dış mekân da aktif olarak kullanılabilir. Özellikle büyük ve boydan camlara sahip, ahşap ağırlıklı yapıları tercih ederek atmosferi dilediğin şekilde kullanabilirsin.

Hayalindeki düğüne sahip olmak Armut’taki deneyimli Düğün Organizasyon firmaları ile çok kolay! Hemen talebini oluştur > 

rustik-vintage-düğün-mekanı-organizasyon

Düğün Bütçeni Planlamak Önemli

Düğün temanı belirlediğine gerekli görüşmeleri yapmadan önce bütçeni yeniden gözden geçirmelisin. Bahsetmiş olduğumuz her düğün mekânının kendine göre gereksinimleri vardır. Bunları sağlayabilmek veya hayalindekinin en yakın versiyonunu gerçekleştirebilmek için bu bütçede hareket etmelisin. Bunun için yaklaşık bir bütçe belirlemeli ve bundan sonraki adımları da bu bütçeye göre değerlendirmelisin.

düğün-bütçesi-düğün-organizasyon

Misafir Listeni Kesinleştir

Değer verdiğin insanlarla beraber mutluluğunu kutlayacağınız bu özel günde herkesin eşit şekilde memnun olması için bütçen dahilinde bir misafir sayısı belirlemen önemlidir. Aynı zamanda misafir listene ve sayına göre bir oturma planı da oluşturmalısın.

Oturma planının merkeze yakınlık, aydınlatmalardan faydalanma, müzik sistemine yakınlık gibi kriterlere göre de olması gerektiğini unutmamalısın. Bu nedenle anlaşma yapacağın mekânın özelliklerini iyi tanımlayarak sana sunacağı kapasiteyi iyi kurgulamalısın.

düğün-organizasyonu-misafir-konuk

Detayları da Hesaba Katmayı Unutma

Düğün organizasyon ekipleriyle anlaşmak yoğun zamanlarda işini fazlasıyla kolaylaştıracaktır. Ancak her ne kadar senin için anlaşmaları bir başkası da yapsa, sen bizzat ilgilenecek olsan da o güne dair unutmaman gereken detaylar vardır.

Dekorasyon ve Aksesuarlar

İlk başta belirlemiş olduğun temayı destekleyecek dekorasyonlar aslında düğün ortamının atmosferini oluşturur. Buna göre belirlediğin konsepte ve renklere uygun dekorasyon ve aksesuar tercihlerine bir göz atmalısın. Dilediğin temada düğün yapmış insanların fotoğraflarından ilham alarak kendi listeni de oluşturabilirsin.

bahçe-düğünü-düğün-mekanı-organizasyon.jpg
düğün-organizasyon-düğün-dekorasyonu

Çiçekler

Düğünlerde önemli bir detay da çiçeklerdir. En doğal kutlama dekoru olan çiçekler ve bitkileri kendi temana uygun şekilde mekân içinde kullanabilirsin. Eğer çok fazla çiçek sevmeyen biriysen sarmaşıklardan faydalanarak yine doğal bir atmosfer oluşturabilirsin.

düğün-organizasyonu-çiçekler
düğün-organizasyonu-düğün-çiçekleri-sarmaşık

Aydınlatma

Uzun bir süre sevdiklerinle kutlamasını yapacağınız düğünde aydınlatma çok önemlidir. O güne dair çekilecek olan videolar ve fotoğraflar bu aydınlatmanın atmosferinde olacaktır. Aynı zamanda senin temana uygun şekilde neon aydınlatmalar, loş aydınlatmalar, hava aydınlatmaları gibi farklı teknolojilerden de faydalanabilirsin. Özellikle dış mekân düğünlerde aydınlatmaların konumunu da iyi tasarlamalısın.

düğün-organizasyonu-düğün-aydınlatma

Konaklama

Eğer anlaşma yaptığın mekân ulaşım açısından zor bir konumdaysa veya il dışından çok misafirin varsa konaklama çok önemlidir. Örneğin bir otel düğününde gerekli anlaşmaları sağlayarak tüm misafirlerini uygun bir şekilde ağırlayabilirsin. Bunun için mekânın sağlayabildiği imkanları iyi değerlendirmelisin.

Doğa ve Hayvan Dostu Mekân

Her daim yanında olan, beraber büyüdüğün hayvan dostunu da o gün yanında görmeyi isteyebilirsin. Bunun için anlaşma yapacağın mekânın hayvan dostu olduğundan emin olmalısın. Aynı şekilde çevreci bir yaklaşımla mekânın sağladığı imkânların doğa dostu olması senin için önemliyse bunları önceden konuşarak daha sağlıklı bir karar verebilirsin.

düğün-organizasyonu-hayvan-dostu-doğa-dostu-düğün-mekanı
düğün-organizasyonu-doğa-dostu

Canlı Müzik

Düğün atmosferini ruhuyla besleyecek olan canlı müzik adına düğün mekânında uygun bir ortam yaratmak önemlidir. Açık havada insanları rahatsız etmeyecek, ancak kendini hissettirecek bir ezgi duyulması; iç mekânlarda ise akustikten faydalanmak önemlidir. Bu tür detayları da düşünerek seçimini yapabilirsin.

düğün-organizasyonu-canlı-müzik

Fotoğraf Çekimi

Düğün gününde sevdiklerinle birçok fotoğraf çekilerek anılarını sonsuzlaştıracağını unutmamalısın. Bu nedenle düğün mekânının fotoğraf çekimi için uygun olup olmadığını da değerlendirmelisin. Aynı şekilde düğünden önce anlaşacağın mekânda bir inceleme yaparak pratik fotoğraf çekim köşeleri oluşturabilirsin.

Unutulmaz bir çekim hayal ediyorsan Armut’taki deneyimli Düğün Fotoğrafçılarından hizmet almak için hemen talebini oluşturabilirsin > 

düğün-organizasyonu-düğün-fotoğrafçılığı

Görsel kaynak: gunavankara.com, brides.com, eliaskordelakos.com, vogue.com, lapeerhotel.com, dugunografi.net, weddingvenuesguideturkey.com, bulgarihotels.com, weddings-in-croatia.net, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Eskimiş Bisikletini Evinde Kullanabileceğin 8 Farklı Fikir

Eskimiş Bisikletini Evinde Kullanabileceğin 8 Farklı Fikir

Pandemi Dönemi Düğün ve Nikah Organizasyonu Hakkında Düzenlemeler

Pandemi Dönemi Düğün ve Nikah Organizasyonu Hakkında Düzenlemeler