Pandemi Dönemi Düğün ve Nikah Organizasyonu Hakkında Düzenlemeler

Pandemi Dönemi Düğün ve Nikah Organizasyonu Hakkında Düzenlemeler

1 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından nikah ve düğün salonu işletmecilerinin ve düğün/nikah organizasyonu gerçekleştirmek isteyenlerin akıllarındaki sorular cevaplandı. Bu yazımızda aktarılan bilgileri sizler için derledik. 

Evliliğe Giden Yolda Her Adımını Planladın Mı? >

6 Maddede Gelin Çeyizinde Olması Gerekenler >

15 Farklı Nişan Masası Dekorasyonu >

Türkiye’de düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek. Bunun yanı sıra mekanda bulunacak her kişi başına minimum 8 metrekare alan ayıralacak şekilde planlanması gerekiyor. 

Yüksek ve çok risk grubunda yer alan illerde ise katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak şartıyla nikah ve nikah merasimi yapılabilecek. Diğer illerde olduğu gibi, yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde de kişi başına minimum 8 metrekare ayrılması gerekiyor. 

Pandemi şartlarına uygun organizasyon ve diğer düğün hizmetleri için Armut yanında! 

Düğün Salonu İşletmecilerinin Dikkat Etmesi Gerekenler: Düğünlerdeki Kısıtlamaların Kontrollerini Düğün Salonu İşletmeleri Yapacak

Nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlerde kişi ve alan sınırlamalarının kontrolünün sağlanmasından nikah ve/veya düğün salonu işletmeleri sorumlu olacak. İşletmelerin yapacakları her türlü organizasyon öncesinde kişisel verilere yer verilmeksizin hangi günde, hangi saat aralıklarında nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğün organizasyonu yapacaklarının bilgisini en az üç gün öncesinden Valilik/Kaymakamlıklara e-Devlet kapısından, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçe ile bildirilmeleri gerekmektedir.

Son olarak unutulmamalı ki diğer hususlardaki uygulamaların nasıl olacağı valiliklerin başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurulları tarafından belirlenecektir. 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Düğün Mekanı Seçme Rehberi

Düğün Mekanı Seçme Rehberi

Kolay Kettle Temizliği İçin İhtiyacın Olan İpuçları

Kolay Kettle Temizliği İçin İhtiyacın Olan İpuçları