Tavan Arasını Değerlendirmenin 10 Yolu

Tavan Arasını Değerlendirmenin 10 Yolu

Evinde bir tavan arasına sahip olmak, günümüzün küçük evlerinde sıklıkla karşılaşılan bir durum olmasa da, düşük tavanlı bir çatı katını da bu kategoriye dahil edebilirsin. İlk bakışta tavan arası yalnızca depolama alanı olarak kullanılabilecek karanlık ve tozlu bir oda olarak görünse de, bu ilgi çekici alanı etkili bir şekilde değerlendirmenin pek çok yolu olabilir. Aslında tavan araları, doğru ve etkili dekorasyon uygulamaları evin kalabalık ve gürültüsünden uzak, kolaylıkla izole edilebilen alanlar olmaları ve alçak tavanları ile insanda oluşturdukları sıcaklık hissi ile özel bir kaçış noktası haline getirilebilir. Dekoratif ve işlevsel pek çok seçenek sunduğumuz bu detaylı yazımızı okuyarak tavan aranı nasıl değerlendirebileceğin hakkında bilgi sahibi olabilirsin.

Evine Boyut Katacak Asma Tavan Modelleri>

14 Uygulanabilir Ev Sinema Sistemi Fikri>

Ses Yalıtımlı Oda Nasıl Yapılır?>

Sakin bir okuma köşesi yarat

Evin kalabalık ve gürültüsünden uzakta, keyifli bir okuma köşesi yaratmak için tavan arasını değerlendirebilirsin. Rahat koltuklar ve yumuşak yastıklarla dekore edebileceğin bu sakin okuma köşesi, okuduklarına iyice odaklanmanı ve kendini kitabın kurgusuna kaptırmanı sağlayabilir. Tavan aran elverişli ise bu köşeyi gün içinde kullanırken bol miktarda doğal güneş ışığından faydalanmanı önerebiliriz. Eğer bu alanın yeterince ışık aldığını düşünmüyorsan okuma köşesini rahatlatıcı ve loş bir şekilde aydınlatacak dekoratif aydınlatma ürünlerinden faydalanabilirsin.

tavan-arasi-okuma-kosesi

Misafir yatak odası haline getir

Tavan arasını misafir odası olarak değerlendirmek sıklıkla başvurulan yöntemlerden biridir. Böylelikle, eve gelen misafirlerine onları rahat ve konforlu hissettirecek özel bir alan sunabilirsin. Tavan arasını misafir odası olarak düzenlerken alanın genişliğini dikkate almanı tavsiye ederiz. Küçük ve dar sayılabilecek bir alanı dönüştürmen gerekiyorsa, yalnızca gerekli mobilya ve ürünlere yer vermen ve hatta tercihlerini birden fazla fonksiyonu karşılayan ürünler arasından yapman akıllıca olabilir.

tavan-arasi-misafir-odasi

Stüdyo daire olarak düzenle

Eğer geniş ve büyük sayılabilecek bir tavan aran varsa son derece şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda tavan arasını misafir odasına dönüştürürken bu alanı yalnızca bir yatak odası olarak ele almayıp, misafirine ait bir stüdyo daire olarak düzenleyebileceğin anlamına geliyor. Banyonun yanı sıra yemek yeme ve dinlenme alanları ile tamamen misafirlerine ait olacak olan bu kapsamlı oda sayesinde misafirin evinde kendini son derece konforlu hissedecektir.

tavan-arasi-studyo-daire

Ekstra bir banyo elde et

Elinde etkili bir şekilde değerlendirmek istediğin bir oda varsa bu odayı ekstra bir banyo olarak düzenlemek her zaman için mantıklı bir çözümdür. Eğer tavan aran elverişli ise oluşturacağın bu banyo sayesinde evine kullanışlı bir alternatif dahil etmiş olacaksın. Bu tavan arası banyosunu kendine ait özel bir banyo olarak kullanabilir, evde yer alan diğer banyoyu ise gelen misafirlere ayırabilirsin. Kendine ait banyonu dekore ederken dekorasyon zevkine uyan elemanların yanı sıra iyice dinlenmene olanak verecek keyifli bir küvet tercih etmeni önerebiliriz.

tavan-arasi-ekstra-banyo

Dışarıyı evin içine taşı

Çeşitli dekorasyon düzenlemeleri ile genellikle dış mekanlarda görmeye alışık olduğumuz yapı ve ürünleri iç mekana taşımak tavan arasını değerlendirmek için etkileyici bir yaklaşım olarak karşımıza çıkar. Yeterince geniş bir tavan arası boşluğun varsa bu alana, evinin değerini önemli ölçüde artıracak etkileyici bir jakuzi ve hatta minik bir havuz dahil etmeyi düşünebilirsin. Eğer tavan aran böyle bir düzenleme için uygun değilse bu alanda çok çeşitli bitki ve ağaçları barındıran huzurlu bir hobi bahçesi yaratmayı da ele alabilirsin.

tavan-arasi-dis-mekan

Eğlenceli bir oyun odası yarat

Sıradaki önerimiz ev halkı bünyesindeki çocuk ve gençleri son derece memnun edebilir. Değerlendirmek istediğin geniş tavan arasını rüya gibi bir oyun odasına dönüştürerek evinde eğlence odaklı bir ortam yaratabilirsin. Düzenlediğin bu oyun odasında ev halkı dışarı çıkmaya gerek kalmadan çeşitli oyunlar ve eğlenceli aktiviteler ile vakit geçirebilir. Evin planına bağlı olarak genellikle diğer odalardan izole biçimde konumlanmış tavan arasını ses yalıtımlı malzemeler ile destekleyerek daha kullanışlı hale getirmeni tavsiye ederiz.

tavan-arasi-oyun-odasi

Giyinme odası olarak kullan

İlk akla gelen ve en mantıklı yaklaşımlardan biri olan bir diğer çözüm ise, değerlendirilmesi gereken ekstra alanı giyinme odası olarak düzenlemektir. Tavan arasının boyutuna bağlı olarak çeşitli depolama çözümleri ile burada etkileyici bir giyinme odası yaratabilirsin. Bu sayede kışlık ve yazlık kıyafetlerini her zaman sabit bir yerde bulundurabilmenin yanı sıra sayısız ayakkabı, aksesuar kalabalığını ortadan kaldırmış olursun. Temiz ve özenli bir biçimde dekore edip kullanacağın bir giyinme odası sayesinde kıyafet, ayakkabı ve aksesuarlarının daha uzun ömürlü olacağını unutmamalısın.

tavan-arasi-giyinme-odasi

Sessiz bir çalışma alanı yarat

Evden çalışma alışkanlığını kazandığımız son dönemde pek çoğumuz evin kalabalık ve gürültüsünden uzak, izole çalışma alanlarına ihtiyaç duymaya başladık. Tavan arası odan çalışma ortamı olarak düzenlenmeye elverişli ise oldukça şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Şık ve pratik bir düzenleme ile hızlıca kendi sessiz çalışma alanını elde edebilirsin. Bu alan gün içinde yeterli miktarda doğal ışık alıyorsa günün her anı sığınmak için uygun olabilir. Karanlık bir tavan aran varsa bu ortamı işlevsel ve dekoratif masa aydınlatmaları ile çeşitli okuma lambaları tercih ederek kullanılabilir hale getirebilirsin.

tavan-arasi-calisma-odasi

Harika bir çocuk odası haline getir

Tavan arasını her çocuğun hayalini süsleyen, büyüleyici bir yatak odasına dönüştürmek çocuğunun çok mutlu etmeni sağlayabilir. Bu tavan arası çocuk odası ile aynı zamanda, tamamen ona ait bir alan tanımlayarak daha sorumluluk sahibi ve bağımsız bir şekilde gelişmesine katkıda bulunabilirsin. Dekore ettiğin bu odanın bol ışık alan, daha aydınlık alanlarını ders çalışma ve kitap okuma bölümü olarak hazırlayabilir, içe taraftaki alanları ise uyku bölümü olarak düzenleyebilirsin. Odayı oluştururken tercih edeceğin mobilya ve ürünleri ortamı daralmasına sebep olmayacak alçak seviyede, açık renk ve minimal modeller arasından seçmeni tavsiye ederiz.

tavan-arasi-cocuk-odasi

Keyifli bir sinema odasına dönüştür

Sıradaki önerimiz güneş ışığı almayan, karanlık olduğu için işlevsiz alan olarak nitelendirilen tavan aralarını harika bir oda alternatifine dönüştürmeyi mümkün kılıyor. Halihazırda karanlık olan bu odayı koyu renkli duvarlar ve ürünler, ışık geçirmeyen perdeler ile daha da koyultarak etkileyici bir sinema odasına dönüştürebilirsin. Karşısına geçip keyifle film seyredebileceğin geniş ekran bir televizyon veya nitelikli bir projeksiyon sistemi ile boş zamanlarında vakit geçirmekten zevk duyacağın bir oda yaratabilirsin. Bu odayı oluştururken içine gömülmelik rahat koltuklar ve atıştırmalıklarını yerleştireceğin sehpalar, ihtiyaç duyacağın diğer ürünler olarak karşımıza çıkıyor.

tavan-arasi-sinema-odasi

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Manikür ve Pediküre Dair Bilmen Gereken Her Şey

Manikür ve Pediküre Dair Bilmen Gereken Her Şey

Otomobilini Kışa Hazırlamak İçin 9 Olmazsa Olmaz

Otomobilini Kışa Hazırlamak İçin 9 Olmazsa Olmaz