Otomobilini Kışa Hazırlamak İçin 9 Olmazsa Olmaz

Otomobilini Kışa Hazırlamak İçin 9 Olmazsa Olmaz

İş yoğunluğunun daha da arttığı kış günlerinde aracını sorunsuz sürmek için bazı bakımları önceliklendirmen gereklidir. İster sokakta park halinde ister garajda beklemede olsun; karlı havada buzlu yollarda güven içinde arabanı kullanman için önlemlerini şimdiden almalısın. Kış için gereken temel bakımları ve gözden kaçırabileceğin detayları bu listemizde bulabilirsin.

Mutfağını Dekore Etmeden Önce Bilmen Gereken 6 Yerleşim Planı >

Yüz Yüze Eğitim İçin Alabileceğin Hijyenik Önlemler >

Seyahat Sonrası Bavul Temizliği Nasıl Yapılmalı? >

Sürüş Testi ve Araç Bakımı

Karlı, buzlu kış şartları kendini etkili bir şekilde göstermeden önce aracını bir sürüş testine çıkarabilirsin. Otomobilinin soğuk bir gecenin ardından çalışmakta zorlanıp zorlanmadığını kontrol edebilirsin. Motor harekette zorlanıyor, otomobilin stop ediyorsa mutlaka bir servise götürmen gereklidir.

Otomobilini kış şartlarına hazırlamak için öncelikle bir uzmana danışman önemlidir. Senin fark edemeyeceğin sorunlar, bir uzmanın araç bakımı sayesinde çözülebilir. Ayrıca bu bakımı yaptırırken yıllık bakımının süresini de kontrol edebilirsin.

otomobilini-kışa-hazır-kış-sürüşü

Kış Lastiklerine Geçiş Yap

Yağmurlu, karlı havalarda; ıslak veya buzlu yollarda aracının kontrolünü kaybetmeden sürebilmeni sağlayan kış lastiklerini kesinlikle taktırmalısın. 1 Aralık 2015’ten beri özellikle ticari araçlar için kasım ayında kış lastiğine geçiş yaptırmak zorunlu olduğu için bir ceza yaptırımı olduğunu da unutmamalısın.

Yaşadığın bölge kar yağmayan bir bölge bile olsa sıcaklığın 7 derecenin altında olduğu durumlarda aracının sürüşünü tehlikeye atabilecek durumlar ortaya çıkabilir. Daha zorlu durumlar için kış lastiğinin üzerine kar zinciri geçirerek zorlu yollarda kaymasını da engelleyebilirsin.

otomobilini-kışa-hazır-kış-sürüşü

Antifriz Oranlarını Kontrol Ettir

Otomobilin içindeki sıvıların soğuk hava koşullarında donmamasını sağlayan antifriz oranı dikkate alman gereken bir maddedir. Radyatörlerin içindeki, camlardaki donmayı engelleyecek cam sularında bulunan antifriz oranını kontrol ettirmelisin. Bununla beraber motorda bulunan su miktarına da baktırabilirsin.

En yüksek verimi almak için antifriz oranının doğru olarak ayarlanması önemlidir. Bir uzmanın kontrolü ile oluşabilecek sorunları da engelleyebilirsin.

otomobilini-kışa-hazır-kış-sürüşü

Arka Cam Rezistansını Kontrol Et

Sürüş sırasında yolun görüşünü sağlayan önemli bir görüş açısı sunan arka camlardan görebilmen çok önemlidir. Bu nedenle arka camdaki buğulanmayı veya buğulanmayı önleyecek cam rezistansını kontrol ettirmelisin. Önemi yüksek olan bu maddeyi sağlıklı bir trafik deneyimi için önceliklerin arasına alman iyi olur.

Akü Bakımını Yaptır

Otomobilinin aküsünde oluşabilecek sorunlar yolda kalmana veya aracının hiç çalışmamasına sebep olabilir. Bunu engellemek için akünün bakım ve kontrollerini zamanında tam teşekküllü şekilde yaptırmalısın. Otomobil aküsü için dikkat etmen gereken detaylar:

·         Aküdeki suyun plaka seviyesinden daha alta düşmediğinden emin olmalısın.

·         Otomobilini 15-20 günden fazla kullanmayacaksan akünün bitme ihtimaline karşı akü kutup başlarını sök.

·         Akünün şarj olmasında bir sorun yaşamamak için otomobilin dinamo şarj sistemini kontrol ettir.

·         Akü kutup başlarının oksitlenmemesi için sıcak su ile akü kutup başlarını temizle.

·         Akünü uzun ömürlü kullanmak için elektrot seviyesini kontrol et.

·         Akünün kısa devre yapmasını engellemek için her türlü metal maddeyi aküden uzak tutmalısın.

otomobilini-kışa-hazır-kış-sürüşü

Yağ Değişimini Unutma

Otomobilin yağ filtrelerinin ve motor yağının değiştirilme süresi araca göre özel hazırlanan kataloglarda belirtilmiştir. Buna göre bu süreye baktıktan sonra düzenli kontrolleri yaptırabilirsin.

Klima ve Isıtıcılarından Emin Ol

Otomobilindeyken seni ve yolcuların ısınmasını sağlayan sistemleri özellikle kış döneminde kontrol ettirmen gerekir. Otomobilin klimalıysa polen filtresini, kaloriferli ise ısıtıcı sisteme bağlıysa hortumların durumlarına baktırabilirsin.

otomobilini-kışa-hazır-kış-sürüşü

Otomobil Aydınlatmaları

Kış aylarında havanın erken karardığını hesaba katarak aydınlatma sistemlerine dikkat etmelisin. Yeterince ve olması gerektiği gibi ışık verip vermediğini kontrol ettirmen önemli. İçeride / dışarıda çalışmayan ampulleri değiştir ve far ayarlarını gözden geçir.

Cam Sileceklerini Kontrol Et

Aynı aydınlatmalar gibi cam silecekleri de görüş alanı sağlama noktasında çok önemlidir. Her an çalıştırmasan da zorlu hava koşullarında hayat kurtarıcı olan cam silecekleri pek çok kazayı engelleyebilir. Bu nedenle doğru şekilde çalıştıklarından emin olmalısın. Bir sürüş testinde, soğuk havalarda kontrol ederek ileride oluşabilecek sorunların önüne geçebilirsin.

otomobilini-kışa-hazır-kış-sürüşü

Görsel kaynak: autoexpress.co.uk, roadandtrack.com, wbtv.com, nhregister.com, driving.ca

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Tavan Arasını Değerlendirmenin 10 Yolu

Tavan Arasını Değerlendirmenin 10 Yolu

2021'de Popüler Olması Beklenen Dekorasyon Trendleri

2021'de Popüler Olması Beklenen Dekorasyon Trendleri