Yüz Yüze Eğitim İçin Alabileceğin Hijyenik Önlemler

Yüz Yüze Eğitim İçin Alabileceğin Hijyenik Önlemler

Dünyayı etkileyen virüs salgını nedeniyle eğitim sistemi de yeniden düzenlendi. Eylül ayında uzaktan ve yüz yüze olarak açılması büyük tartışmalara sebebiyet veren eğitim döneminde yüz yüze eğitime ağırlık verilmeye başlanıyor. Öğrencilerin ev ortamından okula geçerken kendi ve çevrelerindeki insanların sağlıklarını tehlike atmamaları için bazı hijyen önlemleri almaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekiyor.

Peki, ebeveynler olarak öğrencilerin sağlığı için alınabilecek hijyen önlemleri nelerdir? Pratik yöntemler ve unutulabilecek önemli noktalar bu listede.

Kıyafetleri Dezenfekte Etmek İçin 7 Öneri >

Seyahat Sonrası Bavul Temizliği Nasıl Yapılmalı? >

Evcil Hayvanını Yeni Taşındığın Eve Nasıl Alıştırırsın? >

Maskeler Yeterli Mi?

Ev dışında bulunduğumuz her ortamda takmamız zorunlu olan hijyenik maskelere hepimiz alışmış durumdayız. Ancak hareketli olan veya hareketli bir ortamda bulunan çocuklar uzun saatler boyunca maske takmaya alışkın olmayabilirler. Aynı zamanda her 2-3 saate bir değiştirilmesi önerilen hijyenik maskeler için çocuğuna minik ve hijyenik bir çanta hazırlayabilirsin. Havasız kilitli poşetlerde temiz şekilde taşıyacağı maskeleri yedekleri de olacak şekilde yanında taşıması daha sağlıklı olabilir.

yüz-yüze-eğitim-hijyenik-önlemler

Maske konusunda en önemli nokta, saatlerce maskeyi takacak öğrencinin bedeninin maskeye verebileceği tepkidir. Kimi cilt yapısı uzun süreli maske takma sonucunda alerjik bir tepki göstererek cilt sorunlarına sebebiyet verebilmektedir. Veya alerjik astımı olan öğrenciler için solunum normal maskelerle zor geliyor olabilir. Sana önerimiz anti alerjik maske tercih etmen olacaktır. Deri döküntüsü, sivilce veya solunumda oluşabilecek rahatsızlıklara karşı anti alerjik maskeler, güvenli şekilde kullanıcıyı korur.

yüz-yüze-eğitim-hijyenik-önlemler

Yüz Siperliği Tedbiri Artırır

Millî Eğitim Bakanlığı’nın kararının ardından Sağlık Bakanlığı’nın da açıkladığı önlem listesine göre yüz siperliği, virüse karşı tedbiri artırmaktadır. Hijyenik maskesi ile solunum yollarını virüsten koruyan öğrenci, dikkatsiz davranan insanlara karşı da kendini korumuş olacaktır. Yüzüne, özellikle de burnuna yakın alanlara herhangi birinin öksürmesi, hapşırması sonucu bulaşabilecek virüsü engelleyecektir.

yüz-yüze-eğitim-hijyenik-önlemler

El Dezenfektanı Erişilebilir Olmalı

Pandemi sürecinde en yakın arkadaşlarımızdan biri olan alkol tabanlı el dezenfektanları her birimizin çantasında çoktan yerini aldı. Okulda başka öğrencilerle veya okul personeliyle dolaylı olarak temasta bulunabilecek öğrenciler yüzlerine ve maskelerine dokunma ihtimaline karşı sık sık dezenfektan kullanmalıdır.

Bu noktada el dezenfektanının her zaman erişilebilir bir konumda olması öğrencinin ona ulaşırken temas ettiği yerleri azaltır. Yani çantanın yan gözünden pratik şekilde alması, çantayı açıp içinde başka eşyalara temas halinde bir dezenfektana uzanmasından daha kolay adımlarla gerçekleşir.

yüz-yüze-eğitim-hijyenik-önlemler

Kolonyayı Sprey Şişelere Doldur

İçerdiği yüksek alkol oranı sayesinde virüsle savaştığımız dönemde hijyenimizi sağlayan kolonyalar da sağlıklı bir önlemdir. Aynı el dezenfektanını anlatırken bahsettiğimiz gibi, kolonyaya da öğrencinin kolayca ulaşabilmesi gerekir. Bunun için bir sprey şişede bulunması kolonyayı daha pratik kullanılmasını sağlayabilir.

yüz-yüze-eğitim-hijyenik-önlemler

Atıştırmalıkları Evden Hazırla

Eskiye nazaran daha az süre boyunca okulda olacak öğrencilerin ihtiyaçları planlamak iyi olabilir. Çocuğun için atıştırmalık besinleri evden hazırlaman önemlidir. Dışarıdan aldığın paket besinleri dezenfekte edebiliyorken, okul ortamında bir öğrencinin bunu yapması her an mümkün olmayabilir. Bu nedenle hijyenik şartlarda evdengetirilen çatal-bıçak-kaşık ile evden temiz gelen yiyecekleri tüketmesi daha sağlıklı olur. Beslenme paketlerine alkol içerikli ıslak mendil yerleştirmen de hijyeni sağlamanda yardımcı bir önlem olacaktır.

yüz-yüze-eğitim-hijyenik-önlemler-beslenme

Okul Kıyafetlerini Ayır

Okuldan döndüğü anda, ellerini 20 saniyeden fazla sabunlayarak yıkayan çocuğun maskesini atıp eşyalarını çıkardığında ev ortamında daha güvende olacaktır. Ancak dikkat etmen gereken şey okuldan getirdiği malzemelerin (çanta, üniforma, kıyafet gibi) günlük eşyaları ile yan yana durmamasıdır.

Her özelliği kesin bir şekilde keşfedilememiş virüsün maddeler üzerinde ne kadar süre canlı duracağı belli değildir. Bu nedenle özellikle güneş görecek bir yerde bekletebilirsin. Eğer her kıyafeti temizlemeyi planlıyorsan hafta başında bir giyim planı oluşturarak son dakika krizlerini de engelleyebilirsin.

Sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir eğitim öğrenim senesi geçirmenizi diliyoruz..

yüz-yüze-eğitim-hijyenik-önlemler

Görsel kaynak: freepik.com, theorganisedhousewife.com.au, popsugar.com, health.com, hurriyet.com.tr, sozcu.com.tr, osfhealthcare.org

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

17 Kendin Yap Yatak Başlığı Fikri

17 Kendin Yap Yatak Başlığı Fikri

Evine Boyut Katacak Asma Tavan Modelleri

Evine Boyut Katacak Asma Tavan Modelleri