17 Kendin Yap Yatak Başlığı Fikri

17 Kendin Yap Yatak Başlığı Fikri

Evinde yaratıcı yatak odası dekorasyon fikirleri mi hayal ediyorsun? Büyük bir yatak odasında, alanı vurgulamak ve doldurmak için etkili bir başlık kullanılabilir. Küçük bir yatak odasında, değerli alanları tüketmeden uyku alanını ekstra özel hissettirebilirsin. Başlık için birçok seçeneğin var. Başlıkları bir yatak çerçevesine takabilir veya doğrudan duvara monte edebilirsin. Marangozluk becerilerin olsun ya da olmasın, basit zanaat projeleriyle uğraşmaktan hoşlanıyorsan, kendine has yatak başlığını oluşturabilirsin. Duvar boyaları, yastıklar, kumaş duvar askıları ve hatta bir duvar çıkartması, marangozluk becerisi gerektirmeden bir yatak başı görünümü oluşturabilir. Favori kendin yap başlık fikirlerimizi gözden geçirebilir; yatak odana (veya misafir yatak odana), tarzına ve becerilerine uygun olanı yapmaya hemen başlayabilirsin. Hadi zaman kaybetmeden başlayalım!

15 Art Deco Tarzı Yatak Odası >

Kalorifer Petekleri İçin 15 Dekoratif Kaplama Fikri >

Evde Hobi Köşesi Nasıl Tasarlanır? >

Geometrik Ahşap Başlık

Gönye testeren mi var? I Spy DIY tarafından hazırlanan bu muhteşem geometrik ahşap yatak başlığını yapmak için ihtiyacın olan tek elektrikli alet olduğunu söyleyebiliriz. Ahşabı dilediğin şekle getirdikten sonra montaj inanılmaz derecede kolaydır ve tüm yapıştırıcı kuruduktan sonra, odanı aydınlatmak için kendine çarpıcı bir yatak başlığı hazırlamış olursun.

geometrik-ahşap-başlık

Duvar Boyası

Duvar boyasının biraz daha çaba gerektirdiğini söyleyebiliriz elbette ama en azından tüm duvarı boyamana gerek yok. Yatak başındaki duvarı bir tuval gibi hayal ederek dilediğin yatak başlığına kavuşman mümkün. Bu yatak başlığının en önemli özelliği, sana özgü ve benzersiz oluşudur.

duvar-boyası

Duvar Halısı ile Yatak Başlığı

Günümüzde dekorasyonda da çok yaygın olarak kullanılan duvar halılarını yatak başlığı olarak kullanmak oldukça iyi bir fikir. Olta telini kullanarak çubuğu tavana asabilir veya bir perde çubuğu kullanarak doğrudan duvara sabitleyebilirsin. Bu alana dilediğin desen ve motifte halı asabilirsin.

duvar-halısı-yatak-başlığı

Jüt Başlık

Boho esintili, doğal elyaf yatak başlığını kolaylıkla yapabilirsin. Bunu yapmak için, birkaç jüt servis altlığını bir duvara zımbalayabilir veya yapıştırabilirsin. Oldukça kolay hazırlanan bu yatak başlığı ile yatak odanda şık bir görünüm elde edebilirsin.

jüt-başlık

Kanallı Tufted Başlık

Brady at Style by Emily Henderson'ın oldukça şık ve yapımı kolay olan yatak başlığı projesinde, başlamak için ihtiyacın olan tek şey biraz kumaş, tahta ve zımba tabancasıdır. Tahta vidaları, kayış bağı, dolgu ve biraz sünger bu çarpıcı projeyi bir araya getirmek için ihtiyacın olanlar Yatak odanı tek bir adımla şıklığa taşıyabilirsin.

kanallı-tufted-başlık

Yaşayan Ahşap Başlık

Listemizdeki en kolay kendin yap ahşap projesi, yaşayan ahşap başlık olabilir. Organik bir tasarımı gösterildiği gibi kesmek, tamamen düz bir çizgiyi kesmekten çok daha kolay olduğundan, ahşabı dilediğin şekilde kesebilir ve şekil verebilirsin.

yaşayan-ahşap-başlık

Sedir Kiremit Başlık

Çiftlik evi tarzını yatak odana getirmenin ucuz bir yolunu arıyorsan, başka bir alternatif aramana gerek olmadan kolaylıkla sedir kiremit yatak başlığını yapmaya başlayabilirsin. Sedir kiremit yatak başlığını birkaç saat içinde yapabilirsin. Tek yapman gereken sedir kiremitleri birleştirmektir.

Perde Yatak Başlığı

Perde yatak başlığı olarak adlandırdığımız, kanopi perde başlıktan oluşan bu eşsiz proje, yatağın için güzel bir zemin oluşturur. İhtiyacın olan tek şey, bazı ayarlanabilir perde çubukları, tavana monte perde braketleri, çapalar, vidalar ve seçtiğin kumaştır. Kanopi görünümünü oluşturmak için biraz dikme işlemi gerekebilir.

perde-yatak-başlığı

Duvar Kağıdı ile Yatak Başlığı

Evimizin her yerinde kullandığımız duvar kağıtlarını, neden yatak başlığı olarak kullanmayalım ki? İster yatağı dayadığın duvarın tamamı ister sadece küçük bir bölümü, yatak başlığı olarak kullanılmaya hazır. Odanın geneline uygun tonlarda seçeceğin duvar kağıdı ile tamamlayıcı bir yatak başlığı oluşturabilirsin.

duvar-kağıdı-yatak-başlığı

Makrome Başlık

Herhangi bir marangozluk veya montaj işlemi olmadan boho başlık oluşturmak için büyük boy bir makrome panel asarak yatak odana bambaşka bir boyut katabilirsin. Makrome başlığı duvara iyi sabitlediğinden emin olman önemlidir.

makrome-başlık

Pegboard Başlık

Belki de yatak başlığı olarak pek rastlamadığımız bir tasarım olan pegboard başlığa geldi şimdi de sıra. Bu tasarım için ihtiyacın olan tek şey bazı alçıpan vidaları, pegboard, açık ara parçalar, pegboard askıları ve bazı genel montaj aletleridir. İstediğin büyüklükte bir yatak başlığı oluşturmak için ihtiyaç duyduğun kadar pegboard parçası satın alabilirsin. İşin bittiğinde, bu alana istediğin dekorları asabilirsin.

pegboard-başlık

3D Duvar Panelleri

Boyanabilir 3D duvar karoları kullanarak gösterildiği gibi Lego'dan ilham alan bir yatak başlığı oluşturabilirsin. İster en sevdiğin boya rengini seçmek, ister ışıklar eklemek veya duvara asıldığında başka sevimli aksesuarlar eklemek olsun, bunu özelleştirmenin birçok yolu vardır.

3d-duvar-panelleri

Yastık Başlık

Yatakta otururken başını dinlendirebileceğin, konforlu bir görünüm aynı zamanda şıklık sunan yastık yatak başlıklarının uygulanması da oldukça kolaydır. Bu projeyi tamamlamak için yer minderleri, bakır boru, deri, iğne ve iplik, ve bir mezuraya ihtiyacın olabilir.

yastık-yatak-başlığı

Dokuma Parçaları Birleştir

Evinde bulunan ya da satın alabileceğin, yatak odanın geri kalanı ile uyumlu kumaş parçaları ile süngerleri kaplayarak oldukça rahat ve kendine özgü bir yatak başlığı yaratabilirsin.

dokuma-parçaları-birleştir

Kitaplardan Yatak Başlığı

Kitapları seviyorsan veya okuma tutkun varsa, bu yatak başlığı harika bir fikir ve oldukça benzersiz. Çok sayıda kitaba ihtiyacın olabilir, bu yüzden evinde var olan eski kitapları ya da kitapçıdan alacağın kitapları kullanabilirsin. Düzenin daha kolay olması için bu ciltli kitapların aynı boyutta veya olabildiğince yakın olduğundan emin olman gerekir. Kitap sayfalarını çiviler ile sabitlemeyi unutmamalısın. Bu, kitapların orada yüzdüğü ve hiçbir şeye bağlı olmadığı yanılsamasını verir.

kitaplardan-yatak-başlığı

Çılgın İpler

Bu tasarım, kendi yaratıcılığını ve bireyselliğini göstermek isteyen bir çocuk odası için mükemmeldir. Bu proje için biraz kereste, ip, matkap ve vidalara ihtiyacın var. Bu ahşap parçalara geçirdiğin farklı renklerdeki dokuma ipler ile rastgele bir desen oluşturabilirsin. Oldukça eğlenceli ve yaratıcı yönünü ifade etmek istediğin her rengi kullanabilirsin.

tablie-pat-DIY-02.jpeg

Kır Evi Tarzı Pencere

Bir dahaki sefere kenara atılmış bir pencere gördüğünde, evin için kolay bir proje arıyorsan, onları kapmaktan çekinmemelisin. Pencereler, yatak odan için harika yatak başlıkları oluşturur. Herhangi bir türünü tercih edebileceğin pencerelerin düz olduğundan ve istediğin yere asıldığından emin olmak için bir mezura, terazi ve vidalar kullanarak başının üzerine düşmemeleri için duvara sabitlenmelerini sağlayabilirsin. Bu pencereler ile yatak odanda nostaljik bir görünüme kavuşabilirsin.

pencere-başlık

Görsel kaynak: pinterest, hopscotchdetroit, apartmenttherapy, bhg, thefamousdesign, decorsmaison.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Mutfağını Dekore Etmeden Önce Bilmen Gereken 6 Yerleşim Planı

Mutfağını Dekore Etmeden Önce Bilmen Gereken 6 Yerleşim Planı

Yüz Yüze Eğitim İçin Alabileceğin Hijyenik Önlemler

Yüz Yüze Eğitim İçin Alabileceğin Hijyenik Önlemler