Kendin Yap: Gökkuşağı Yatak Başlığı

Kendin Yap: Gökkuşağı Yatak Başlığı

Canlı renkler görmek üzerimizde pozitif bırakır. Ne zaman gökkuşağı görsek heyecanlanırız ve onu seyretmek isteriz. Bu durum çocuklar için de geçerlidir. Gökkuşağı rengarenk yapısıyla çocukların ilgisini çeker ve hayal dünyalarına yolculuk yapmalarını sağlar. Bu yüzden gökkuşağı motifini çocuk odası dekorasyonunda kullanma fikri çok cazip. Gökkuşağı yatak başlığı kullanmak tatlı bir dekorasyon fikri olabilir. Hatta bu güzel fikri bir adım öteye taşıyıp kendin yapacağın yaratıcı bir tasarım haline getirebilirsin. Hem bu sayede çocuklara yaratıcılığınla ilham olabilirsin.  Bu yazımızda “Gökkuşağı yatak başlığı nasıl yapılır?” sorusuna yanıt bulacaksın.

Gazete Kağıdından Sepet Yapımı

Evde Pinyata Nasıl Yapılır?

Evde Beton Saksı Nasıl Yapılır?

1-Köpük parçalarını kesmekle başla

Öncelikle bu adımda ihtiyacın olan malzemeleri saymakla başlayalım. Bu adımda köpük (yaklaşık 2 metre), bant (koli bandı büyüklüğünde), bıçak ya da köpüğü kesebilecek herhangi bir kesici alet, ve silinmez kalem.

Bu adımda amacımız kullanacağımız köpüğün uzunluğunu ayarlamak ve kesmek.

Yatak başlığının kenarlarından başlayacak şekilde en büyük köpüğü gökkuşağı şekline uygun olarak yerleştirmelisin. Uzunluğu ayarlamak için köpüğü duvara bantla. Ardından köpüğü nereden keseceğine karar ver. Keseceğin yeri unutmamak için silinmez bir kalemle o noktaları işaretle.  Ardından ortanca boyda olacak köpüğü en büyük köpüğün altına yerleştir. Bu köpüğü de bantlayarak köpüğü nereden keseceğini belirle ve kalemle işaretle. Aynı şekilde en küçük köpük parçasına da aynı işlemi uygula.

gokkusagi_yatak_basligi_1

2- Yatak başlığına uygun ahşap parçası kes

Bu adımda en büyük köpük parçasını referans alarak gökkuşağı şekline uygun kontrplak elde edeceğiz.

Kullanacağın malzemeler en büyük köpük parçası, kontrplak, kalem, testere, zımpara kağıdı.

En büyük köpük parçasını kontrplağın üzerine yerleştir, sınırlarını çiz ve kemerin sınırlarını belirle. Ardından kesme işlemine geçebilirsin. Testereyle kontrplağı kes ve zımparala. Bu işlem tehlikeli olabileceği için işini bilen birinden yardım almayı unutma!

3-Sıra yatak başlığını duvara sabitleme işinde

Bu adımda kullanacağın malzemeler: kestiğin kontrplak, artakalan bir kontrplak parçası (yatak başlığını duvara sabitlemek için), ahşap tutkalı, vida, kelepçe, testere.

Kestiğin ahşap parçayı yatağın üstüne yerleştir ve orta noktasını belirle. Orta noktayı baz alarak üstten ve yandan düz bir çizgi çek. Orta noktayı doğru bulduğundan ve çizginin düzlüğünden emin ol. Bu çizdiğin yerlere Fransız cleat’ini (French cleat) sabitleyeceksin. Bu aparat sayesinde yatak başlığını duvara sabitleyeceksin. Fransız cleat’ini nasıl kullanacağını detaylı öğrenmek için internetten yardım alabilirsin veya bilen birine danışabilirsin.

Ahşap tutkalıyla Fransız cleat’i işaretlediğin yere yapıştırmalısın. Sonra 3-4 adet vida vidalamalısın ve onları sıkıştırmalısın.

4- Köpükleri kumaşla kaplama adımı

İhtiyacın olan malzemeler: Kumaş, kumaş makası.

Bu işlemde her bir köpük parçası için uzun bir kumaş şeridi kesmen gerekiyor. Kestiğin kontrplak parçasını da kaplaman gerektiği için yeterli uzunlukta kumaş parçası bırakmalısın. Ardından köpüklerin etrafına kumaş parçalarını sarmalısın.

5- Kontrplağı kumaşla kaplama zamanı

Kullanacakların: kestiğin kontrplak kemer, kumaş, zımba tabancası ve zımba telleri.

Bu adımda kontrplak kemeri kumaşla döşemelisin. Kumaşı kontrplak çevresinden zımbala ve sonra artakalan kumaşı kes. Bu aşamada kumaşı sıkıca yerleştirdiğinden emin olmalısın.

6-Kumaşları renklendirme vakti

Kumaşları rengarenk boyayarak gökkuşağı görünümünü yakalayacağız. Kumaşlarını kumaş boyası yardımıyla veya farklı bir yöntemle boyayabilirsin.

7- Kumaşları zımbala

Kullanacağın malzemeler: boyalı kumaş parçaları, köpükler, kestiğin ahşap parçası, sıcak tutkal tabancası, elektrikli zımba tabancası ve zımba telleri.

Bu adımda kumaşları köpük rulolara takmalısın.

İşe en uzun köpük parçasını ahşap parçasına yapıştırarak başlamalısın. Bu işlem için sıcak tutkal tabancasını kullanmalısın. Ardından kumaşı tahtanın arkasına kadar zımbalamalısın. Bu sırada kumaşın kırışmaması çok önemli. Bu yüzden ön tarafı kontrol etmekte fayda var. Arka tarafı zımbaladıktan sonra ön tarafı da zımbalamalısın.  Aynı işlemleri uygulayarak diğer iki köpüğü de kumaşla kaplamalı ve zımbalamalısın.

8-Son dokunuşlar

Son adımımıza geldik. Öncelikle Fransız cleat’inin alt yarısını duvara takmalısın. Ardından sapmaları tespit et ve vidaları vidalamalısın. Sonrasında başlığı parçanın üzerine kaydır ve sola veya sağa ayarla.

Gökkuşağı Yatak Başlığın Hazır!

Görsel Kaynak: DIY I’m Home, Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2022 Mutfak Dekorasyon Trendleri

2022 Mutfak Dekorasyon Trendleri

Salonunuzun Havasını Değiştirecek 12 Dekorasyon Parçası

Salonunuzun Havasını Değiştirecek 12 Dekorasyon Parçası