Evde Pinyata Nasıl Yapılır?

Evde Pinyata Nasıl Yapılır?

Partilerin eğlenceli ve lezzetli etkinliği pinyata son senelerde bizlerin de kültürüne dahil olmuş bulunuyor. Özellikle doğum günleri ve bebek cinsiyeti açıklama partilerinde kullanılan pinyata aslında evdeki malzemelerle de oluşturulabilecek bir tasarıma sahip. Yazımızı okuyup detayları öğrenerek istediğin etkinliğe uygun pinyata dekorlarını kendin yapabilirsin.

Stoneware Nedir? Stoneware'in Başlıca Özellikleri

2022 Yılının Rengi Very Peri Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

Otomobil Tutkunları İçin Araba Parçalarıyla Ev Dekorasyonu

Pinyata Nedir? Hangi Kültürden Gelmiştir?

Özellikle çocukların da bulunduğu partilerde dikkatleri çeken ve güzel bir zaman doldurma etkinliği olarak karşımıza çıkan pinyata, esasen Meksika kültürüne ait bir kukla-oyuncaktır. İçi çoğunlukla şekerleme dolu olan pinyata oyuncağı yüksek bir yere bağlanır. Gözleri bir bandana ile kapalı olan çocuklar pinyata şarkısını söyleyerek ellerindeki sopayla pinyata’ya sırayla vurur. Körleme şekilde pinyataya isabet ettiren ve şekerlerin dökülmesini sağlamaya çalışırlar. Dökülen şekerler çocuklar arasında paylaşılarak dağıtılır.

Pinyata İçine Ne Konulur?

Hem pinyata içine sığacak hem kolay hasar görmeyecek hem de yere düştüğünde kabı sayesinde herhangi bir kire bulaşmayacak şekerlemeler seçmen gereklidir. Bunun için kaplı lolipoplar, çikolatalar, şekerleri değerlendirebilirsin. Dilersen küçük bohçalar içine kuru meyveler ve ezilmeyecek yaş meyveler yerleştirerek sağlıklı bir etkinlik ürünü haline de getirebilirsin.

Günümüzde içine pembe veya mavi toz konularak bebek cinsiyeti açıklama partilerinde de kullanılan pinyata eğlenceli ve lezzetli bir etkinlik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle şekerleme yerine mavi/pembe konfetiler, toz, şekerleme gibi seçenekler de düşünülebilir.

Pinyata İçin Temel Malzemeler

Pinyata oyuncağı elbette farklı malzeme ve tekniklerle üretilebilir. Farklı yöntemleri aktaracağımız yazıda senin için daha erişilebilir, kolay gelen şekilde yöntemi tercih edebilirsin. Tekniklere göre ihtiyacın olacak malzemeler:

Teknik 1:

  • Balon

  • Un

  • Tutkal

  • Kullanılmayan gazeteler

  • Makas

  • İp

  • Türlü renkte grafon kağıtları

  • Şekerleme

Teknik 2:

  • Bant

  • Karton veya koli kartonu

  • Makas

  • İp

  • Türlü renkte grafon kağıtları

  • Şekerleme

Kolay Pinyata Yapımı

El yapımı Pinyata yapmak için yukarıdaki malzemelerden faydalanarak nasıl oyuncak-kukla yapabileceğini basit adımlarla tarif edeceğiz. Evindeki malzemeleri değerlendirerek en kolay yöntemi seçebilirsin.

Teknik 1

Paper Mache yöntemi kullanılarak tasarlanabilecek ve üretilebilecek bir oyuncak olan pinyatayı basitçe partilere hazırlayabilirsin. Öncelikle balonu şişirerek pinyatanın temel formunu ve büyüklüğünü belirleyeceksin. Balonunu kalıp olarak kullanacağın için balonunu bağlayarak çalıştığın masaya koy. Ardından su, un ve bir miktar tutkalı karıştırarak bir macun oluştur. Macunu sürmek için gazeteyi şeritler halinde kes. Dilimlenmiş gazete şeritlerini macunun içine batırarak balonun üstüne yerleştir.

Katman katman birleştirdiğin ve tek bir açık yüzeyi kalmayan balonun paper mache ile kurumasını bekle. Elbette şekerlerin içine konması için balonun ağzının olduğu yeri açık bırakmalısın. Macunun ve katmanların kalınlığına bağlı olarak 5-15 saat kuruma payı vererek en son kuruyan balon kalıbını patlat ve içini şekerlemelerle doldur. Kalıbın çevresini dilediğin gibi grafon şeritlerle süsleyebilirsin.

Teknik 2

Dilediğin bir yazı, sayı veya formu daha rahat oluşturman için kullanabileceğin bu teknikte ihtiyacın olanları yine yukarıda listeledik. El yapımı pinyata için maket kartonunu dilediğin formu oluşturacak şekilde açılıma göre kes. Bu yapacağın maket temeli oluşturacağı ve üzerine süsleyeceğin için maketin mükemmel kesimde olmasına gerek yok. Bantlarla köşelerini ve kenarlarını bağladığın maketin üstünü açık bırak ve içini şeker veya konfeti ile doldur. Ardından grafon kağıtlarından faydalanarak üzerini dilediğince süsleyebilirsin.

En Yaratıcı Temalarda Pinyata Tasarımları

Dilersen balonla dilersen kartondan pinyata yapımı için yaklaşık olarak gereken yöntemlerden ve malzemelerden bahsettik. Bundan sonrası tamamen senin hayal gücüne kalmış durumda. Dilersen bir karakter, sembol, geometrik şekil, sayı, harf şeklinde tasarlayabileceğin pinyatayı renklendirdiğinde harika duracağından eminiz. Deneyebileceğin veya ilham alabileceğini düşündüğümüz pinyata tasarımlarını aşağıda bulabilirsin.

Görsel kaynaklar: pinterest, thesprucecrafts.com, coolcrafts.com, ohsobeautifulpaper.com, engineeringemily.com, prettylittlepartyshop.co.uk

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap: Makrome Saksı

Kendin Yap: Makrome Saksı

Dikdörtgen Salon Dizaynı Nasıl Olmalı?

Dikdörtgen Salon Dizaynı Nasıl Olmalı?